Daelzicht zoekt een

Coördinerend Begeleider Gehandicaptenzorg Cocon (Moeilijk verstaanbaar gedrag / crisisopvang)

Dienstverband

32-36 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Wil jij aan de slag in de gehandicaptenzorg en dat op een spiksplinternieuwe locatie op ons terrein in Heel? Wil jij werken op een mooie nieuwbouwlocatie specifiek ingericht om de beste ondersteuning en zorg te kunnen bieden aan onze bewoners? En dat in een functie waarin je als Coördinerend Begeleider iedere dag weer wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen? Waarbij je met jouw persoonlijkheid en kalmte steeds weer het voortouw neemt, ook al is iedere dag anders? Heb jij een passie voor het werken met moeilijk verstaanbaar gedrag? Dan hebben wij de vacature voor jou!

Voor onze nieuwbouwlocatie Cocon 1 (Heerbaan 98) hebben wij een vacature voor:

Coördinerend Begeleider Gehandicaptenzorg (Moeilijk verstaanbaar gedrag / crisisopvang)
32-36 uur p.w., vast

Locatieprofiel

Daelzicht heeft twee nieuwe woon/zorggebouwen gerealiseerd, bestaande uit totaal 40 appartementen aan de Heerbaan 98 en 100 in Heel, respectievelijk genaamd ‘Cocon’ en ‘Rank’. Deze mooie nieuwe locaties zijn gelegen aan de bosrand op ons mooie instellingsterrein in Heel, aan de Heerbaan, en ligt in een rustige en beschermde omgeving met veel groen en diverse wandel- en fietspaden. 

Op Cocon 1 realiseren wij de crisisopvang (shortstay en longstay) voor mensen met een verstandelijke beperking, waar zowel interne als externe cliënten worden opgevangen. Soms voor een nacht of voor een aantal weken en soms ook wat langer. Vaak weten we tijdig dat de cliënt gaat komen, maar het kan ook gebeuren dat je vandaag tijdens je dienst hoort dat vanavond een nieuwe cliënt komt. Dit vraagt iets van jouw flexibiliteit en aanpassingsvermogen! Binnen Cocon 1 hebben we 10 woonunits, waarvan er 8 bestemd zijn voor de longstay en hebben we 2 crisisplekken. 

De bewoners behoren tot de doelgroep cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag i.c.m. een lichte tot ernstige verstandelijke beperking. De locatie en de appartementen zijn specifiek voor deze doelgroep toegerust en moeten naast een fijne woonomgeving voor de bewoners, ook aan jouw en je collega’s een veilige en fijne werkomgeving bieden, waarin je als zorgprofessional optimale ondersteuning kan geven aan de cliënt. 

Voor een indruk: Wonen in Cocon | Daelzicht

Zo ziet jouw baan eruit

Als coördinerend begeleider ga jij aan de slag met o.a. het coördineren en regisseren van de ondersteuningsplancyclus van de cliënten. Je voert samen met de gedragsdeskundige en/of arts, de regie over het ondersteuningsproces en faciliteert de uitvoering van de persoonlijke doelen van de cliënt samen met het team op jouw locatie. Daarnaast ben je bezig met:

 • Actief vorm en inhoud geven aan de trialoog tussen cliënt, cliëntvertegenwoordiger en de organisatie.
 • Het actief betrekken van het informele en formele netwerk van de cliënt in het realiseren van de persoonlijke doelen.
 • Coachen van het team, zodat iedereen vanuit de eigen talenten en op basis van een heldere focus zo optimaal mogelijk bijdraagt aan het cliëntwelzijn.
 • Je gaat proactief bijdragen aan het voortdurend verbeteren van de kwaliteit van zorg. Dit doe je o.a. door ook regelmatig mee te draaien op de woongroep.

 In deze functie ben je het aanspreekpunt voor cliënten en hun verwanten, collega’s, behandelaren en de leidinggevende. Dit maakt het tot een uitdagende en afwisselende functie waarin jij met jouw persoonlijkheid echt het verschil kan maken.

Dit bieden wij

 • Een salaris conform inschaling FWG 50 (conform CAO gehandicaptenzorg) tussen € 2.728,- en € 3.894,- bruto per maand op basis van 36 uur passend bij de functie Coördinerend Begeleider B.
 • Direct een vast contract voor 32-36 uur p.w.
 • Flexibele werktijden en invloed op je rooster!
 • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.
 • Het werken op een mooie nieuwbouwlocatie ingericht op het leveren van duurzame en kwalitatief goede zorg, speciaal voor de doelgroep cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag.

Herken jij jezelf hierin?

Je hebt een sterk empathisch vermogen. Je voelt je cliënten, en ook hun familieleden goed aan. Communicatief ben jij sterk. Of het nu gaat om cliënten en hun familieleden, je directe collega’s of anderen binnen Daelzicht, zoals gedragsdeskundigen, jij weet op alle niveaus je boodschap op de juiste manier over te brengen. Dit en het feit dat je soepel schakelt tussen je verschillende taken, maakt jou tot een goede coach voor je collega’s. Daarnaast beschik je over een helikopterview en kun je het eigen werk en dat van anderen goed organiseren en coördineren. Verder heb je: 

 • Een relevant diploma, minimaal bachelor van een hbo-opleiding, zoals SPH of Social Work.
 • Aantoonbare affiniteit en werkervaring met mensen met een ernstige verstandelijke beperking, autisme, psychiatrische problematiek en bijkomende gedragsproblematiek.
 • Kennis van de geldende procedures, protocollen en kwaliteitsstandaarden voor een organisatie in de gehandicaptenzorg.
 • Het enthousiasme om met een nieuwe locatie, nieuw team en nieuwe groep bewoners aan de slag te gaan met alles wat daarbij komt kijken!

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij Daelzicht te werken op gedragscomplexe groepen? Neem dan eens een kijkje op onze website Heb jij het in je? | Daelzicht en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s!

Belangstelling en solliciteren

Interesse in deze vacature? Solliciteer dan via de knop "Solliciteren". Voor meer informatie over deze vacature kun je telefonisch contact opnemen met Rogér Pubben, leidinggevende zorg, via 0630950785.

 

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in overleg.

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.