Stichting Pergamijn zoekt een

Cliëntbegeleider cluster Ernstig Meervoudig Beperkt - Senioren

Dienstverband

28,8 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Cliëntbegeleider
Cluster
Ernstig Meervoudig Beperkt - Senioren

Over Pergamijn
Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg. Het aanbod voor wonen, werken, dag invulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt. Zijn keuzen, kansen en mogelijkheden vormen daarvoor de basis. Van daaruit geven de cliënt, mensen uit zijn omgeving én medewerker van Pergamijn samen het leven kleur. De kernwaarden van Pergamijn zijn: samenwerken op basis van wederzijds respect en vertrouwen; laten zien wat je doet en doen wat je afspreekt; groeien door kennisontwikkeling; en mensen het beste uit zichzelf laten halen.

Waar ga je werken:?
EMB/Senioren: ernstig meervoudig beperkt en de doelgroep senioren. Een deel van deze cliënten woont in kleinschalige woningen op ons terrein in Echt maar het grootste deel woont verspreid in woningen door heel Midden- en Zuid-Limburg. Veel cliënten vragen om verzorging en/of verpleging en soms is sprake van lichte gedragsproblematiek en dementie waarbij de begeleiding zich richt op het bieden van structuur. Voor de seniorengroep geldt dat de zorgvraag gericht is op ondersteuning in achteruitgang in zowel fysieke als mentale vaardigheden. De doelgroep EMB (zowel verstandelijk, motorisch, visueel als auditief beperkt) wordt begeleid vanuit de methode LACCS: lichamelijk welzijn, alertheid, contact, communicatie, stimulerende dagbesteding.

Medewerker aan het woord:
Een collega aan het woord:
“Voor onze cliënten is sfeer heel belangrijk. De bewoners zijn allemaal heel erg verschillend en het is een uitdaging om ze goed te leren kennen, maar de blikken in hun ogen spreken boekdelen. Het geeft mij een super gevoel als ik in de ochtend bij een bewoner de slaapkamer in kom lopen en de ogen beginnen te twinkelen. Daar doe ik het voor!” Jamie van Mölken, team Priorij.

Wij zoeken
Een betrokken en enthousiaste cliënt begeleider. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt bij Pergamijn staat centraal en heeft zoveel als mogelijk de regie over zijn eigen ondersteuningsplan. Jij als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vorm geven. Je werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met je collega’s zoals een teamleider, senior cliëntbegeleider en een gedragskundige staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.

Het werk is dynamisch. Je kunt prioriteiten stellen als geen ander en je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en neem je deel in het multidisciplinair overleg. Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega’s te zijn. Verder heb je een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven.

Opleiding en ervaring

  • Heb jij een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 3/4 of HBO niveau?
  • Heb je ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie?
  • Ben je bereidt het vak te leren?

Wij bieden
Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.
Verder bieden wij:

  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35/40 afhankelijk van je opleiding;
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, tablet, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
  • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
  • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
  • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.

Wil je meer weten over stichting Pergamijn? Of meer over de functie? Ik ben bereikbaar via 06-42616171 of via a.herben@pergamijn.org.

Heb je interesse?
Wil jij ons cluster komen versterken en voldoe je aan de gestelde eisen? Stuur dan je CV en motivatie onder vermelding van CBEMB-201908 naar vacatures@pergamijn.org. Bij indiensttreding wordt een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd.