Daelzicht zoekt een

Consulent Seksuele Gezondheid (Gehandicaptenzorg)

Dienstverband

24 uur p.w.

Opleidingsniveau

HBO, HBO+

Standplaats

Heel Koningslust Sevenum Venlo Swolgen Beek Amstenrade

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Zoek jij een uitdagende baan in de gehandicaptenzorg als Consulent Seksuele Gezondheid? Wil jij niet alleen bezig zijn met de diverse vraagstukken op het gebied van seksuele gezondheid, maar ook beleidsmatig en signalerend te werk gaan? Dan is dit de vacature voor jou!

Bij Daelzicht hebben we een vacature voor:

Consulent Seksuele Gezondheid (Gehandicaptenzorg)
24 uur p.w., Heel


Zo ziet jouw baan eruit

Als consulent seksuele gezondheid binnen Daelzicht, maak je onderdeel uit van de behandeldienst en ondersteun en begeleid je onze cliënten en het begeleidingsteam indien complexe problematieken met een seksueel karakter of met betrekking tot seksuele gezondheid aan de orde zijn. Je voert o.a. individuele hulpverleningsgesprekken en stelt op basis daarvan een plan van aanpak op passend bij de hulpvraag van de cliënt. Daarnaast adviseer je gevraagd en ongevraagd het management, directie en collega’s binnen de behandeldienst vanuit jouw deskundigheid. Hierbij heb je uiteraard een signalerende rol binnen de organisatie, en werk je actief mee aan beleid en deskundigheidsbevordering (denk hierbij o.a. aan cliëntgerichte voorlichtingsprogramma’s) op het gebied van seksuele gezondheid. Je werkt nauw samen met onze gedragsdeskundigen in o.a. de preventie van grens overschrijdend gedrag en de het verbeteren van de seksuele gezondheid/veiligheid van onze cliënten.

De behandeldienst 

Bij Daelzicht zijn alle behandelactiviteiten voor onze cliënten samengevoegd in een organisatie breed behandelteam. Het behandelteam is een team in ontwikkeling en bestaat o.a. uit (GZ) - psychologen, orthopedagogen, artsen (VG), paramedici, vak therapeuten, verpleegkundigen en doktersassistenten. Dit ambitieuze team wil de zorg binnen Daelzicht naar een nog hoger niveau tillen en toonaangevend worden als het gaat om de behandeling en zorg voor mensen met een beperking in de regio.

Dit bieden wij

 • Afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring bieden wij een salaris conform inschaling FWG 55 (conform CAO gehandicaptenzorg) tussen € 2.766,- en € 4.082,- bruto per maand op basis van 36 uur.
 • Een jaarcontract met de intentie tot een vast dienstverband op basis van 24-32 uur per week.
 • Flexibele werktijden.
 • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Herken jij jezelf hierin?

 • Jij beschikt over een afgeronde relevante HBO opleiding aangevuld met de opleiding tot Consulent Seksuele Gezondheid (NVVS geregistreerd).
 • Jij hebt affiniteit met de gehandicaptenzorg en bent enthousiast om aan de slag te gaan met onze doelgroep
 • Je hebt coaching vaardigheden en weet adviezen op het gebied van seksuele gezondheid op een adequate manier over te brengen aan de directe omgeving van de cliënt. Daarnaast ben je gewend om een actieve rol te pakken t.a.v. relevante externe partijen.
 • Certificeringen m.b.t. seksuologie zoals make a move, girlstalk, vlaggensysteem, etc., zijn een pré.
 • Integriteit en betrouwbaarheid zijn vereist bij het behandelen van cliënten waarbij men persoonlijke gegevens en achtergronden kent.
 • In staat om interdisciplinair samen te werken en om complexe zorgvragen vanuit meerdere invalshoeken te benaderen en te behandelen.
 • Je signaleert, en weet trends en verbetergebieden te herkennen vanuit jouw vakgebied en deze wanneer nodig om te zetten in helder en duurzaam beleid.
 • Je bent werkzaam op diverse locaties van Daelzicht in Limburg, een rijbewijs is dan ook vereist voor deze functie.

Dit is Daelzicht
Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Belangstelling en solliciteren 

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteer direct online’, tot en met 16 mei 2021. Voor meer informatie kun je terecht bij Inge van Riet-Peeters, gedragsdeskundige, via 0615570068.

De sollicitatiegesprekken worden gepland in overleg.

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.