Stichting Pergamijn zoekt een

Cliëntbegeleider(s) en/of Clientbegeleider verzorgende.

Dienstverband

Opleidingsniveau

HAVO

Standplaats

Echt

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg. Het aanbod voor wonen, werken, dag invulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt. Zíjn keuzen, kansen en mogelijkheden vormen daarvoor de basis. Van daaruit geven de cliënt, mensen uit zijn omgeving én medewerkers van Pergamijn samen het leven kleur. De kernwaarden van Pergamijn zijn: samenwerken op basis van wederzijds respect en vertrouwen; laten zien wat je doet en doen wat je afspreekt; groeien door kennisontwikkeling; en mensen het beste uit zichzelf laten halen.

Voor onze locatie de Maasstraat te Maasbracht zijn wij op zoek naar:

Cliënt begeleiders en/of cliënt begeleider verzorgende die willen werken in een combi van wonen en dagbesteding

Afhankelijk van de functie en de persoon wordt het aantal uren per week bepaald.

Jouw werkomgeving

Locatie Maasstraat is een sfeervolle carréboerderij gelegen in het havendorp Maasbracht, nabij de Maasboulevard met haven. Het centrum, dat voorziet in diverse winkels en eetgelegenheden, ligt op loopafstand. Binnen woonvoorziening Maasstraat kunnen 23 cliënten wonen, verdeeld over vier groepswoningen. Er zijn per groepswoning een gezamenlijke keuken en woonkamer aanwezig. Vele bewoners van Maasstraat genieten interne dagbesteding, een enkele bewoner heeft een daginvulling buitenshuis. De woning is gebouwd in boerderijstijl met in het midden een grote sfeervolle binnenplaats en tuin. Binnen Maasstraat wonen mensen met een lichte, matige tot (bovengrens) ernstige verstandelijke beperking, die ouder wordend of senior zijn. Zij genieten hier van hun oude dag die afgestemd worden op hun behoeften en mogelijkheden. De begeleidingsstijl is volgens de methode Urlings, gericht op nabijheid, sfeer/gezelligheid/huiselijkheid, een rustiger ritme waarin niet meer alles moet, het volgen van de cliënt en diens verzorging. Daarnaast het aanbrengen van structuur in de dagindeling, stimulering en op instandhouding van de zelfredzaamheid bij het uitvoeren van taken en van de regie over het eigen leven en bij het onderhouden van sociale contacten. In de ochtend, namiddag en avond is er een begeleider in de buurt. Nabijheid is van belang rondom de lichamelijke verzorging en problematieken zoals epilepsie en slikproblemen. Cliënten kunnen zich verbaal of met non-verbale ondersteuning uitdrukken.

De cliënten nemen regelmatig deel aan activiteiten binnen de woning en in de maatschappij begeleid door woon en/of dagbestedingsmedewerkers in samenwerking met vrijwilligers. De cliënten krijgen (para)medische zorg vanuit de wijk of vanuit Pergamijn. Deze (para)medici van Pergamijn zijn gespecialiseerd in medische zorg voor mensen met verstandelijke beperkingen. Indien van behandeling sprake is wordt van tevoren afgesproken van wie de cliënt deze krijgt. Ook zijn er bij Pergamijn gespecialiseerde ergo- en fysiotherapeuten aanwezig. Zij helpen bij het omgaan met (meervoudige) beperkingen en adviseren bij het gebruik van hulpmiddelen en verzorging. Er is een gedragskundige van Pergamijn die o.a. betrokken is bij het opstellen en evalueren van het ondersteuningsplan. Er is een slaapdienst aanwezig binnen Maasstraat voor incidentele hulpvragen in de nacht gerealiseerd vanuit de personele bezetting van de Maasstraat

Wat bieden we?

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:
 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; afhankelijk van je opleiding FWG 35 of 40.
 • Je hebt aanspraak op 8% vakantietoeslag en 8,33 % eindejaarsuitkering;
 • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
 • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
 • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
 • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
 • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
 • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.
Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.pergamijn.org. Voor meer informatie over deze functie kunt u zich wenden tot Mieny Caddeo 06-42606631 of email m.caddeo@pergamijn.org.

Heb je interesse?

Reageer dan via werkenbijpergamijn.nl

Wie ben jij?

Een betrokken en enthousiaste cliëntbegeleider. Iemand die klein kan denken, maar groot uitpakt. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt bij Pergamijn staat centraal en heeft zoveel als mogelijk de regie over zijn eigen ondersteuningsplan.

Jij als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vorm geven en je werkt volgens een visie van belevingsgerichte zorg.

Je werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Je hebt humor. Samen met je collega's zoals een teamleider, senior cliëntbegeleider en een gedragskundige staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Tevens schuw je niet om mee te kunnen en willen veranderen. Binnen de zorg is verandering immers aan de orde van dag. Als team gaan jullie voor de hoogst haalbare kwaliteit. Het werk is dynamisch. Je kunt prioriteiten stellen als geen ander en je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en neem je deel in het multidisciplinair overleg. Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega's te zijn. Verder heb je een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven.

Opleiding en ervaring
 • Heb jij een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 3/3 IG/4 of HBO niveau?
 • Heb je ervaring in de gehandicaptenzorg, ouderenzorg en/of geriatrie?
 • Ben je bereidt het vak te leren?