MEE De Meent Groep zoekt een

Cliëntondersteuners

Dienstverband

24-36 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Midden Limburg

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Voor MEE De Meent Groep, diverse werklocaties (Roermond, Roerdalen) zoeken wij cliëntondersteuners voor o.a. lokale (wijk/buurt) teams en team Onafhankelijke Cliëntondersteuning.

  • 24 – 36 uur per week
  • Voor de duur van in eerste instantie 1 jaar

Meedoen mogelijk maken

Ons ideaal is een samenleving waarin iedereen meedoet. Een inclusieve samenleving waarin ook mensen met een beperking optimaal kunnen participeren. MEE is er voor die mensen die door hun beperking hierin worden belemmerd. We ondersteunen hen en hun netwerk bij vragen in alle levensfasen en op alle levensterreinen. Hierbij staat het vergroten van zelfredzaamheid, eigen regie en participatie voorop. Sociale Netwerk Versterking vormt het uitgangspunt van onze dienstverlening. MEE De Meent Groep bestaat uit Noord en Midden Limburg, regio ’s-Hertogenbosch, Zuidoost Brabant, Noordoost Brabant, regio Tilburg. 

De functie houdt in

Lokaal team: je ondersteunt cliënten en hun netwerk op een methodische, procesmatige manier bij het formuleren van hun hulpvragen. Je informeert hen over de diensten van MEE en aanverwante organisaties, waarmee de cliënt en zijn netwerk te maken kan krijgen. Je ondersteunt cliënten bij het oplossen van hun vragen en informeert hen over het aangaan van de gewenste (vervolg)ondersteuning. Je neemt deel aan inhoudelijk overleg, zoals cliënt- en methodiekbesprekingen. Je werkt samen met collega’s van andere organisaties in een wijkteam.
Onafhankelijke Cliëntondersteuning: Je ondersteunt cliënten vanuit de Wmo en of met een WLZ beschikking. MEE biedt specifieke onafhankelijke cliëntondersteuning door middel van het geven van informatie en advies, ondersteuning bij het opstellen, evalueren en bijstellen van hun persoonlijk plan en zorgplan, het kiezen van een zorgaanbieder en bemiddeling wanneer cliënt en zorgaanbieder er samen niet uitkomen. Ook ondersteun je bij gesprekken met gemeentes (keukentafelgesprekken), daarnaast signaleer je mogelijke knelpunten. De ondersteuning die MEE biedt is onafhankelijk van zorgaanbieders en zorgkantoren.

Meer weten over de functie lees de verhalen van onze medewerkers: www.meedemeentgroep.nl/daarom-werk-ik-bij-mee

We vragen van jou

Een relevant hbo-diploma met daarnaast ervaring als social worker in de sector sociaal domein en ervaring met de doelgroep LVB en ASS. Je hebt daarnaast kennis van wet- en regelgeving binnen jeugd en WMO en/of Wlz. Je hebt affiniteit met Sociale Netwerk Versterking. Je hebt ervaring opgedaan op het gebied van vraagverduidelijking en trajectbegeleiding. Verder ben je een teamspeler, houd je van samenwerken en vind je het leuk om jezelf verder te ontwikkelen.

Aangezien je op veel plekken komt, is het bezit van een auto en rijbewijs onmisbaar.

Wij bieden jou

Een gevarieerde en zelfstandige baan met goede werkbegeleiding en inwerktraject met 4 trainingen van de MEE Academie. Intervisiebijeenkomsten met andere collega’s, lidmaatschap bij de Beroepsvereniging van Cliëntondersteuners voor Mensen met een Beperking (BCMB) en het trainingsaanbod hiervan. De arbeidstijd is in overleg te bepalen (24 – 32 uur per week) en aanstelling geschiedt in eerste instantie voor de duur van een jaar. Je kunt bij ons flexibel werken wat werkdagen en uren betreft, en je kunt zowel thuis als op locatie werken in overleg met je team. Het salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Gehandicaptenzorg. Je wordt ingeschaald in FWG 50 en verdient minimaal € 2.501, - en maximaal € 3.738, - bruto per maand bij een 36-urige werkweek (exclusief loonsverhogingen per 1 mei 2022 conform het CAO onderhandelingsakkoord), gebaseerd op je ervaring en opleiding. Een vakantietoeslag (8%) en eindejaarsuitkering (8,33%).

Ga je deze uitdaging aan?

Reageer dan via onze website, ga hiervoor naar de button 'direct solliciteren.  Voeg hierbij je cv en motivatie toe. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Petra Verwold, regiomanager Regio 's Hertogenbosch en manager Expertisecentrum, telefoon 06- 35 11 01 70.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.