Stichting Pergamijn zoekt een

Cliëntbegeleider dagbesteding Moeilijk Verstaanbaar Gedrag

Dienstverband

21,6 uur per week

Opleidingsniveau

HAVO

Standplaats

Echt

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg. Het aanbod voor wonen, werken, dag invulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt. Zíjn keuzen, kansen en mogelijkheden vormen daarvoor de basis. Van daaruit geven de cliënt, mensen uit zijn omgeving én medewerkers van Pergamijn samen het leven kleur. De kernwaarden van Pergamijn zijn: samenwerken op basis van wederzijds respect en vertrouwen; laten zien wat je doet en doen wat je afspreekt; groeien door kennisontwikkeling; en mensen het beste uit zichzelf laten halen.

Voor onze nieuw te openen dagbesteding zoeken wij een:

Cliëntbegeleider dagbesteding

21,6 uur per week

Wat ga je doen?

Binnen Herstal 10 zijn we in 2020 de trotse eigenaar van een heuse bistro geworden. Deze unieke plek gaat fungeren als een warme, gezellige ontmoetingsplek voor cliënten en verwanten. Voor onze cliënten bieden wij hier een passende dag-invulling aan die o.a. bestaat uit lichte horecawerkzaamheden, receptie activiteiten zoals rondbrengen van post, het aanbieden van koffie en thee en ontvangen van bezoekers. Deze activiteiten zijn het startpunt en zullen uitgebreid moeten worden naar vraag en mogelijkheden van de cliënten. Gastvrijheid voor onze gasten staat voorop! Het is aan jou om samen met de cliënten met veel enthousiasme en passie deze unieke beleving waar te maken.

Bij de begeleiding van onze cliënten ligt de nadruk op een respectvolle benadering en het benutten van mogelijkheden en hulp- bronnen. Cliënten hebben een dag-invulling gericht op het in stand houden van vaardigheden en het beleven van activiteiten. Hierbij wordt rekening gehouden met de interesses, behoeften en alertheid. Samen met de cliënt focus je niet op de problemen maar op de oplossingen. Dit resulteert in optimisme, hoop en een heleboel mogelijkheden voor de cliënt.

Wij bieden

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:
 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg FWG 35/40 afhankelijk van je opleiding;
 • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
 • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
 • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, tablet, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
 • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
 • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
 • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.
Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.pergamijn.org . Voor meer informatie over deze functie kunt u zich wenden tot Dusty Rutten, Teamleider Tel:06-51787530.

Heb je interesse?

Wil jij als pionier aan de slag en voldoe je aan de gestelde eisen, stuur dan je CV en motivatie onder vermelding van vacaturenummer Bistro-201911 hier.

Re-integratie kandidaten, eventueel boventallige medewerkers evenals interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure .

Wie ben jij?

Bij het woord pionieren gaat jouw hart sneller kloppen! Je durft buiten de kaders te denken, bent creatief en je hebt een duidelijke visie ten aanzien van het nieuw op te zetten concept. Bij voorkeur heb je ervaring of grote affiniteit met horeca werkzaamheden. Overal zie je kansen en mogelijkheden en je durft te dromen! De cliënt staat voor jou altijd voorop. Samen met de cliënt en gedragskundige ga je onderzoeken welke passende werkzaamheden er zijn en durft de cliënt hier ook in uit te dagen. Met jouw positieve instelling ga je dan ook geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega's te zijn. Verder heb je een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven.

Opleiding en ervaring
 • Je hebt een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 3/4 of HBO niveau
 • Je hebt ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie
 • Je hebt ervaring met moeilijk verstaanbaar gedrag
 • Je hebt ervaring en expertise in dagbesteding
 • De baan is niet uitsluitend in dagdienst, activiteiten/dagbesteding kunnen ook aangeboden worden in de weekenden en op feestdagen.