Stichting Pergamijn zoekt een

Cliëntbegeleider Geleen

Dienstverband

24 - 28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Geleen

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
"Ieder mens geeft het liefst zelf vorm aan zijn eigen leven. Soms lukt dit niet op eigen kracht. Wij ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking en/of complexe zorgvraag. Door goed te luisteren naar de wensen van onze cliënten en hun netwerk geven wij invulling aan alle facetten van het leven: wonen, werken, vrije tijd of contacten met anderen. Wij zijn een professionele partner en handelen vanuit ons hart, gelijkwaardigheid en respect."
Cliëntbegeleider

LVB-WMO

24-28 uur per week
Jouw werkomgeving

Lieve Vrouwestraat is een locatie die bestaat uit 18 appartementen. Ieder appartement heeft een eigen (aparte) slaapkamer, keukenblok en sanitaire ruimte. Cliënten worden ondersteund om vanuit een huiselijke en veilige omgeving door te ontwikkelen naar het voeren van een zo zelfstandig mogelijk huishouden. Waarbij er aangesloten wordt op de behoefte en mogelijkheden van de cliënt. Het gebouw bestaat uit twee woonlagen. Het team bestaat uit negen collega's, die werken voor achttien cliënten met (voornamelijk) een lichte verstandelijke beperking (en bijkomende psychiatrische problematiek) . Ieder teamlid werkt volgens de kernwaarden van Pergamijn, namelijk de cliënten zo veel als mogelijk regie bieden, respect voor elkaar, doen wat je zegt en zeggen wat je doet en kennisontwikkeling. Het team doet dit, door actief de verbinding aan te gaan met de cliënt, waarbij het initiatief met name bij de begeleider ligt.

De locatie is een 24 uurs voorziening. Dat betekent dat er door alle teamleden slaapdiensten gedraaid worden en er overdag altijd een begeleider aanwezig is. In de ochtend en avond werken er twee begeleiders.

Medewerker aan het woord:

"Onze cliënten hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking en dit betekent dat je sterk in je schoenen moet staan. Zo moet je beslissingen durven nemen in het belang van de cliënt, ook al is hij/ zij het hier in eerste instantie mogelijk niet mee eens. Je moet je continu afvragen het belang van de cliënt is. En of je hem/ haar niet nog meer kunt betrekken binnen zijn/ haar ondersteuningsvraag, zonder daarbij te overvragen.

De problematiek die je tegenkomt is - als gevolg van het hogere niveau - erg divers. Dat maakt dat geen dag hetzelfde is!" Joop Swanink, cluster LVB.

Wij bieden

Pergamijn is een organisatie die investeert in ontwikkeling en opleiding van medewerkers. Wij bieden een dynamische werkomgeving waar ruimte is voor eigen verantwoordelijkheid en initiatief. De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in functiegroep 40. Daarnaast biedt Pergamijn een flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden, een collectieve ziektekostenverzekering en deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Wil je meer weten over de locatie, team of doelgroep? Dan kun je contact opnemen met Jose Hogenboom 06-51819585 of via j.hogenboom@pergamijn.org .

Wij zoeken

Je bent bekend met de methodiek oplossingsgericht werken en begeleidt in samenwerking met je 8 collega's volwassenen met een lichte verstandelijke beperking op basis van het multi disciplinair cliënt gericht werken. Je draagt bij aan het dynamische proces van de individuele cliënt door multi disciplinair te werken aan doelen en acties van de cliënt. Hierbij ondersteun je de senior cliënt begeleider, waarbij je signaleert, interpreteert en actie onderneemt. Je bent in staat het cliëntproces helder en concreet te rapporteren en te communiceren. Je draagt bij aan een professionele samenwerking door feedback te geven en nemen, elkaar te spiegelen en te reflecteren; individueel als ook met collega's.

De begeleiding pas je aan op de hulpvraag, wens en behoefte per individu. Hulpvragen van cliënten kunnen zijn: Kan jij mijn vraag lezen, zonder dat ik dit verbaal aan jou uitleg? Kan jij door mijn overlevingsstrategieën heen kijken? Kan jij zien dat mijn dagprogramma mijn grootste houvast door de dag heen is?
 • Je ondersteunt continue bij interactie tussen cliënten onderling en met het netwerk
 • Je levert een actieve bijdrage aan het multi disciplinair samenwerken en vormgeven van cliënt gericht werken.
 • Je benaderd de cliënt vanuit een lage EE (expressed emotion)
 • Je ondersteunt aan de hand van de methodieken 'oplossingsgericht werken', 'geef me de vijf', 'onderzoekende dialoog', 'visualisatie', en 'motivatiecirkel' (LVB scholing Concrete Coaching)
 • Je ondersteunt bij het behouden/ zoeken van een balans dag- en nachtritme
 • Je ondersteunt bij het omgaan met maatschappelijke verleidingen en invloeden van buitenaf
 • Je ondersteunt bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten met de cliënt, zowel individueel als in groepsverband
 • Je verzorgt / begeleidt cliënten bij ADL-handelingen, specifiek gedrag en/of huishoudelijke taken en ondersteunt de cliënten op hygiëne en veiligheid
 • Je stimuleert de zelfredzaamheid van cliënten binnen hun dagelijkse leven
 • Je observeert cliënten, signaleert bijzonderheden en vertaalt dit naar de DVIE lijst van ieder individu.
 • Je verstrekt desgevraagd medicatie aan de cliënt
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, gedreven en verantwoordelijke collega, die ons motto 'wij doen het samen' vanuit eigen overtuiging uitdraagt. Je straalt vertrouwen en veiligheid uit naar cliënten en hun netwerk en staat stevig in je schoenen. We stellen de cliënt centraal, door de zorg dichtbij de cliënt te organiseren. Dit vraagt naast eigen initiatief, eigen regie en verantwoordelijkheid van alle teamleden in samenwerking met elkaar, het netwerk en ondersteunende diensten.

Je hebt een afgeronde relevante opleiding op MBO-niveau (kwalificatieniveau 4) of Hbo-niveau (kwalificatieniveau 5), bijvoorbeeld Sociaal Pedagogisch Werk, Verpleegkunde of Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Minimaal drie jaar relevante werkervaring in de gehandicaptenzorg.

Daarnaast ben je bij voorkeur getraind in methodisch handelen bij verbale agressie ( de escalerend werken) en LVB scholing concrete coaching. Autorisatie slikprotocol is gewenst. Je bent een stevige persoonlijkheid, hebt een open en cliëntgerichte houding, weet balans te vinden tussen professionele betrokkenheid en afstand. Echter ken je ook jouw eigen grenzen en weet deze onder druk te bewaken. Je bent in staat tot kritische reflectie naar jezelf en collega's en kijkt met een frisse en optimistische blik naar problemen en uitdagingen.

Ben jij die persoon met affiniteit voor met name de LVB doelgroep, om vanuit je krachtige persoonlijkheid actief en onbevooroordeeld de verbinding aan te gaan met de cliënt? Die de cliënt ziet en hoort met al zijn mogelijkheden en beperkingen. Samen met de cliënt en zijn netwerk stabiliteit creëert en van daaruit op zoek gaat naar nieuwe mogelijkheden? Iemand die kennis en kunde bezit met betrekking tot deze specifieke doelgroep en 'out of the box' kan denken? Dan zoeken we jou!

Heb je interesse?

Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, stuur dan je CV en motivatie.