Stichting Pergamijn zoekt een

Cliëntbegeleider Slakke Weide/ Kloostertuyn

Dienstverband

Opleidingsniveau

HAVO

Standplaats

Hoensbroek

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
"Ieder mens geeft het liefst zelf vorm aan zijn eigen leven. Soms lukt dit niet op eigen kracht. Wij ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking en/of complexe zorgvraag. Door goed te luisteren naar de wensen van onze cliënten en hun netwerk geven wij invulling aan alle facetten van het leven: wonen, werken, vrije tijd of contacten met anderen. Wij zijn een professionele partner en handelen vanuit ons hart, gelijkwaardigheid en respect."

Voor onze locaties Slakke weide te Hoensbroek en Kloostertuyn te Brunssum zijn wij op zoek naar:

Clientbegeleider

(50-80%)

Jouw werkomgeving

Slakke Weiden is een woonvoorziening waar 24 cliënten wonen, behorende tot de doelgroep senioren, de leeftijd varieert van 45-90 jaar. Bij een aantal cliënten is er sprake van dementie en een vorm van autisme. Het merendeel van de cliënten vraagt begeleiding in het proces van ouder worden.

De Kloostertuin is een woonvoorziening waar 19 cliënten wonen, vnl. behorende tot de EMB doelgroep, senioren en autisme. Bijkomende handicaps zijn o.a. epilepsie en dementie.

Het begeleiden op locatie Slakke Weiden is vooral gericht op: het bieden van een rustige, gelukkige, huiselijke oude dag. Daarbij ligt de nadruk op het zo lang mogelijk behouden van de eigen regie, en deelnemen aan dagelijkse werkzaamheden, binnen de woning.

De begeleiding op de Kloostertuyn is o.a. gericht op het bewerkstelligen van basale emotionele veiligheid die gebaseerd is op vertrouwen in de voorspelbare begeleider, een individuele benadering met nabijheid. Ook is verpleging onderdeel van het takenpakket.

We hebben nauwe banden met de verwanten en onderhouden goede contacten in de buurt. Cliënten nemen geregeld deel aan activiteiten buiten de woning. Op beide locaties wordt ook interne dagbesteding gegeven aan een aantal cliënten, dus dit kan daar waar nodig een onderdeel vormen van je werk. Een aantal methodieken die veelvuldig zullen worden toegepast zijn: methode Urlings, Laccs, warme zorg, fenomenologische benadering, positieve bevestiging en PDL.

Wat bieden we?

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:
  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35/40 afhankelijk van je opleiding;
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
  • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
  • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
  • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.
Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.pergamijn.org . Voor meer informatie over deze functie kunt u zich wenden tot Sandra Vos 06-42616203 of Esther Quax 06-20481541.

Re-integratie kandidaten, eventueel boventallige medewerkers evenals interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure .

Wie ben jij?

Een betrokken en enthousiaste cliëntbegeleider. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt bij Pergamijn staat centraal en heeft zoveel als mogelijk de regie over zijn eigen ondersteuningsplan. Jij als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vorm geven. Je werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met je collega's zoals een teamleider, senior cliëntbegeleider en een gedragskundige staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.

Het werk is dynamisch. Je kunt prioriteiten stellen als geen ander en je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en neem je deel in het multidisciplinair overleg. Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega's te zijn. Verder heb je een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven.

Ben jij een flexibele medewerker, hou je van variatie, weet je snel oplossingen te bedenken en kun je probleemloos nieuwe taken oppakken en lijkt het je leuk om in meerdere teams werkzaam te zijn? Dan ben jij de persoon die we zoeken.

Opleiding en ervaring
  • Heb jij een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 3/4 of HBO niveau?
  • Heb je ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie?
  • Ben je bereidt het vak te leren?