Stichting Pergamijn zoekt een

Cliëntbegeleider cluster Ernstig Meervoudig Beperkt

Dienstverband

24 - 28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg. Het aanbod voor wonen, werken, dag invulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt. Zíjn keuzen, kansen en mogelijkheden vormen daarvoor de basis. Van daaruit geven de cliënt, mensen uit zijn omgeving én medewerkers van Pergamijn samen het leven kleur. De kernwaarden van Pergamijn zijn: samenwerken op basis van wederzijds respect en vertrouwen; laten zien wat je doet en doen wat je afspreekt; groeien door kennisontwikkeling; en mensen het beste uit zichzelf laten halen.

Voor onze locatie Walstro te Sittard zijn wij op zoek naar:
cliëntbegeleider

Minimaal 24-28 uur per week

Jouw werkomgeving

Walstro is een nieuwbouwproject, voor 20 cliënten met een licht- matig tot ernstige verstandelijke beperking in de leeftijd van 24 - 70 jaar. Volwassenen/senioren met een licht - matig, ernstige verstandelijke beperking in combinatie met autisme spectrum stoornissen. Een aantal van deze cliënten heeft een visuele en/of auditieve beperking. Binnen deze groepen ligt de nadruk met name op een sfeervolle, huiselijke en gestructureerde omgeving. Het instant houden van hun huidige ontwikkeling is belangrijk alsmede het accepteren van een achteruitgang. De begeleidingsstijl is gericht op het kijken naar de mogelijkheden, daarmee rekening houdend met de draagkracht- en het verouderingsproces van de cliënt. Het gebouw telt 3 etages, verdeeld in 2 woongroepen. Waarbij de woongroep op de 1ste verdieping is opgedeeld in 2 groepjes van 4 a 5 cliënten. Op deze manier kan er i.v.m. de zorgvraag van de cliënten kleinschaliger gewerkt worden. De cliënten die hier wonen hebben meer nabijheid nodig.

Wat bieden we?

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:
  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35/40 afhankelijk van je opleiding;
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, tablet, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
  • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
  • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
  • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.
Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.pergamijn.org . Voor meer informatie over deze functie kunt u zich wenden tot Marjo Janssen 06 57542495

Heb je interesse?

Wil jij ons team in Sittard komen versterken en voldoe je aan de gestelde eisen, stuur dan je CV en motivatie onder vermelding van vacaturenummer ac b007-202002 naar job.8shrr@pergamijn.recruitee.com

Re-integratie kandidaten, eventueel boventallige medewerkers evenals interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure .

Wie ben jij?

Een betrokken en enthousiaste assistent cliëntbegeleider. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt bij Pergamijn staat centraal en heeft zoveel als mogelijk de regie over zijn eigen ondersteuningsplan. Jij als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vorm geven. Je werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met je collega's zoals een teamleider, senior cliëntbegeleider, cliëntbegeleider en een gedragskundige staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.

Het werk is dynamisch. Je kunt prioriteiten stellen als geen ander en je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en neem je deel in het multidisciplinair overleg. Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega's te zijn. Verder heb je een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven.

Opleiding en ervaring
  • Heb jij een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 3-ig/4?
  • Heb je ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie?
  • Ben je bereid het vak te leren?