Stichting Pergamijn zoekt een

Cliëntbegeleider(s) cluster Licht Verstandelijk Beperkt

Dienstverband

16 - 25 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Geleen

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg. Het aanbod voor wonen, werken, dag invulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt. Zíjn keuzen, kansen en mogelijkheden vormen daarvoor de basis. Van daaruit geven de cliënt, mensen uit zijn omgeving én medewerkers van Pergamijn samen het leven kleur. De kernwaarden van Pergamijn zijn: samenwerken op basis van wederzijds respect en vertrouwen; laten zien wat je doet en doen wat je afspreekt; groeien door kennisontwikkeling; en mensen het beste uit zichzelf laten halen.
Cliëntbegeleider

16-25 uren per week
Jouw werkomgeving

De Laan van Westfalen bestaat uit drie ruime twee onder een kap woningen, die per twee d.m.v. een tussendeur verbonden zijn. Er wonen in totaal 24 cliënten variërend in leeftijd van 23 tot 68 jaar. Elke cliënt beschikt over een ruime zit/slaapkamer. Binnen deze voorziening wonen mensen met een voornamelijk matig verstandelijke beperking, waarvan een aantal met een autisme spectrum stoornis. Er kan sprake zijn van gedragsproblematiek. Uitgaande van de vraag van de cliënt wordt ondersteuning geboden. Deze ondersteuning is zowel gericht op stimulering en ontwikkeling, als op instandhouding van de zelfredzaamheid, het bieden van autonomie (regie over het eigen leven), ondersteuning bij het maken van keuzes en het bieden van nabijheid. Kijkend naar mogelijkheden en zoekend naar oplossingen. Daarbij gaat het niet altijd over het eindresultaat maar vooral over de weg er naartoe. De locatie is een 24 uurs voorziening waarbij slaapdiensten een onderdeel van het dienstenpatroon zijn. Binnen deze locatie wonen op een woning in ieder geval twee cliënten met Prader Willi Syndroom. Naast goed om kunnen gaan met de daarbij behorende gedragsproblematiek is het daarom ook van belang om affiniteit te hebben met deze doelgroep. Dit houdt in dat je interesse hebt in voeding en beweging. Beide onderdelen zullen namelijk in de begeleiding van deze cliënten sterk aanwezig zijn. Tevens is enthousiasme vereist om samen met de collega's vorm te gaan geven aan de begeleiding van deze cliënten. Het is vereist om op alle woningen van de Laan van Westfalen te kunnen en willen werken.

Wij zoeken een enthousiaste en energieke collega die niet blind is voor de risico's maar denkt in mogelijkheden en ons op korte termijn komt versterken!

Medewerker aan het woord:

"Onze cliënten hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking en dit betekent dat je sterk in je schoenen moet staan. Zo moet je beslissingen durven nemen in het belang van de cliënt, ook al is hij/ zij het hier in eerste instantie mogelijk niet mee eens. Je moet je continu afvragen het belang van de cliënt is. En of je hem/ haar niet nog meer kunt betrekken binnen zijn/ haar ondersteuningsvraag, zonder daarbij te overvragen.

De problematiek die je tegenkomt is - als gevolg van het hogere niveau - erg divers. Dat maakt dat geen dag hetzelfde is!" Joop Swanink, cluster LVB.

Wij bieden

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:
  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35/40 afhankelijk van je opleiding;
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
  • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
  • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
  • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.
Informatie?

Wil je meer weten over de locatie, team of doelgroep? Dan kun je contact opnemen met Bjorn Habets tel. 06 20439843 of per email b.habets@pergamijn.org

Heb je interesse?

Wil jij het team van de Laan van Westfalen komen versterken en voldoe je aan de gestelde eisen, stuur dan je CV en motivatie via de website www.werkenbijpergamijn.org

Wie ben jij?

Een betrokken en enthousiaste cliëntbegeleider. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt bij Pergamijn staat centraal en heeft zoveel als mogelijk de regie over zijn eigen ondersteuningsplan. Jij als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vorm geven. Je werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met je collega's zoals een teamleider, senior cliëntbegeleider en een gedragskundige staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.

Het werk is dynamisch. Je kunt prioriteiten stellen als geen ander en je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en neem je deel in het multidisciplinair overleg. Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega's te zijn. Verder heb je een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven.

Opleiding en ervaring
  • Heb jij een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 3/4 of HBO niveau?
  • Heb je ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie?
  • Ben je bereid het vak te leren?