Vivantes zoekt een

Cliëntbegeleider / Verzorgende IG

Dienstverband

20 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Stein

Werkvelden

Ouderenzorg
Kun jij als cliëntbegeleider binnen de ouderenzorg verder kijken dan alleen de verzorging? En de rest van het team hierin meenemen en motiveren? Bij Vivantes krijg je de kans om jouw rol volledig vorm te geven. Een plek waar jouw eigen inbreng écht gewaardeerd wordt.

Zo ziet de functie eruit:

Je gaat werken met ouderen die naast hun ouderdomsproblematiek ook bekend zijn met een (lichte) psychische problematiek.

Deze functie is een combinatie van werken in de directe zorg (ondersteunen of overnemen bij douchen, wassen, voeding, al dan niet i.c.m. tilhulpmiddelen) en het begeleiden van de bewoners in het dagelijks leven bij onder andere het behoudt van zelfredzaamheid, zelfwaardering en daginvulling.

Naast ADL werkzaamheden hebben deze bewoners ook ondersteuning nodig op een ander vlak. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijkheidsstoornissen, angststoornissen, cognitieve beperking of algemene achteruitgang. Ook ben je medeverantwoordelijk voor de juiste documentatie in het cliëntendossier en coördineer je de zorg. Je verricht hierbij dus ook EVV (Eerst Verantwoordelijk Verzorgende) taken.

Voor het uitvoeren van de zorgleefplannen ben jij tevens verantwoordelijk. En wanneer jij ervoor bevoegd bent mag je ook kleine verpleegtechnische handelingen uitvoeren. Daarnaast signaleer je wijzigingen in de fysieke en mentale gesteldheid van de bewoners en speel je hierop in. Dit kun je bijvoorbeeld doen door andere zorgverleners in te schakelen. Zo houd jij je continu bezig met het achterhalen en bespreken (en vastleggen) van de wensen en behoeften van de bewoners, en bedenk je samen met je team op welke manier je hier invulling aan kan geven.

Waarom dit jouw nieuwe baan wordt?
 • Omdat het een nieuwe functie betreft, mag je meedenken in het vormgeven van deze functie en er samen met je team er iets moois van maken.
 • Je krijgt de mogelijkheid om bepaalde verpleegtechnische handelingen te leren als je hierin nog niet bevoegd en/of bekwaam in bent.
 • Bij voorkeur ben je beschikbaar voor 20-32 uur per week, maar alles is bespreekbaar.
 • Je krijgt een contract voor een jaar, met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Maandelijks ontvang je een aantrekkelijk brutosalaris van minimaal € 2.135,43 en maximaal € 3.159,64 volgens cao VVT (o.b.v. 36 uur en afhankelijk van je ervaring).
 • Je ontvangt een eindejaarsuitkering.
 • Je kunt genieten van 29 vakantiedagen per jaar (o.b.v. fulltime).
 • Via FicsFree kun je diverse producten of diensten met belastingvoordeel aanschaffen.
 • En je krijgt voldoende ruimte om je verder te ontwikkelen door deel te nemen aan trainingen en opleidingen binnen jouw interesse.

Wat neem je mee?
 • Een afgeronde opleiding tot verzorgende IG of Verpleegkunde, eventueel aangevuld met een pedagogische studie (MMZ/ SPW).
 • Bij voorkeur heb je ervaring in de gehandicaptenzorg of GGZ.
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep ouderen.
 • Ervaring met EVV-taken óf je hebt de ambitie om later door te stromen naar EVV'er.
 • Kennis van diverse ziektebeelden (binnen de ouderenzorg) is mooi meegenomen. Je bent in ieder geval bereid om je (nog meer) te verdiepen hierin.
 • Je weet goed om te gaan met onvoorziene situaties. De bewoners kunnen bijvoorbeeld door hun psychische aandoening onverwachts uit de hoek komen en hiermee grensoverschrijdend gedrag vertonen.
 • En je durft risico's te nemen in het zoeken naar oplossingen.
 • Je begrijpt dat de zorg altijd doorgaat en hebt geen probleem met het werken van onregelmatige diensten, nachtdiensten zijn niet van toepassing

Keuze gemaakt?

Dan kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met de recruiter. Dat kan via vivantes@farrow.nl.
Op onze website vind je daarnaast ook ervaringen van onze medewerkers, wat ons als Vivantes zo aantrekkelijk maakt én een lijst met andere vacatures! Hier kun je ook direct je cv en motivatie uploaden. Weten we ook wie jij bent!

Inwerken bij Vivantes
Investeren in een goede introductieperiode vinden wij bij Vivantes belangrijk, daarom hebben wij een uitgebreid introductieprogramma samengesteld waarmee wij nieuwe medewerkers gaan meenemen in de Missie en Visie van Vivantes.

Hoe ziet dit introductieprogramma uit?
Na een driedaags programma in het Bestuurscentrum, zal op de vierde dag de medewerker in de ochtend komen kennismaken op de locatie en daar door het maatje ontvangen worden.
Gedurende twee weken zal jij als nieuwe collega gekoppeld worden aan één of meerdere maatjes en wegwijs worden gemaakt op de locatie, de diverse disciplines die er werkzaam zijn, diensten waarvoor hij/ zij ingeroosterd wordt en is er aandacht voor praktische zaken, veiligheid en evaluatiemomenten.