De Zorggroep zoekt een

Welzijn medewerker PG plus, regio Venray

Dienstverband

16 - 24 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Venray

Werkvelden

Ouderenzorg
Ben jij een enthousiaste activiteitenbegeleider die oog heeft voor het welzijn van de individuele cliënten. Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Op locatie Vincentiushof in Venray hebben we PG-plus afdeling. In de groepswoning PG-plus hebben we ruimte voor 7 bewoners en heeft elke bewoner een eigen slaapkamer. Er is een grote, gezamenlijke huiskamer met open keuken. De begeleiding in de woning en de benadering door de medewerkers kenmerkt zich door rust, veiligheid en structuur.

De groepswoning is een gesloten setting en bedoeld voor cliënten met een functionele indicatie voor verblijf en behandeling op psychogeriatrische grondslag in combinatie met psychiatrische problematiek en voor cliënten met dementie waarbij zich ernstige gedragsproblemen ontwikkelen. De zorgbehoefte is bepalend voor de opname, niet de aandoening en/of leeftijd. Alle cliënten hebben een ZZP 7 indicatie en een indicatie voor groep meerzorg. Welzijn en dagbesteding spelen een belangrijke rol binnen de PG-plus ook is er aandacht voor de familie rond om de cliënt.

Als welzijnsmedewerker lever je een belangrijke bijdrage aan het lichamelijk, sociaal en geestelijk welbevinden van de cliënten. Je plant en organiseert zowel groep gerichte activiteiten als individuele, op de cliënt afgestemde, activiteiten waarbij je ondersteunt in de doelen vanuit het zorgplan. Je draagt zorg voor een veilige en prettige woon-werkomgeving, mede door het bieden van structuur en rust. Daarnaast vinden wij het belangrijk vanuit het PG+ gedachtengoed dat je, op basis van het individuele zorgplan, laagcomplexe ADL zorg kunt verrichten. Ook krijg je te maken met veel verschillende situaties. Je moet dus stevig in je schoenen staan en goed zelf beslissingen kunnen nemen. Het is goed om te weten dat je deel uitmaakt van een team waar je op kunt terugvallen als dat nodig is en dat er een zeer nauwe en intensieve multidisciplinaire samenwerking is met arts en psycholoog.

Hoe zorgen wij voor jou?
Werken bij de Zorggroep betekent werken binnen een grote organisatie waar de cliënt centraal staat. Je kunt erop rekenen dat zaken goed geregeld zijn en alles wat je nodig hebt om goede en warme zorg te leveren voorhanden is. Heb jij je carrière pad al uitgestippeld of weet je nog niet precies welk pad je gaat bewandelen? Bij De Zorggroep ben je van harte welkom! Werken in de ouderenzorg betekent dat jij je rugzak vult met waardevolle ervaring in bijvoorbeeld organiseren, klantgerichtheid en zelfstandigheid. Dat is in iedere volgende baan mooi meegenomen. Over een paar jaar klaar voor een volgende stap of opleidingstraject? Laat het ons weten! De loopbaancoaches van De Zorggroep gaan graag het gesprek met je aan. Heb je jouw droombaan bij De Zorggroep gevonden en heb je het helemaal naar je zin? Daar worden we blij van. Het is jouw carrière, dus jij staat centraal.

Als welzijn medewerker schalen we je in op basis van de cao VVT, FWG 35 met een salaris van maximaal € 2937,68 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van gemiddeld 36 uur per week. Je werkt in een klein en persoonlijk team waarin je direct van start kunt.

Dat jij je elke dag met hart en ziel inzet voor het wel en wee van de cliënten is een beloning dubbel en dwars waard. Daarom ontvang je bovenop je salaris:
 • Vakantiegeld (8%) en een vaste eindejaarsuitkering (8,3%)
 • Focus op Positieve Gezondheid; zo zijn we een rookvrije organisatie en krijg je toegang tot onze WerkWijzerWinkel met oplossingen om duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven
 • Interessante secundaire voorwaarden zoals een fietsplan, fitnessplan en de mogelijkheid om verlofuren te kopen of verkopen
 • Korting op (zorg)verzekeringen en goedkope uitjes via het "weg-na-het-werk"-programma
 • Ieder jaar wordt jouw inzet gewaardeerd met een trede omhoog binnen jouw functieschaal
Wat maakt jou de juiste welzijn medewerker?
Een collega die houd van een uitdaging, die out of the box denkt, beschikt over een gezonde dosis humor maar die ook stevig in zijn/ haar schoenen staat en zelf verantwoordelijkheid kan en durft te nemen. Affiniteit, kennis en ervaring met en voor onze doelgroep is wenselijk maar niet noodzakelijk. Natuurlijk heb je een warm zorghart en stel je de mens centraal. Je bent onderdeel van een compleet nieuw team dat zorg gaat dragen voor de ontvangst van de eerste cliënten op deze afdeling. Je vind het dan ook een uitdaging om mee te helpen met het opbouwen van deze nieuwe afdeling. Verder ben je een fijne collega die zelfstandig, maar ook in teamverband goed kan functioneren. Een dynamische werkomgeving? Daar krijg jij energie van!

Je bent:
 • bereid om je verder te ontwikkelen
 • bereid vraaggericht te werken
 • in staat tot relativeren en reflecteren
 • flexibel inzetbaar
 • in staat methodisch te werken en teamleden te coachen en te begeleiden
Verder:
 • ben je in het bezit van het diploma SPW 4, AB diploma, SPH, MMZ4
 • heb je sociale vaardigheden voor een respectvolle omgang met collega's, bewoners en hun relaties.
Enthousiast geworden?
Leuk, we leren je graag kennen! Solliciteer direct en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je meer informatie over de functie of zelf ervaren hoe het is om bij De Zorggroep te werken? Loop vrijblijvend een dagje mee bij Vincentiushof. Onze recruiters Annelies Waasdorp of Marije van Delft vertellen je graag meer over het werk van een medewerker welzijn bij Vincentiushof en zijn te bereiken via Annelies.waasdorp@dezorggroep.nl of Marije.van.delft@dezorggroep.nl

Het is niet toegestaan om deze vacature en de daarin vermelde contactgegevens te gebruiken voor acquisitiedoeleinden.