Stichting Pergamijn zoekt een

Cliëntbegeleider

Dienstverband

28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Hoensbroek

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg. Het aanbod voor wonen, werken, daginvulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt. Zíjn keuzen, kansen en mogelijkheden vormen daarvoor de basis. Van daaruit geven de cliënt, mensen uit zijn omgeving én medewerkers van Pergamijn samen het leven kleur.

St. Jan is een locatie die wonen én interne dagbesteding bied aan een diversiteit van ernstig, matig en licht verstandelijk beperkte ouder wordende cliënten met zowel medische alsmede gedragsmatige zorgvragen.

Wij zoeken per direct een:
Cliëntbegeleider, 28 uur per week

Als cliëntbegeleider werk je samen met de cliënten gericht aan het realiseren van de doelen uit het ondersteuningsplan. Je begeleidt en ondersteunt hen bij ADL-activiteiten, de integratie in hun verblijfsomgeving en het opzetten en onderhouden van een sociaal netwerk. Je voert zowel individuele als groepsgerichte interventies uit, afhankelijk van en gericht op de specifieke vraag van de cliënt. Je participeert in het multidisciplinair overleg en voert overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers op basis van partnerschap. Je begeleidt stagiaires en leerlingen en hebt een coachende rol naar vrijwilligers. In deze functie krijg je te maken met uitdagende zorgvragen en beperkt verpleegkundige handelingen.
"Voor de dag goed en wel is gestart ben jij al aanwezig om voorbereidingen te treffen om de cliënten een mooie dag te bezorgen. Eén voor een begeleid je de cliënten wanneer ze wakker worden op hun wens en naar het ontbijt en tover jij al een glimlach bij hen met een vriendelijk "goedemorgen". Je kijkt en ziet in één oogopslag hoe meneer 'X' zich voelt en beantwoord je geduldig vragen van mevrouw 'Z'. Je luistert niet alleen, maar hoort ook de vraag achter de vraag…..
Bijzonderheden team Sint Jansstraat:

Sint Jansstraat is een locatie die wonen én interne dagbesteding biedt aan een diversiteit van ernstig, matig en licht verstandelijk beperkte ouder wordende cliënten met zowel medische alsmede gedragsmatige zorgvragen.

Je kunt je goed vinden in het idee dat samen meer mogelijk is. Je zorgt voor grenzen waar de cliënten deze zelf niet zien of kunnen aangeven. Je zorgt voor veiligheid als ze bevestiging of troost nodig hebben. Je zorgt dat je iedereen hoort, ook de mensen die niet kunnen praten. Met het ondersteuningsplan als leidraad doe je dit in teamverband: Je gaat deel uitmaken van een gemotiveerd team, dat iedere dag opbouwend bezig om te zorgen dat de cliënt de optimale begeleiding krijgt. Samen met collega's zet je je elke dag opnieuw in om er voor de bewoners een zo kleurrijk mogelijke dag van te maken.

Jij…

…bent een stevige persoonlijkheid, hebt een open en cliëntgerichte houding, weet balans te vinden tussen professionele betrokkenheid en afstand en kent je eigen grenzen en weet deze ook onder druk te bewaken.

… bent in staat tot kritische reflectie naar jezelf en collega's en kijkt met een frisse en optimistische blik naar problemen en uitdagingen.

Verder vind je het aantrekkelijk om te werken in een organisatie die volop in beweging is en op dit moment een transformatie in de ondersteuning en begeleiding doormaakt van 'van zorgen voor, naar zorgen dat'.
Jouw achtergrond

Je hebt een afgeronde relevante opleiding op MBO-niveau (kwalificatieniveau 3 of 4), bijvoorbeeld Sociaal Pedagogisch Werk, Verpleegkunde of Sociaal Pedagogische Hulpverlening en minimaal drie jaar relevante werkervaring in de gehandicaptenzorg, ouderenzorg of verpleegzorg. Daarnaast ben je geschoold en heb je ervaring in de zorg met senioren en EMB.
Daar tegenover staat…

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:
  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35/40 afhankelijk van je opleiding;
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
  • Daarnaast biedt Pergamijn een flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden, een collectieve ziektekostenverzekering en deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn.
  • Wij bieden een dynamische werkomgeving waar ruimte is voor eigen verantwoordelijkheid en initiatief.
  • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
  • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
  • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.
  • St. Jansstraat is goed te bereiken vanuit Echt, Sittard, Beek, Geleen, Heerlen, Maastricht.
Meer informatie:

Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.pergamijn.org

Voor nadere informatie over de functie-inhoud kun je contact opnemen met teamleider Karel Weerts, tel: 06 48521545
Heb je interesse?

Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, solliciteer dan

met motivatie en cv via www.werkenbijpergamijn.nl