Vivantes zoekt een

Concerncontroller

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Geleen

Werkvelden

Ouderenzorg
Ben jij betrokken en professioneel? En heb jij durf en veerkracht om vanuit jouw vakgebied mee te bouwen aan persoonsgerichte en veilige zorg? Dan willen wij jou!

Wat ga jij doen?
Je bent een concerncontroller die zich bezighoudt met de effectiviteit en doelmatigheid van de organisatie in het algemeen en die van de financiële functie in het bijzonder. Je bent verantwoordelijk voor de financiële administratie en verantwoording van Vivantes. Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar samen met je team bestaande uit collega's van o.a. de afdeling control en de financiële administratie. Deze collega's stuur je hiërarchisch en functioneel aan (ongeveer 5 fte). Je ontwikkelt richtlijnen en kaders voor de organisatie in relatie tot financiën en control en je biedt, samen met je teams, ondersteuning bij de implementatie ervan. Je bent daarnaast verantwoordelijk voor de inrichting en kwaliteit van de stuurinformatie.

Je taken zijn divers en vallen onder de volgende verantwoordelijkheden.
 • Bewaker van de financiële positie van Vivantes: je bent verantwoordelijk voor een juiste, volledige en actuele (financiële) administratie
 • Businesspartner van Raad van Bestuur en het Strategisch Team;
 • Intern toezichthouder: je hebt een onafhankelijk toetsende rol binnen de organisatie en je bent verantwoordelijk voor de opzet en werking van beheersmaatregelen die de financiële getrouwheid van de cijfers en informatievoorziening moet borgen;
 • Organisatieadviseur: je hebt een verantwoordelijkheid voor het effectief, efficiënt en rechtmatig handelen van de organisatie. Samen met de Raad van Bestuur ben je verantwoordelijk voor de opzet en werking van het managementcontrolsysteem die richting geeft aan de organisatie en haar processen.
Als concerncontroller maak je deel uit van het Strategisch Team (ST). Dit team is relatief jong. We zijn elkaar nog aan het ontdekken, de wil om er met elkaar écht iets van maken is sterk aanwezig. Er is ruimte voor het scherpe gesprek, voor collegialiteit en humor. In het ST ben je medeverantwoordelijk voor de verdere strategische beleidsontwikkeling van Vivantes. Vanuit je rol als vakinhoudelijk expert geef je advies over (strategische) thema's zoals onder andere zorgverkoop, huisvesting, AO/IC, treasury en planning en control.

Naast de interne contacten met de Raad van Bestuur, het ST en de locatiemanagers ben je ook duidelijk extern gericht. Deze externe contacten worden zowel op strategisch als tactisch niveau gevoerd met onder andere banken en ketenpartners in de regio. In deze rol ben je alert op de interne en externe ontwikkelingen. Je bent daardoor in staat de juiste innovaties, interventies of acties uit te zetten.

Je hebt een rol in de onderhandelingen voor de zorgverkoop samen met de bestuurder dan wel een lid van het ST. Je beschikt over communicatieve en commerciële vaardigheden die daarvoor nodig zijn, weet conflicten te hanteren, bent assertief en tactvol.

Kortom; het is een brede functie waarin je naast je rol als managen en adviseren ook zelf 'aan het werk bent'. Daarnaast heb je zin om mee te bouwen aan het verstevigen van de organisatie en haar processen zodat Vivantes de ouderenzorgaanbieder is zoals de cliënten het wensen, nu en in de toekomst. Je moet het dan ook echt leuk vinden om van operationeel tot strategisch te kunnen schakelen. Er wordt in deze rol een appél gedaan op je zelfstandigheid.

Dit ben jij
Je bent het financieel geweten van de organisatie die het verhaal achter de cijfers weet te vertellen. Een teamspeler, benaderbaar, en tegelijkertijd vanuit je functie constructief kritisch. Je hebt vakkennis en vakmanschap op de inhoud van finance & control als ook zorgverkoop. Ook ben je iemand die kan communiceren naar binnen en buiten, verbindt en er staat voor de teams die je aanstuurt. Je biedt duidelijkheid, zowel in processen maar ook in wat je van je medewerkers verwacht en wat zij van jou mogen verwachten. In jouw rol vraagt dat om flexibiliteit, maar dus ook vasthoudendheid, geduld en besluitvaardigheid

Wat krijg je er voor terug?
 • Onbepaalde tijd contract;
 • Salaris volgens FWG75 (max. € 8.390,86 per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • Reiskostenvergoeding conform CAO VVT;
 • Jaarlijks 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Je mag gebruik maken van het meerkeuzesysteem FiscFree, waar je diverse producten of diensten met belastingvoordeel kunt aanschaffen;
 • Je kunt genieten van 29 vakantiedagen per jaar bij een fulltime dienstverband;
 • De mogelijkheid bestaat deel te nemen aan training en opleidingen die aansluiten op jouw behoeftes.
Wat breng je mee?
 • Een relevant diploma op academisch niveau, bv (bedrijfs)economie, bij voorkeur aangevuld met een RC of RA opleiding;
 • Je hebt affiniteit met en interesse in de ouderenzorg, werkervaring in de zorgsector is een pré;
 • Je vindt het een uitdaging om te werken in een veranderende organisatie, waar aanpassingsvermogen en meedenken in veranderingen gevraagd wordt;
 • Je hebt meerjarige aantoonbare kennis en ervaring in een soortgelijke functie en het ondersteunen van organisaties vanuit een bedrijfseconomisch perspectief;
Wil je meer weten?
Heb je na het lezen van het profiel behoefte aan meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Manon Goertz, Raad van Bestuur , 06-10872775

Procedure
De sluitingstermijn voor deze vacature is 24 augustus.
De sollicitatiecommissie bestaat uit een selectie- en een adviescommissie. Met beide commissies vinden gesprekken plaats op maandag 29 augustus 2022.

Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Ouder worden doe je samen!
Vivantes is er voor de (kwetsbare) ouderen in de Westelijke Mijnstreek. Onze voorzieningen en faciliteiten bieden een veilige en prettige woonomgeving die geschikt is om zoveel mogelijk onder eigen regie te kunnen blijven leven, ook indien ouderen geconfronteerd worden met geestelijke en/of lichamelijke beperkingen. Daarbij wonen zij ofwel binnen één van onze verpleeghuizen, ofwel in één van de zorgwoningen naast onze verpleeghuizen.
Onze zorg is altijd persoonsgericht. Onze aandacht is gericht op zorg en ondersteuning, aanvullend op wat de cliënt of bewoner zelf nog kan; alleen of samen met hun naasten. Als dat niet meer kan, nemen we het over. Maar we zijn er altijd op gericht het leven zo aangenaam mogelijk te maken. En om mensen op een waardige en respectvolle manier afscheid te laten nemen van het leven. Dat doen we samen. Alle disciplines en betrokkenen zetten zich hiervoor in en werken hierin samen.

Kernwaarden
Wij geven onze cliënten ruimte om zichzelf te zijn, om hun eigen dag- en leefritme te volgen. Maar we zijn dichtbij als ze ons nodig hebben. We hebben aandacht voor de mens en handelen vanuit respect voor hun (levens)verhaal.