Stichting Pergamijn zoekt een

Cliëntbegeleider cluster Moeilijk Verstaanbaar Gedrag (Echt)

Dienstverband

28,8 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4, HBO, WO, HAVO

Standplaats

Echt

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Cliëntbegeleider
cluster
Moeilijk Verstaanbaar Gedrag - autisme spectrum stoornis

Over Pergamijn
Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg. Het aanbod voor wonen, werken, dag invulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt. Zijn keuzes, kansen en mogelijkheden vormen daarvoor de basis. Van daaruit geven de cliënt, mensen uit zijn omgeving én medewerker van Pergamijn samen het leven kleur. De kernwaarden van Pergamijn zijn: samenwerken op basis van wederzijds respect en vertrouwen; laten zien wat je doet en doen wat je afspreekt; groeien door kennisontwikkeling; en mensen het beste uit zichzelf laten halen.

Waar ga je werken:?
MVG-ASS : moeilijk verstaanbaar gedrag en/of autisme spectrum stoornis.
Deze cliënten wonen in kleinschalige woningen op ons terrein in Echt. Over het algemeen is de sociaal emotionele ontwikkelleeftijd maximaal 18 maanden waarbij de ondersteuningsbehoefte zich in eerste instantie richt op een gevoel van basisveiligheid van waaruit gewerkt wordt aan ontwikkeling. Binnen een aantal woningen ligt de leeftijd hoger en is intensieve begeleiding vereist vanwege bijkomende psychosociale/psychiatrische problematiek. Er is dagelijks een duidelijk contrast merkbaar tussen kunnen en aankunnen wat vraagt om een voortdurende afstemming naar de cliënt toe. Het moeilijk verstaanbaar gedrag kan zich uiten in fysieke en/of verbale agressie waarbij de begeleiding gericht is op oplossingsgericht en de-escalerend werken.

Medewerker aan het woord:
Een collega aan het woord:
“Elke dag is anders. Het is steeds weer een uitdaging om goed op de wensen en behoeften van de bewoners aan te sluiten door de dag heen. En dat in een team waarop ik kan bouwen en waarin ik kan vertrouwen. Als de bewoners een fijne en rustige dag hebben gehad, is mijn dag geslaagd”. Marie Lemmen, team Herstal 31/33.

Wij zoeken
Een betrokken en enthousiaste cliëntbegeleider. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt bij Pergamijn staat centraal en heeft zoveel als mogelijk de regie over zijn eigen ondersteuningsplan. Jij als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vorm geven. Je werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met je collega’s zoals een teamleider, senior cliëntbegeleider en een gedragskundige staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.

Het werk is dynamisch. Je kunt prioriteiten stellen als geen ander en je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en neem je deel in het multidisciplinair overleg. Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega’s te zijn. Verder heb je een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven.

Opleiding en ervaring

  • Heb jij een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 3/4 of HBO niveau?
  • Heb je ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie?
  • Ben je bereidt het vak te leren?

Wij bieden
Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.
Verder bieden wij:

  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35/40 afhankelijk van je opleiding;
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, tablet, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
  • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze;
  • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer;
  • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.

Wil je meer weten over stichting Pergamijn? Of meer over de functie? Ik ben bereikbaar via 06-42616171 of via a.herben@pergamijn.org. Anouk Herben, adviseur recruitment en arbeidsmarktcommunicatie.

Heb je interesse?
Wil jij ons cluster komen versterken en voldoe je aan de gestelde eisen, stuur dan je CV en motivatie onder vermelding van vacaturenummer CBMVG-202001 naar vacatures@pergamijn.org

Re-integratie kandidaten, eventueel boventallige medewerkers evenals interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure.