Stichting Pergamijn zoekt een

Cliëntbegeleider wonen

Dienstverband

28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Echt

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
"Ieder mens geeft het liefst zelf vorm aan zijn eigen leven. Soms lukt dit niet op eigen kracht. Wij ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking en/of complexe zorgvraag. Door goed te luisteren naar de wensen van onze cliënten en hun netwerk geven wij invulling aan alle facetten van het leven: wonen, werken, vrije tijd of contacten met anderen. Wij zijn een professionele partner en handelen vanuit ons hart, gelijkwaardigheid en respect." Bij Pergamijn zijn ca. 1200 zorgprofessionals en 600 vrijwilligers werkzaam die dagelijks kleur geven aan het leven van onze cliënten. Het werkgebied is groot: Midden-Limburg, Westelijke Mijnstreek, Parkstad en Heuvelland.

Binnen Windhoek, in Echt zijn wij op zoek naar een nieuwe cliëntbegeleider wonen , die ons wil gaan begeleiden en verzorgen.
Hallo jij daar! Ben jij onze nieuwe cliëntbegeleider wonen?

28 uren per week
Wie zijn wij?

"Ik ben een dame op leeftijd met een verstandelijk beperking. Ik vind het belangrijk dat ik begeleiding krijg van vertrouwde personen, dat voelt veilig voor mij. Ik ben een hele lieve maar soms ook onvoorspelbare vrouw. De begeleiding vindt altijd plaats op basis van 1 op 1 situatie vanuit mijn eigen appartement. Ik heb een signaleringsplan waarin staat beschreven wat ik allemaal kan, wat ik allemaal nog kan leren en hoe je het beste hiermee kunt omgaan. Omdat ik al een beetje op leeftijd ben is het belangrijk dat de mensen om me heen rekening houden met mijn tempo. Ik vind het heel belangrijk dat de medewerker die bij begeleid duidelijk is tegen mij, en niet te veel woorden gebruikt als je tegen mij praat. Dan kan ik je het beste volgen!"

"Ik ben een man waarvan de mobiliteit minder is geworden. Kon ik eerst nog kleine stukjes lopen, ik zit inmiddels in een rolstoel. Ik vind het lastig om te merken dat ik achteruit ga. In de omgang met mij is het belangrijk om te weten dat ik graag rustig benaderd word. Ik word onzeker en voel me bedreigd als ik niet weet wat er gaat gebeuren, daarom is voorspelbaarheid voor mij belangrijk. Als ik me bedreigd en onzeker voel dan kan het wel eens zijn dat ik je wil slaan of een schop geven. Voor mij is het dan ook belangrijk dat de mensen om me heen alles hetzelfde doen zodat ik weet wat er gaat gebeuren. Ik kan echt genieten als ik een compliment krijg! Ik ga dan lachen, steek mijn duimen omhoog en noem mezelf soms een hele flinke kerel! Wanneer ik informatie krijg van de begeleiding heb ik even tijd nodig om dit tot mij te laten komen (verwerkingstijd)".

Wij wonen beiden op Windhoek samen met nog mede-cliënten, binnen een groep senioren met een verstandelijke beperking die vanuit hun ouder worden meer behoefte hebben gekregen aan ondersteuning, verzorging of verpleging. Soms kan er sprake zijn van gedragsproblematiek die al dan niet samen hangt met het verouderingsproces.

Jij bent onze nieuwe cliëntbegeleider omdat:
 • Je een enthousiaste, gedreven en verantwoordelijke cliëntbegeleider (verzorgende 3IG) bent die samen met ons vorm wil geven aan onze vragen en behoeften binnen wonen. De komende tijd staat voor ons het vinden van een fijne verzorging en een stimulerend dagprogramma centraal. We zoeken dan ook iemand die samen met de andere begeleiders en het multidisciplinair team hierin wil meedenken.
 • Jij jouw werkzaamheden vooral op ons richt, samen met collega's dagbesteding en de woongroep. Een goede klik met ons is erg belangrijk.
 • Je in ieder geval een afgeronde relevante opleiding op MBO-niveau (kwalificatieniveau Verzorgende 3IG / 4 of MMZ 4) of HBO-niveau (kwalificatieniveau 5), bijvoorbeeld Sociaal Pedagogisch Werk, Verpleegkunde of Sociaal Pedagogische Hulpverlening hebt. Relevante werkervaring in de gehandicaptenzorg en omgang met verbale en fysieke agressie is een pré.
 • Houd er rekening mee, dat je binnen de Windhoek alle diensten moet gaan werken met uitzondering van de actieve nachtdienst.Wat bieden we?

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:
 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35/40 afhankelijk van je opleiding;
 • Mogelijkheid om langdurig te werken bij Stichting Pergamijn.
 • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
 • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
 • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
 • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
 • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.Heb je interesse?

Wil jij het team van de Windhoek in Echt komen versterken en voldoe je aan de gestelde eisen. Solliciteer dan door je motivatie en cv op de website www.werkenbijpergamijn.nl te plaatsen

Bij indiensttreding vragen wij een VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.

Windhoek Echt is goed bereikbaar vanuit Geleen, Sittard, Beek, Heerlen, Roermond e.o..

Meer informatie?

Wil je meer weten over de functie, de cliënten of over onze organisatie? Dan kun je contact opnemen met Veronique Goossens, interim teamleider Windhoek. Tel: 06-14886730