Stichting Pergamijn zoekt een

Cliëntbegeleider cluster Ernstig Meervoudig Beperkt-Senioren te Herkenbosch

Dienstverband

25 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Echt

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg. Het aanbod voor wonen, werken, dag invulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt. Zíjn keuzen, kansen en mogelijkheden vormen daarvoor de basis. Van daaruit geven de cliënt, mensen uit zijn omgeving én medewerkers van Pergamijn samen het leven kleur. De kernwaarden van Pergamijn zijn: samenwerken op basis van wederzijds respect en vertrouwen; laten zien wat je doet en doen wat je afspreekt; groeien door kennisontwikkeling; en mensen het beste uit zichzelf laten halen.

Voor onze locatie Guldendreef te Herkenbosch zijn wij op zoek naar:

                                                          Cliëntbegeleider
                                                          25 uur per week

Jouw werkomgeving
De voorziening heeft op de begane grond twee groepswoningen, doelgroep ernstig meervoudig beperkt en senioren met een duidelijke verpleeg/verzorgingsbehoefte. Op de eerste verdieping bevinden zich een groepswoning en appartementen, doelgroep, autisme en senioren met een speciaal aandachtspunt; ondersteuning in de communicatie.
De kracht van Guldendreef is de diversiteit van doelgroepen, dit maakt het werken op Guldendreef uitdagend en veelzijdig. Iedere woning heeft zijn eigen kernteam, rekening houdend met kennis, kunde, expertise en affiniteit passende bij de specifieke woning. Echter vragen we ook flexibiliteit in de samenwerking tussen de verschillende teams. Naast de kernteams wonen is er een kernteam dagbesteding. We werken met 4 dagbestedingsgroepen en één dienst die de 1 op 1 dagbestedingsmomenten met cliënten uitvoert. Groepen zijn samengesteld op basis van de ondersteuningsvragen van de cliënten en daarbij passende dagbesteding.

Wie ben jij?
Een betrokken en enthousiaste cliëntbegeleider. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt bij Pergamijn staat centraal en heeft zoveel als mogelijk de regie over zijn eigen ondersteuningsplan. Jij als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vorm geven. Je werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met je collega’s zoals een teamleider, senior cliëntbegeleider en een gedragskundige staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.

Het werk is dynamisch. Je kunt prioriteiten stellen als geen ander en je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en neem je deel in het multidisciplinair overleg. Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega’s te zijn. Verder heb je een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven.

Opleiding en ervaring

 • Heb jij een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 3/4 of HBO niveau?
 • Heb je ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie?
 • Ben je bereidt het vak te leren?

Wat bieden we?
Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.
Verder bieden wij:

 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35/40 afhankelijk van je opleiding;
 • Je hebt aanspraak op 8% vakantietoeslag en 7,05% eindejaarsuitkering;
 • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
 • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
 • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, tablet, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
 • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
 • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
 • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.pergamijn.org. Voor meer informatie over deze functie kunt u zich wenden tot Kirsten Horbach:0610753345

Heb je interesse?
Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan de gestelde eisen, stuur dan je CV en motivatie onder vermelding van vacaturenummer cb005-201908 naar vacatures@pergamijn.org. We nemen binnen 24 uur contact met je op!

Re-integratie kandidaten, eventueel boventallige medewerkers evenals interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure.