Stichting Pergamijn zoekt een

Cliëntbegeleider cluster Licht Verstandelijk Beperkt te Nieuwstadt

Dienstverband

15 uur-22 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Nieuwstadt

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

”Ieder mens geeft het liefst zelf vorm aan zijn eigen leven. Soms lukt dit niet op eigen kracht. Wij ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking en/of complexe zorgvraag. Door goed te luisteren naar de wensen van onze cliënten en hun netwerk geven wij invulling aan alle facetten van het leven: wonen, werken, vrije tijd of contacten met anderen. Wij zijn een professionele partner en handelen vanuit ons hart, gelijkwaardigheid en respect.”

 

 

Cliëntbegeleider

LVB-WMO

15-22 uur per week

 

 

Jouw werkomgeving

De woonvoorziening Kasselemeier bestaat uit drie geschakelde woningen onder een kap, waardoor een woning is ontstaan. De woning bestaat uit twee verdiepingen. Elke cliënt beschikt over een eigen zit-/ slaapkamer, waarvan de meesten op de eerste verdieping liggen. Woonkamers, keuken en badkamers zijn voor gezamenlijk gebruik. Ook is er een mooie ruime tuin.

De woonvoorziening is ingericht voor huisvesting van 10 cliënten. Momenteel wonen er 8 cliënten in de leeftijd van 29 tot 71 jaar. Binnen deze voorziening wonen mensen met een matige verstandelijke beperkingen. Er kan bij sommige cliënten sprake zijn van enige gedragsproblematiek. Binnen de voorziening spreken cliënt en begeleider af wanneer, welke ondersteuning wordt gegeven. Daarbij wordt uitgegaan van de behoefte van de cliënt. De ondersteuning is zowel gericht op stimulering en ontwikkeling, als op instandhouding van de zelfredzaamheid bij het uitvoeren van taken en van regie over het eigen leven en het bieden van veiligheid en structuur. Bij sommige cliënten is er een grotere mate van ondersteuning, sturing en toezicht nodig. Bij activiteiten buitenshuis en in de omgang met anderen hebben de cliënten toezicht en ondersteuning nodig, waarvan sommigen individueel.

 

Medewerker aan het woord:

 “Onze cliënten hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking en dit betekent dat je sterk in je schoenen moet staan. Zo moet je beslissingen durven nemen in het belang van de cliënt, ook al is hij/ zij het hier in eerste instantie mogelijk niet mee eens. Je moet je continu afvragen het belang van de cliënt is. En of je hem/ haar niet nog meer kunt betrekken binnen zijn/ haar ondersteuningsvraag, zonder daarbij te overvragen.

De problematiek die je tegenkomt is – als gevolg van het hogere niveau – erg divers. Dat maakt dat geen dag hetzelfde is!” Joop Swanink, cluster LVB.

 

Wij zoeken

Een betrokken en enthousiaste cliëntbegeleider. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt bij Pergamijn staat centraal en heeft zoveel als mogelijk de regie over zijn eigen ondersteuningsplan. Jij als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vorm geven. Je werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met je collega’s zoals een teamleider, senior cliëntbegeleider en een gedragskundige staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.

Het werk is dynamisch. Je kunt prioriteiten stellen als geen ander en je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en neem je deel in het multidisciplinair overleg. Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega’s te zijn. Verder heb je een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven. Binnen deze locatie werk je altijd alleen en draai je hoofdzakelijk slaapdiensten.

Opleiding en ervaring

  • Heb jij een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 3/4 of HBO niveau?
  • Heb je ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie?
  • Ben je bereid het vak te leren?

Wij bieden

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:

  • Een salaris  in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG  35/40 afhankelijk van je opleiding;
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
  • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
  • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
  • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij. 

Informatie?

Wil je meer weten over de locatie, team of doelgroep? Dan kun je contact opnemen met Karin Klerckx 06-42615489 of k.klerckx@pergamijn.org.

Heb je interesse?

Wil jij het team komen versterken en voldoe je aan de gestelde eisen, stuur dan je CV en motivatie onder vermelding van vacaturenummer CB041-20202 naar job.3mw3y@pergamijn.recruitee.com