Stichting Pergamijn zoekt een

Cliëntbegeleider, Hoensbroek

Dienstverband

24 - 28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Hoensbroek

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Voor onze cliënten van woning Slakke Weide in Hoensbroek zijn wij op zoek naar een

Cliëntbegeleider

24-28 uurJouw werkomgeving

Slakke Weiden is een woonvoorziening waar 24 cliënten wonen, behorende tot de doelgroep senioren, de leeftijd varieert van 45-90 jaar.

Bij een aantal cliënten is er sprake van dementie en een vorm van autisme. Het merendeel van de cliënten vraagt begeleiding in het proces van ouder worden.

Het begeleiden is vooral gericht op: het bieden van een rustige, gelukkige, huiselijke oude dag. Daarbij ligt de nadruk op het zo lang mogelijk behouden van de eigen regie, en deelnemen aan dagelijkse werkzaamheden, binnen de woning.

We hebben nauwe banden met de verwanten en onderhouden goede contacten in de buurt. Cliënten nemen geregeld deel aan activiteiten buiten de woning.

Binnen Slakke Weiden geven we intern dagbesteding aan een aantal cliënten. Betreffende medewerker zal ook af en toe meewerken op die interne dagbesteding. Slaapdiensten horen ook bij het dienstenpatroon.

Een aantal methodieken die veelvuldig zullen worden toegepast zijn: methode Urlings, warme zorg, fenomenologische benadering, positieve bevestiging en PDL.

Jouw baan

Als cliëntbegeleider werk je samen met de cliënten gericht aan het realiseren van de doelen uit het ondersteuningsplan, en begeleidt en ondersteun je hen bij ADL-activiteiten, de integratie in hun verblijfsomgeving en het opzetten en onderhouden van een sociaal netwerk. Je voert zowel individuele als groepsgerichte interventies uit, afhankelijk van en gericht op de specifieke vraag van de cliënt. Je participeert in het multidisciplinair overleg en voert overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers op basis van partnerschap. Je begeleidt stagiaires en leerlingen en hebt een coachende rol naar vrijwilligers. In deze functie krijg je te maken met uitdagende zorgvragen en verpleegkundige handelingen.

Jij…

… bent een stevige persoonlijkheid en hebt passie voor je werk. Je hebt een open en cliëntgerichte houding, weet balans te vinden tussen professionele betrokkenheid en afstand en kent je eigen grenzen en weet deze ook onder druk te bewaken. Je bent in staat tot kritische reflectie naar jezelf en collega's en kijkt met een frisse en optimistische blik naar problemen en uitdagingen.

…vindt het aantrekkelijk om te werken in een organisatie die volop in beweging is en op dit moment een transformatie in de ondersteuning en begeleiding doormaakt van 'van zorgen voor, naar zorgen dat'. Ben jij diegene die zich wil ontwikkelen en gemotiveerd is om dat in ons team te kunnen doen? Dan bieden wij jou die kans!

Jouw achtergrond…

…. Jij hebt een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 3/4

…. Jij hebt ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg of verpleegzorg

…. Daarnaast heb je affiniteit en ervaring met de doelgroep senioren.

Daar tegenover staat…

Onze insteek is een langdurige samenwerking waarin jij in je kracht staat.

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers. We bieden je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven.

Verder bieden wij:
  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35/ 40 afhankelijk van je opleiding (min. 1920,- max 2993,-);
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • De mogelijkheid om deze baan goed te combineren met je privé-situatie. Er wordt voornamelijk gewerkt in avonden en weekenden.
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, tablet, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
  • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
  • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
  • Hoensbroek is goed te bereiken vanuit Sittard, Geleen, Beek, Heerlen, Maastricht, Roermond.
Meer weten?

Voor nadere informatie over de functie-inhoud van cliëntbegeleider kun je contact opnemen met Sandra Vos, teamleider: 06-42616203

Jij gaat ervoor!

Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, solliciteer dan met je motivatie en cv via de website: www.werkenbijpergamijn.nl

De procedure beslaat een kennismakingsgesprek met één van de recruiters; Marie-Christine of Anja. Het tweede gesprek vindt plaats op locatie met Sandra Vos.

Re-integratie kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure.