Stichting Pergamijn zoekt een

Cliëntbegeleider dagbesteding Moeilijk Verstaanbaar Gedrag

Dienstverband

24 - 27 uur per week

Opleidingsniveau

HAVO

Standplaats

Echt

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg. Het aanbod voor wonen, werken, dag invulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt. Zíjn keuzen, kansen en mogelijkheden vormen daarvoor de basis. Van daaruit geven de cliënt, mensen uit zijn omgeving én medewerkers van Pergamijn samen het leven kleur. De kernwaarden van Pergamijn zijn: samenwerken op basis van wederzijds respect en vertrouwen; laten zien wat je doet en doen wat je afspreekt; groeien door kennisontwikkeling; en mensen het beste uit zichzelf laten halen.

Ben jij onze nieuwe Cliëntbegeleider dagbesteding?

24-27 uur per week

Het is soms een hele puzzel om ervoor te zorgen dat bewoners zowel individueel, als in groepsverband, een zinvolle dag invulling krijgen die bij ze past.
Hierbij hebben wij medewerkers de taak en mogelijkheid om al deze puzzelstukjes op creatieve wijze tot een mooi geheel te maken.

Waarbij het beste uit de mens wordt gehaald en ieder naar eigen vermogen mee kan doen. Naar eigen vermogen betekent ook soms met rust gelaten worden of juist een omgeving te creëren waar ieder zijn/haar eigen plekje heeft. In deze omgeving kan door middel van een passend programma of naar eigen keuze/vrijheid activiteiten aangeboden worden."

"Focus je op het talent in plaats van op de beperking(en), ieder heeft zijn eigen kwaliteiten!''

Medewerker zinvolle dag invulling Bistro.

Jouw werkomgeving

De Bistro biedt een zinvolle dag invulling aan en heeft een diverse cliëntengroep met voornamelijk hoog niveau cluster MVG/ASS. Deze cliëntengroep varieert in leeftijd van 29 tot 70 jaar.

Binnen de doelgroep van ons team ligt de nadruk op moeilijk verstaanbaar gedrag. Te denken valt hierbij aan autisme spectrum stoornissen en/of een lichte mate van psychiatrisch ziektebeeld. Cliënten zijn op diverse niveaus ontwikkeld en hebben behoefte aan begeleiding op het gebied van socialisatie, communicatie en verbeelding waarbij de belangrijke ander hen veiligheid en structuur biedt. Het aanbod van de activiteiten varieert van belevingsgerichte, creatieve tot fysieke activiteiten waarbij de prikkelverwerking een grote rol speelt.

De Bistro fungeert als een warme, gezellige ontmoetingsplek voor cliënten, verwanten en medewerkers. Bestaande uit lichte horecawerkzaamheden o.a. het aanbieden van koffie en thee, kleine bak activiteiten en het ontvangen van bezoekers.

Samen met de cliënt onderzoeken we hun vraag en interesses waar we ons activiteiten aanbod zoveel mogelijk op afstemmen.

Hierop worden doelen geformuleerd die terugkeren in een ondersteuningsplan en die leidend zijn voor de begeleiding evenals voor de begeleidingsstijl.

Wij bieden

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:
 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg FWG 35/40 afhankelijk van je opleiding;
 • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
 • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
 • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, tablet, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
 • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
 • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
 • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.

Wie zoeken we?

Je durft buiten de kaders te denken, bent creatief in denkvermogen en in uitvoering van activiteiten aanbod en hebt een duidelijke visie ten aanzien van een zinvolle dag invulling.

Je ziet overal kansen en mogelijkheden in.

Bij voorkeur heb je ervaring of affiniteit met lichte horecawerkzaamheden.

Je voelt een sterke affiniteit, passie voor het werken met deze doelgroep en bij jou staat altijd de cliënt voorop.

Je hebt daarnaast een afgeronde relevante opleiding op MBO 4 niveau en minimaal één jaar relevante werkervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg en/of psychiatrie. Daarnaast ben je getraind in en heb je ervaring met preventie en het hanteren van de-escalerend werk of bent bereid deze te volgen. Je bent een stevige persoonlijkheid, hebt een open en cliëntgerichte houding, weet balans te vinden tussen professionele betrokkenheid en afstand en kent je eigen grenzen en weet deze ook onder druk te bewaken. Je bent in staat tot kritische reflectie naar jezelf en collega's en kijkt met een frisse en optimistische blik naar problemen en uitdagingen. Je bent een enthousiaste, gedreven en verantwoordelijke cliëntbegeleider en bezit een gezonde dosis humor.

Opleiding en ervaring
 • Je hebt een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 3/4 of HBO niveau
 • Je hebt ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie
 • Je hebt ervaring met moeilijk verstaanbaar gedrag
 • Je hebt ervaring en expertise in dagbesteding
 • De baan is niet uitsluitend in dagdienst, activiteiten/dagbesteding kunnen ook aangeboden worden in de weekenden en op feestdagen.
Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.pergamijn.org . Voor meer informatie over deze functie kunt je je wenden tot Marcel Wüstefeld, Teamleider. Tel:06-14887163.

Heb je interesse?

Wil jij als pionier aan de slag en voldoe je aan de gestelde eisen, solliciteer dan met je motivatie en cv via de website www.werkenbijpergamijn.nl

Re-integratie kandidaten, eventueel boventallige medewerkers evenals interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure .