Zuyderland zoekt een

Coördinerend laborant MBT MRI

Dienstverband

36 uur

Opleidingsniveau

HBO, HBO+

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

De afdeling Medische Beeldvorming is op zoek naar een coördinerende laborant MBT MRI. Ben jij die ondernemende kandidaat waar wij naar op zoek zijn? Lees dan snel verder.

Jouw afdeling
De medische beeldvorming is een belangrijk ondersteunend specialisme in de gezondheidszorg. Door technologische ontwikkelingen en de enorme groei van diagnostische mogelijkheden is de medische beeldvorming een specialisme dat onderhevig is aan een continu veranderingsproces. De diversiteit in onderzoeken leidt er toe dat verschillende onderdelen en aandachtsgebieden binnen de medische beeldvorming zijn ontstaan. De medische beeldvorming werkt niet alleen voor het ziekenhuis, maar heeft eveneens sterke banden met de huisartsgeneeskunde en heeft daarmee ook een transmurale functie. De afdeling Medische Beeldvorming bestaat uit de specialismen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde. Recent zijn diverse modaliteiten vervangen waardoor er sprake is van een state of the art afdeling. De afdeling Medische Beeldvorming is onderdeel van de Resultaat Verantwoordelijke Eenheid Screening en Diagnostiek. Onze afdeling bestaat uit ca. 230 enthousiaste medewerkers en is onderverdeeld in vier eenheden. Voor de eenheid MRI/CT zoeken wij een coördinerend laborant MBT voor de MRI, die samen met een collega coördinator en het afdelingshoofd (II) de modaliteit MRI vorm geeft.

Wat ga je doen?
De coördinerend laborant MBT heeft een cruciale rol, omdat we ‘as we speak’ daadwerkelijk één afdeling Medische Beeldvorming over beide locaties heen aan het formeren zijn. Deze rol komt tot uiting in het uitvoeren van beleid en het functioneel aansturen van de (locatie-overstijgende) specifieke modaliteit. De coördinerend laborant is inhoudsdeskundig en meewerkend voorman (40-60) op de modaliteit en is nauw betrokken bij het zorgproces en de bijscholing van professionals (o.a. protocollen). Je bent de spil tussen de operationaliteit en het management; je kent de medewerkers en fungeert als dagelijks aanspreekpunt van de modaliteit. In de rol als coördinerend laborant MBT is het uitdragen van de (nieuwe) visie en/of het (nieuwe) beleid van de Medische Beeldvorming van cruciaal belang. Je fungeert als een ware ambassadeur van Zuyderland. Kernwoorden voor de functie als coördinerend laborant MBT zijn dan ook eigenaarschap, ondernemerschap en ambassadeurschap.

Wie ben jij?
• HBO werk en -denkniveau.
• Een afgeronde management/bedrijfskunde opleiding op post-HBO niveau. Of bereidheid tot het volgen van een opleiding.
• Afkomstig uit de modaliteit - wegens specifiek benodigde kennis.
• Op de hoogte van ontwikkelingen op het vakgebied en in staat om hierbij de mogelijkheden te verkennen c.q. consequenties voor de modaliteit.
• Beschikken over stimulerend leiderschap, ondernemerschap, besluitvaardigheid, resultaatgerichtheid, overtuigingskracht en teamgeest.
• Als persoon zeer toegankelijk, communicatief en verbindend.

Wat bieden wij?
• Een aanstelling in eerste instantie voor de duur van één jaar.
• De arbeidsduur bedraagt gemiddeld 36 uur per week.
• Het salaris is overeenkomstig FWG functiegroep 55.
• De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Ziekenhuizen.

Interesse?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer Sander Andrien, afdelingshoofd II Radiologie, tel 06-13351193.

Over Zuyderland Medisch Centrum
Iedere dag wordt in het topklinische opleidingsziekenhuis, gevestigd op twee hoofdlocaties in Zuid-Limburg (Sittard-Geleen en Heerlen), op hoog niveau excellente en innovatieve patiëntenzorg geleverd.

  • Aantal beschikbare bedden/plaatsen voor klinische capaciteit en dag/deeltijdbehandelingen Zuyderland Medisch Centrum: 1.023
  • Aantal klinische opnamen: 41.961 opnamen
  • Aantal eerste polikliniekbezoeken: 264.181 bezoeken
  • Aantal herhaal polikliniekbezoeken: 432.948
  • Aantal dagverplegingsdagen: 41.741 dagen
  • Aantal klinische verpleegdagen: 242.942 dagen

Aanvullende informatie
Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.