Burgerkracht Limburg zoekt een

Cliëntenvertrouwenspersonen

Dienstverband

Vanaf 24 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Overige

Nieuwe zorgwet vraagt om gedreven onafhankelijke cliëntenvertrouwens-personen. Heb jij uitstekende gespreksvaardigheden, enkele jaren werkervaring en past de zorg bij jou? We ontmoeten je graag!

Met ingang van 1 januari 2020 komt er een nieuwe wet in de zorg. Het gaat om de Wet zorg en dwang (Wzd). Deze wet houdt in dat mensen met een verstandelijke of psychogeriatrische beperking die gedwongen zorg (gaan) ontvangen, een beroep kunnen doen op een onafhankelijke cliëntenvertrouwenspersoon. Vier samenwerkende organisaties in Nederland bundelen hun krachten en zijn per 1 januari aanstaande op zoek naar kundige en gemotiveerde

cliëntenvertrouwenspersonen

Deze cliëntenvertrouwenspersonen gaan cliënten ondersteunen als er sprake is van onvrijwillige zorg. Maar ook bij onvrede of klachten rond de zorg, opname of verblijf in een zorginstelling.

Functie

Als cliëntenvertrouwenspersoon zet je de belangen van de cliënten en hun vertegenwoordigers voorop. Iedere cliënt, elke vraag of probleem is uniek en vraagt om een oplossing op maat. Regelmatig geef je advies, informatie en voorlichting aan de telefoon, maar daarnaast bezoek je ook actief zorginstellingen waar cliënten verblijven om samen met elkaar in gesprek te gaan. Je signaleert knelpunten in de rechten van de cliënt en pakt dit proactief op richting zorgaanbieder. Je bent onafhankelijk, luistert onbevooroordeeld en je draagt bij aan de rechtspositie van de cliënt.

Functie-eisen

· hbo-werk- en denkniveau (bij voorkeur een opleiding MWD, Rechten, SJD, Psychologie, Verpleegkunde of een vergelijkbare opleiding);
· minimaal 3 jaar werkervaring in een zorg- of juridische omgeving. Aantoonbare ervaring in een van de volgende sectoren: mensen met een verstandelijke beperking, psychogeriatrie en/of niet aangeboren hersenletsel;
· kennis van cliëntenrechten en wet- en regelgeving in de zorg is een pré;
· schriftelijke vaardigheden voor onder meer het formuleren van klachten;
· uitstekende gespreksvaardigheden, toepassen van gesprekstechnieken en bemiddelingsvaardigheden;
· zowel zelfstandig als in teamverband kunnen functioneren met een sterk gevoel voor eigen verantwoordelijkheid, reflectie en pionieren;
· vaardig in snel schakelen tussen diverse doelgroepen;
· een neutrale en onafhankelijke positie innemen ten opzichte van de zorgaanbieder;
· klantgericht, betrouwbaar, integer en vasthoudend;
· in bezit van een rijbewijs en auto;
· bereidheid om (deels) in de avonduren te werken;
· indiensttreding onder voorwaarde van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Wat bieden wij

· je gaat onderdeel uitmaken van één van de groeiende en onafhankelijke organisaties (kijk onderaan welke organisaties dit zijn);
· salariëring tot maximaal € 3.742 (op basis van 36 uur);
· regelmatig intervisie, cursussen, opleidingen;
· parttime mogelijkheden (vanaf 24 uur) en flexibele werktijden;
· je werkt vanuit huis en kunt gebruik maken van faciliteiten in de regio.

Informatie en solliciteren

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met de organisatie in jouw betreffende regio. Bij twijfel in welke regio je valt, informeer bij één van ons.

Interesse? Stuur je brief en CV zo spoedig mogelijk naar de contactpersoon in jouw regio. Vermeld erbij als je in meerdere regio's hebt gesolliciteerd.

Wat betreft de arbeidsvoorwaarden willen we je verwijzen naar desbetreffende regio.

AKJ | akj.nl - Zorgstem Regio Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Zuid-Holland (exclusief Rotterdam en de Zuid-Hollandse eilanden) Contactpersoon: Laura Hessels (recruiter), 06-50 50 83 12 Sollicitatie naar: sollicitatie@akj.nl t.a.v. Laura Hessels Een schriftelijk assessment maakt deel uit van de procedure. Noot: AKJ richt een nieuwe dochterstichting Zorgstem op om de nieuwe vertrouwenspersonen te verwelkomen.

Het LSR | hetlsr.nl Regio Zwolle, Twente, Zeeland, West-Brabant, Rotterdam, Zuid Hollandse eilanden Contactpersoon: Astrid van Houwelingen (kwartiermaker), 030-293 76 64 Sollicitatie naar: cvpsollicitatie@hetlsr.nl t.a.v. Astrid van Houwelingen Sollicitatiegesprekken zijn op 18 oktober, 28 oktober, 4 en 5 november.

Quasir | quasir.nl Regio Friesland, Groningen, Drenthe Contactpersoon: dhr. C. van Rosmalen (projectmanager cvp), 0561-61 87 11 Sollicitatie naar: cvpsollicitatie@quasir.nl t.a.v. mw. N. van Rosmalen (HRM manager)

Adviespunt Zorgbelang | adviespuntzorgbelang.nl Regio Apeldoorn, Zutphen, Arnhem, Midden-IJssel, Nijmegen, Waardenland, Noord-Oost-Zuid en Midden Brabant, Noord en Zuid Limburg Contactpersoon: Lisette Sloots (kwartiermaker), 06-444 66 185 Sollicitatie naar: cvp@adviespuntzorgbelang.nl t.a.v. Lisette Sloots De eerste ronde sollicitatiegesprekken zijn in de week van 5 t/m 12 november.

Deze vier organisaties gaan per 1 januari 2020 landelijk het vertrouwenswerk uitvoeren voor cliënten die onder de Wzd vallen.