Stichting Pergamijn zoekt een

Cliëntbegeleider cluster Ernstig Meervoudig Beperkt

Dienstverband

18 - 30 uur per week

Opleidingsniveau

HAVO

Standplaats

Echt

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
" Ieder mens geeft het liefst zelf vorm aan zijn eigen leven. Soms lukt dit niet op eigen kracht. Wij ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking en/of complexe zorgvraag. Door goed te luisteren naar de wensen van onze cliënten en hun netwerk geven wij invulling aan alle facetten van het leven: wonen, werken, vrije tijd of contacten met anderen. Wij zijn een professionele partner en handelen vanuit ons hart, gelijkwaardigheid en respect."

1x Cliëntbegeleider 22 uren p/w

1 x Clientbegeleider 29 uren p/w


Jouw werkomgeving

Binnen Reeweg wonen 8 cliënten. De woningen zijn van alle gemakken voorzien om cliënten met een Zeer Ernstig Meervoudige Beperking (ZEMB) te verzorgen. In het middenblok zijn beide woningen voorzien van een dagbestedingsruimte waar ook de buurgroepen Reeweg 3 en Vosweg 4 gebruik van maken. Binnen de woningen wordt gewerkt volgens de LACCS methode. LACCS is ook de basis van de ondersteuningsplannen van de cliënten. Bovenop deze basis maken we gebruik van PDL.

De meeste van onze cliënten zijn niet mobiel. Naast de intensieve zorg kom je ook de volgende handelingen tegen; Eten toedienen bij een matige tot ernstige slikstoornis, sondevoeding toedienen, medicatie uitdelen, uitvoering wet zorg en dwang, transfers middels tillift en handelen bij epilepsie.

Wat bieden we?

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:
  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35/40 afhankelijk van je opleiding;
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
  • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
  • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met teamleider,

Veronique Goossens tel: 06-14886730 of v.goossens@pergamijn.org

Heb je interesse?

Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen,solliciteer dan via werkenbijpergamijn.nl

Wie ben jij?

Een betrokken en enthousiaste cliëntbegeleider. Iemand die klein kan denken, maar groot uitpakt. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt bij Pergamijn staat centraal en heeft zoveel als mogelijk de regie over zijn eigen ondersteuningsplan.

Jij als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vorm geven en je werkt volgens een visie van belevingsgerichte zorg.

Je werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Je hebt humor. Samen met je collega's zoals een teamleider, senior cliëntbegeleider en een gedragskundige staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Tevens schuw je niet om mee te kunnen en willen veranderen. Binnen de zorg is verandering immers aan de orde van dag. Als team gaan jullie voor de hoogst haalbare kwaliteit. Het werk is dynamisch. Je kunt prioriteiten stellen als geen ander en je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en neem je deel in het multidisciplinair overleg. Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega's te zijn. Verder heb je een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven.

Opleiding en ervaring
  • Heb jij een minimaal een afgeronde diploma in de zorg op MBO-niveau 3 ig?
  • Heb je ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie?
  • Ben je bereid het vak te leren en eventueel scholing of bijscholing te ontvangen?