GGD Zuid Limburg zoekt een

Communicatieadviseur allround

Dienstverband

36 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Overige

Binnen de afdeling Procesmanagement, Informatiemanagement, Communicatie en Automatisering (PICA) van de GGD Zuid Limburg zijn we op zoek naar een communicatieadviseur voor 36 per week (1,0 FTE).

 

Over de GGD

De GGD Zuid Limburg beschermt, bewaakt en bevordert de gezondheid van alle Zuid-Limburgers, met speciale aandacht voor mensen in een kwetsbare positie. Onze medewerkers dragen daaraan bij op een manier die het verschil maakt, vandaag en morgen. Als GGD’er sta je midden in de maatschappij en ben je er als het nodig is. Bij de GGD werken professionele, wendbare en vitale medewerkers.

Meer informatie over de GGD Zuid Limburg? Bezoek onze website of bekijk dit filmpje.

 

Over de afdeling

De afdeling PICA is een ondersteunende dienst en staat voor Procesmanagement- Informatiemanagement- Communicatie en Automatisering. Hieronder ressorteert de discipline Communicatie.
De nieuwe collega gaat hier deel van uitmaken. Er wordt nadrukkelijk en intensief samengewerkt met andere onderdelen binnen de afdeling PICA.

 

Wat ga je doen? 

 • Je signaleert ontwikkelingen die van belang zijn voor het verbeteren van de interne en externe communicatie van de GGD en vertaalt deze naar communicatiebeleid. Je hebt daarbij in het bijzonder aandacht voor digitale communicatie.
 • Je adviseert intern afdelingsmanagers en medewerkers over communicatievraagstukken en communiceert extern met publiek, pers en partners.
 • Je stelt communicatieplannen op, ondersteunt bij de uitvoering ervan en monitort de voortgang.
 • Je helpt je GGD-collega’s om hun (digitale) communicatiebewustzijn te vergroten en ontwikkelt hulpmiddelen waarmee zij de effectiviteit van hun communicatie kunnen verbeteren.
 • Je onderhoudt perscontacten, adviseert woordvoerders en stelt persberichten op.


Wie ben je? 

 • Je hebt een vakgericht diploma op HBO-niveau en minimaal 5 jaar relevante werkervaring op het gebied van (digitale) communicatie.
 • Je bent een allround communicatieadviseur die ervaring heeft met alle voorkomende werkzaamheden in het vakgebied communicatie, zoals: advisering, persvoorlichting, teksten schrijven, social media, productie van filmpjes en ander beeldmateriaal, ontwikkeling en bewaking van de huisstijl, opstellen van communicatieplannen, webcare, social marketing, werken met een CMS enz.
 • Je vindt het leuk om je te verdiepen in nieuwe zaken op communicatiegebied en die uit te werken tot gebruiksvriendelijke eindproducten waarmee je GGD-collega’s de effectiviteit van hun communicatie kunnen vergroten.
 • Je bent een waardevolle gesprekspartner op je vakgebied voor medewerkers en managers, maar je kennis en kwaliteiten laat je vooral ook zien in de uitvoering van werkzaamheden.
 • Je bent een prettige collega voor je teamgenoten. Je levert zichtbare bijdragen aan de doelen van het communicatieteam en de GGD-organisatie onder het motto: doen wat je zegt en zeggen wat je doet.
 • Je hebt talent voor het plannen, organiseren en prioriteren van je eigen werk.
 • Je bent klant- en servicegericht naar je gesprekspartners binnen de gestelde kaders, of het nu om kleine of complexe communicatievraagstukken gaat.
 • Uiteraard beschik je voor deze functie over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel digitaal, mondeling als schriftelijk.

 

Wat bieden wij jou? 

De GGD Zuid Limburg heeft een positief en stimulerend werkklimaat met volop kansen voor flexibele professionals die zich willen ontwikkelen. 

 • De CAO SGO (regeling voor gemeenten) is van toepassing op de arbeidsverhouding. Hierin staan de arbeidsvoorwaarden beschreven.
 • Bij de functie hoort een minimum salaris van € 2.865,- bruto per maand (aanloopschaal 9) en een maximum salaris van €4.671,- bruto per maand (functieschaal 10). *Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. **Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek zijnde 36 uur.
 • Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer een eindejaarsuitkering, het kopen en verkopen van verlof, flexibel werken en de mogelijkheid om thuis te werken, de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding en/of aanvullende cursussen en korting bij verschillende sportfaciliteiten. 
 • Verder ontvang je een iPhone en een notebook in bruikleen.
 • Het gaat om een contract voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

 

Heb je interesse? 

Herken jij jezelf hierin en wil jij onderdeel zijn van een lerende organisatie die vrijheid en vertrouwen geeft én neem jij zelf verantwoordelijkheid voor een gezonde loopbaan? Dan is er sprake van een goede match en pas jij bij onze ruim 600 betrokken en bevlogen collega’s. Wij streven naar diversiteit in ons personeelsbestand.

Hoe je solliciteert dat is aan jou, maar wij willen in ieder geval wel een CV ontvangen. Solliciteren kun je uiterlijk tot 30 maart 2023 via ons sollicitatieformulier

Let op! Tot 23 maart 2023 staan er 2 vacatures open voor communicatieadviseur. Geef in je sollicitatie duidelijk aan op welke vacature je reageert.

De 1e gesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 6 april. Bij 2e gesprekken zullen deze gepland worden op woensdag 12 april . Graag rekening houden met deze data.

 

Vragen?

Neem voor inhoudelijke vragen contact op met:

Raymond Stijns, Afdelingshoofd PICA

06-53249956

 

Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met:

Charlotte Brouwers, PTO adviseur

0628537294