Daelzicht zoekt een

Coördinerend Begeleider Gehandicaptenzorg Kind en Jeugd (regio Zuid)

Dienstverband

32 uur p.w.

Opleidingsniveau

HBO, HBO+

Standplaats

Sittard Beek Amstenrade

Werkvelden

Gehandicaptenzorg, Jeugdzorg

Een kind zien betekent ook de ouder zien! Wil jij aan de slag met de doelgroep Kind, Jeugd en Gezin binnen de Gehandicaptenzorg? Zoek jij werk in de zorg waarbij beroep wordt gedaan op jouw vermogen om zowel kinderen als hun netwerk te begrijpen, en hun behoeften te vertalen naar de juiste zorg? Waar je meewerkt aan diverse nieuwe initiatieven elke dag nieuwe uitdagingen biedt? Lees dan snel verder!

Voor regio Zuid-Limburg zijn we per direct op zoek naar een nieuwe collega in de functie van:

Coördinerend Begeleider Gehandicaptenzorg Kind en Jeugd
32 uur p.w., vast contract, FWG50


Zo ziet jouw baan eruit
De relatie tussen ouder en kind is er altijd en daardoor essentieel om kennis te hebben van de thuisomgeving van het kind. De relatie kind/ouder moet men kunnen onderhouden en daarom is zorg dicht bij huis zo belangrijk. Samen met het kind en de ouder/ het gezin zet je de stappen die het kind (jeugdige) moet maken, passend bij hun levensfase om zo te kunnen groeien. Het uitbreiden en onderhouden van het netwerk is hier ook een essentieel onderdeel van.

Binnen regio zuid bieden we deze ondersteuning vanuit Kinderdienstencentrum ’t Steyntje (in Stein) en onze ambulante ondersteuning (regio zuid) leveren we bij de kinderen/ouders thuis. We ondersteunen binnen zorg /onderwijs arrangementen en we bieden flexibele opvang

Als coördinerend begeleider ga jij je o.a. bezig houden met het coördineren en regisseren van de ondersteuningsplancyclus. Je voert samen met de gedragsdeskundige en/of arts, de regie over het ondersteuningsproces en faciliteert de uitvoering van de persoonlijke doelen van het kind samen met het team dat betrokken is .  Als coördinerend begeleider help je deze doelgroep door klein te kijken, in te spelen op de SEO (sociaal-emotionele ontwikkeling) en belevingswereld van het jonge kind. Daarnaast ga je aan de slag met:

 • Actief vorm en inhoud geven aan de trialoog tussen kind ouder/wettelijke vertegenwoordiger en de organisatie.
 • Het actief betrekken van het informele en formele netwerk van het kind en gezin  en het realiseren van de persoonlijke doelen.
 • Coachen van het team zo dat iedereen vanuit de eigen talenten en op basis van een heldere focus zo optimaal mogelijk bijdraagt aan het cliëntwelzijn.
 • Je gaat proactief bijdragen aan het voortdurend verbeteren van de kwaliteit van zorg.

Dit bieden wij

 • Een salaris conform inschaling FWG 50 (conform CAO gehandicaptenzorg) tussen € 2.728,- en € 3.894,- bruto per maand op basis van 36 uur.
 • Een vast dienstverband op basis van 32 uur per week als Coördinerend Begeleider.
 • Flexibele werktijden, veelal overdag.
 • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Herken jij jezelf hierin?

Je hebt een sterk empathisch vermogen. Je voelt je cliënten, en ook hun familieleden, goed aan. Communicatief ben jij heel sterk. Of het nu gaat om cliënten en hun familieleden, je directe collega’s of anderen binnen Daelzicht, zoals gedragsdeskundigen, jij weet op alle niveaus je boodschap op de juiste manier over te brengen. Dit en het feit dat je soepel schakelt tussen je verschillende taken, maakt jou tot een goede coach voor je collega’s. Daarnaast beschik je over een helikopterview en kun je je eigen werk en dat van anderen goed organiseren en coördineren. Verder heb je:

 • Je beschikt over minimaal een relevant bachelor diploma van een Hbo-opleiding, zoals SPH of Social Work.
 • Inzicht in en ervaring met de specifieke problematiek en zorgbehoefte van mensen met een verstandelijke beperking.
 • Kennis van de geldende procedures, protocollen en kwaliteitsstandaarden voor een organisatie als Daelzicht.
 • Je beschikt over een SKJ-registratie of bent bereid deze te behalen.

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Belangstelling en solliciteren 

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteer direct online’, tot en met donderdag 22 mei 2022. Voor meer informatie kun je terecht bij Petra Penders, coördinerend begeleider, via telefoonnummer 0646873604.

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.