Stichting Pergamijn zoekt een

Cliëntbegeleider cluster Ernstig Meervoudig Beperkt-Senioren te Echt

Dienstverband

30

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Echt

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg. Het aanbod voor wonen, werken, dag invulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt. Zíjn keuzen, kansen en mogelijkheden vormen daarvoor de basis. Van daaruit geven de cliënt, mensen uit zijn omgeving én medewerkers van Pergamijn samen het leven kleur. De kernwaarden van Pergamijn zijn: samenwerken op basis van wederzijds respect en vertrouwen; laten zien wat je doet en doen wat je afspreekt; groeien door kennisontwikkeling; en mensen het beste uit zichzelf laten halen.

                                                          Cliëntbegeleider
                                                                        28,8 uur

Jouw werkomgeving
De locatie Haeselaar is gelegen op het lokatieterrein in Echt en bestaat uit 1 verdieping met 2 woningen en een dagbestedingsgroep. Binnen het complex wonen veertien cliënten, variërend in leeftijd van 45 tot 72 jaar, die zorg, begeleiding en ondersteuning nodig hebben.
De woning richt zich voornamelijk op de ouder wordende cliënt met een matig verstandelijke beperking.
De zorgvraag van de cliënten is m.n. gericht op een rustige, voorspelbare, veilige, huiselijke en beschermende woonomgeving. Het ondersteuningsklimaat is er m.n. op gericht de cliënten duidelijkheid en nabijheid te bieden en daar waar nodig op maat bij te sturen en indien nodig over te nemen. De afgesproken begeleidingsstijl wordt individueel en in de groep ingezet als voorkoming van ongewenst gedrag.
Naast de verstandelijke handicap hebben enkele cliënten de psychiatrische diagnose autisme spectrum stoornis. Tevens is er bij enkele cliënten sprake van zintuigelijke problemen en kan niet iedereen zijn wensen en behoeften verbaal duidelijk maken. Zij hebben hun eigen manier van communiceren ontwikkeld om aan te geven wat ze willen c.q. duidelijkheid te verkrijgen.

Een collega aan het woord:
“Voor onze cliënten is sfeer heel belangrijk. De bewoners zijn allemaal heel erg verschillend en het is een uitdaging om ze goed te leren kennen, maar de blikken in hun ogen spreken boekdelen. Het geeft mij een super gevoel als ik in de ochtend bij een bewoner de slaapkamer in kom lopen en de ogen beginnen te twinkelen. Daar doe ik het voor!” Jamie van Mölken, cluster EMB-Senioren.

Jouw Baan
Wij zoeken een betrokken en enthousiaste cliënt begeleider. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt bij Pergamijn staat centraal en heeft zoveel als mogelijk de regie over zijn eigen ondersteuningsplan. Jij als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vorm geven. Je werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met je collega’s zoals een teamleider, senior cliëntbegeleider en een gedragskundige staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.

Het werk is dynamisch. Je kunt prioriteiten stellen als geen ander en je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en neem je deel in het multidisciplinair overleg. Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega’s te zijn. Verder heb je een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven.

Wie zoeken we?
Je bent een sprankelende en positieve persoonlijkheid, je hebt veel geduld en je weet goed je eigen grenzen te bewaken. Je durft voor je mening uit te komen en geeft feedback op een opbouwende manier. Leren en zelfontwikkeling heb je hoog in het vaandel staan. Daarnaast heb je uiteraard een grote affiniteit met de doelgroep EMB of met een soort gelijke zorgvraag. Verder vind je het aantrekkelijk om te werken in een organisatie die volop in beweging is en op dit moment een transformatie in de ondersteuning en begeleiding doormaakt van ‘van zorgen voor, naar zorgen dat’
Voor deze functie ben je in bezit van een afgeronde relevante opleiding op MBO-niveau (kwalificatieniveau 4) , Verpleegkunde of MMZ mbo niveau 4 of IG niveau 3. Enige werkervaring in de gehandicaptenzorg, ouderenzorg is wenselijk.

Wat bieden we?
Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.
Verder bieden wij:

 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35/40 afhankelijk van je opleiding;
 • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
 • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
 • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, tablet, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
 • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
 • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
 • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.

Informatie
Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.pergamijn.org. Voor meer informatie over deze functie kunt u zich wenden tot Nicole Janssen: tel:0642616148 of Anouk Herben tel:0642616171

Heb je interesse?
Wil jij ons team in Echt komen versterken en voldoe je aan de gestelde eisen? Stuur dan je CV en motivatie onder vermelding van CB042-201908 naar vacatures@pergamijn.org. Bij indiensttreding wordt een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd.