Stichting Pergamijn zoekt een

Cliëntbegeleider cluster EMB-Senioren

Dienstverband

8 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Echt

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
"Ieder mens geeft het liefst zelf vorm aan zijn eigen leven. Soms lukt dit niet op eigen kracht. Wij ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking en/of complexe zorgvraag. Door goed te luisteren naar de wensen van onze cliënten en hun netwerk geven wij invulling aan alle facetten van het leven: wonen, werken, vrije tijd of contacten met anderen. Wij zijn een professionele partner en handelen vanuit ons hart, gelijkwaardigheid en respect."
Cliëntbegeleider

cluster EMB-Senioren in Echt, Herstal 34-35

28.8 -36 uur per week
Jouw werkomgeving

De woningen zijn gelegen in Echt. Op de locatie Pepinusbrug. De woningen zijn geschakeld en gelijkvloers. Beide woningen worden aangestuurd door 1 team

Binnen Herstal 34/35 wonen 11 cliënten, variërend in leeftijd van 32 tot 67 jaar ( met een matig tot zeer ernstig beperking) , die zorg, begeleiding en ondersteuning nodig hebben met betrekking tot de zelfzorg, daginvulling en in het behouden / uitbreiden van hun sociale netwerk.

De nadruk in de ondersteuning ligt op het bieden van een uitnodigend klimaat waarin veel aandacht is voor sfeer en belevingsgerichte activiteiten die aansluiten bij de belevingswereld van ouder wordende cliënten.

Je krijgt te maken met verschillende zorgvragen en begeleidingsstijlen, het is daarom belangrijk jezelf tijd te gunnen om de cliënten te leren kennen.

Naast groepsgerichte activiteiten is er ook aandacht voor individuele ondersteuning.

Structuur en eigen regie ( daar waar mogelijk) staan hierin centraal.

Alle cliënten hebben buitenshuis dagbesteding hetzij op het terrein zelf hetzij elders.

Het merendeel van de cliënten heeft dagbesteding bij de Gieter, hier wordt een individuele/groeps daginvulling gegeven door 2 vaste dagbestedingsmedewerkers met ondersteuning vanuit de woning.

Jij..

…bent betrokken en enthousiaste cliëntbegeleider. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt bij Pergamijn staat centraal en heeft zoveel als mogelijk de regie over zijn eigen ondersteuningsplan. Jij als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vorm geven.

… werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met je collega's zoals een teamleider, senior cliëntbegeleider en een gedragskundige staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.

… het werk is dynamisch, jij kunt prioriteiten stellen als geen ander en je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden, begeleidingsstijlen en zorgvragen.

… hebt regelmatig overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en neemt deel in het multidisciplinair overleg en bent als maatje medeverantwoordelijk voor het ondersteuningsplan proces.

…met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega's te zijn. Verder heb je een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen
En verder...
 • heb je een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 3/4 of HBO niveau.
 • heb je ervaring in de gehandicaptenzorg, ouderenzorg.
 • Ben je leergierig.
Daar tegenover staat…

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:
 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35/40 afhankelijk van je opleiding;
 • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
 • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
 • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
 • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
 • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
 • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.
 • Herstal 34-35 is goed te bereiken vanuit Echt, Sittard, Beek, Geleen, Roermond, Heerlen, Maastricht.
Meer informatie:

Voor nadere informatie over de functie-inhoud kun je contact opnemen met teamleider Nicole Janssen, tel: 06-42616148

Heb je interesse?

Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, solliciteer dan met motivatie en cv via www.werkenbijpergamijn.nl