De Zorggroep zoekt een

Coach Dagbesteding I, OT, Dorpsontmoeting Kepèl, Panningen

Dienstverband

16

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Helden

Werkvelden

Ouderenzorg

Dorpsontmoeting  In Kepèl is een ontmoetingsplek met een huiselijke sfeer waar ‘samenzijn’ centraal staat. Inwoners van Panningen of mensen die binding hebben met Panningen zijn hier van harte welkom voor een gezellige dag. Bij de dorpsontmoeting staat de mens centraal. Hier worden leuke  activiteiten georganiseerd die eraan bijdragen om lichamelijk, geestelijk en sociaal actief te blijven en zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen functioneren. Elk mens is uniek en daarom worden activiteiten aangepast op de wensen en behoeften van de bezoekers. De Dorpsontmoeting zorgt hiermee ook voor een stukje ontlasting van mantelzorgers. De Dorpsontmoeting wordt aangestuurd door een bestuur van vrijwilligers. Samen met de andere Dorpsontmoetingen in Peel en Maas geven zij invulling aan ontmoeting en welzijn binnen deze gemeente. Zij worden hierin bijgestaan door beroepskrachten en tal van vrijwilligers. Het bestuur werkt samen met De Zorggroep. De Zorggroep faciliteert de Dorpsontmoeting op gebied van personeel en deskundigheid op gebied van ouderen. De werkwijze en toekomstvisie van de Dorpsontmoetingen sluiten naadloos aan bij de strategische koers van De Zorggroep, namelijk: meer focus op welzijn en een bijdrage leveren aan vitale gemeenschappen.

Functie inhoud
Jij organiseert en faciliteert met enthousiasme en bevlogenheid activiteiten op het gebied van ontmoeting en ontplooiing. Hierbij werk je nauw samen met je collega beroepskracht. Jij weet zowel de talenten en mogelijkheden van bezoekers te benutten als die van de vrijwilligers. De bezoekers en vrijwilligers zoeken samen naar een mooie invulling van de dag die past bij ieders wensen. Jij coacht en ondersteunt hen daarbij.
Je bent een bruggenbouwer en weet makkelijk contacten te leggen in jouw omgeving. Zo werk je bijvoorbeeld nauw samen met andere initiatieven die zijn ondergebracht bij Gemeenschapshuis in Kepèl. Ook Vorkmeer, de thuiszorg, trajectbegeleiding dementie en je collega’s van de andere Dorpsontmoetingen zijn belangrijke partners waarmee je actief de samenwerking opzoekt. Het bestuur zoekt ook een sparringpartner om samen verder te ontwikkelen naar de toekomst. Jij durft hierin initiatief te tonen en hebt zelf ook visie op de wijze waarop de Dorpsontmoeting kan floreren.
Andere taken zijn:

  • Werven, coachen en ondersteunen van vrijwilligers en stagiaires;
  • Signaleren: opmerken van signalen van alle deelnemers en deze op de juiste manier kunnen verwerken, vroegtijdig signaleren van verandering bij deelnemers en hierop preventief actie ondernemen, kunnen anticiperen op veranderingen bij de deelnemers en inspelen op incidenten en onvoorziene situaties;
  • Fungeren als aanspreekpunt voor de vrijwilligers en de contactpersonen;
  • Houden van intake gesprekken met deelnemers en vrijwilligers en het bijhouden van registratie van deelnemers en vrijwilligers;
  • Gezamenlijk met vrijwilligers organiseren van een maaltijd voor de deelnemers;

Wie ben jij?
Jij bent een ‘mensen mens’ en hebt affiniteit met ouderen. Je straalt warmte uit en jij krijgt energie van samenwerken met bezoekers, vrijwilligers, collega’s, het bestuur en andere partners. Bij jou ligt de focus op zorgen dat en niet op zorgen voor. Er samen een mooie dag van maken staat bij jou voorop.
Jij bent van nature een kartrekker en ondernemend ingesteld. Jij bent creatief en kunt originele of nieuwe ideeën en oplossingen denken vanuit de visie van de Dorpsontmoeting. Je bent een verbinder, bruggenbouwer, neemt initiatief, bent flexibel en hebt een uitstekend aanpassingsvermogen.
Verder ben je coachend, open, gastvrij en beschik je over uitstekende digitale vaardigheden.

Wij vragen
Je hebt ervaring met werken in sociaal domein / ervaring met werken in de wijk en je hebt kennis van en ervaring met het begeleiden van individuen en groepen. Je hebt kennis van en inzicht in algemene en specifieke sociale, psychische, psychogeriatrische en somatische problematiek, begeleidingsmethoden en effectieve sociale interventies. Je hebt ervaring met vroegtijdig signaleren van verandering bij deelnemers en kunt hierop preventief actie ondernemen. Je kunt anticiperen op veranderingen bij de deelnemers en inspelen op incidenten en onvoorziene situaties.
Je:

  • bent in het bezit van een diploma MBO 4-niveau Maatschappelijke Zorg, Sociaal Cultureel Werk (of vergelijkbaar).

Herken jij jezelf in dit profiel en word je hiervan enthousiast? Dan willen we jou graag ontmoeten!

Hoe zorgen wij voor jou?
Als Coach Dagbesteding I schalen we je in op basis van de cao VVT, FWG 40 met een salaris van maximaal € 2.971,05 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van gemiddeld 36 uur per week.  Je kunt direct starten in een dienstverband voor de duur van 1 jaar voor gemiddeld 16 uur per week.
Dat jij je elke dag met hart en ziel inzet voor de bezoekers van Dorpsontmoeting Kepèl is een beloning dubbel en dwars waard. Daarom ontvang je bovenop je salaris:

  • een eindejaarsuitkering van 8,33%
  • vakantiegeld van 8%
  • een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden; van fietsplan, fitnessregeling en collectieve verzekeringen tot een kortingspas voor verschillende winkels en voordelig geprijsde uitjes in het ‘weg-na-het-werk’-programma.

Direct solliciteren?
Vul het sollicitatieformulier in en voeg je CV toe.
Solliciteer je als externe kandidaat dan ontvangen we graag een positieve Verklaring omtrent het Gedrag (VOG).

Eerst meer weten?
Wil je meer informatie over de organisatie en de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Recruitment Medewerker, Marije van Delft, via: marije.van.delft@dezorggroep.nl 
Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met de Manager Team, Danielle Golsteijn, 06-14378353 of via danielle.golsteijn@dezorggroep.nl

De gesprekken vinden plaats in de middag van dinsdag 13 april a.s. bij de locatie Dorpsontmoeting Kepèl te Panningen.

De Zorggroep
De Zorggroep biedt zorg en verpleging aan iedereen die dat nodig heeft. 
Van jong tot oud. In professionele woon- en zorgcentra maar ook thuis.
Op 39 locaties met ruim 5.000 medewerkers en bijna 3.000 vrijwilligers.
Dwars door Noord- en Midden-Limburg.
De best mogelijke zorg en ondersteuning krijgen. Daar zorgen wij voor.
Talentvolle mensen bieden wij daarom een plek waar je met plezier werkt, leert en jezelf ontwikkelt. Zorg jij? Dan zorgen wij voor jou.

Het is niet toegestaan om deze vacature en de daarin vermelde contactgegevens te gebruiken voor acquisitiedoeleinden.