Zuyderland zoekt een

Data-/researchmanager Patiëntgericht Centrum Thoraxchirurgie

Dienstverband

36 uur

Opleidingsniveau

HBO, HBO+

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Gaat jouw hart sneller kloppen van het verbeteren van zorg? Krijg je energie van het optimaal beheren en analyseren van zorgprocessen? Heb jij een onderzoekende en kritische houding en zoek jij kansen om die optimaal in te zetten ten behoeve van patiëntenzorg? Ben jij die data-/researchmanager die het als een uitdaging ziet om gegevens uit patiëntregistratiesystemen te generen en te analyseren, datamodellen te ontwikkelen, continue verbetercycli op te zetten, datamanagement uit te voeren en een actieve bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek?

Dan heten wij jou van harte welkom als data-/researchmanager binnen het Patiëntgericht Centrum (PGC) Thoraxchirurgie!

 

Het PGC Thoraxchirurgie

Zuyderland kent een rijke historie op het gebied van longoncologie en thoraxchirurgie. De long-/thoraxchirurgie wordt in de volle breedte uitgevoerd, cardiale ingrepen uitgezonderd. Minimaal-invasieve longchirurgie is ons speerpunt, met uniportal VATS als standaard benadering. Daarnaast is Zuyderland Medisch Centrum verwijscentrum voor aangeboren en verworven thoraxwandaandoeningen, waaronder pectus excavatum/carinatum en thoraxwandtrauma. Ook hierbij staat minimaal-invasieve behandeling centraal. Door de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) zijn het Centrum voor minimaal-invasieve longchirurgie en het Centrum thoraxwandaandoeningen officieel erkend als topklinische functie. Binnen deze topklinische centra wordt klinisch wetenschappelijk onderzoek verricht en zijn meerdere arts-onderzoekers werkzaam. Er bestaat een rijke opleidingstraditie binnen de thoraxchirurgie, waarbij sinds jaren arts-assistenten en fellows worden opgeleid tot long-/thoraxchirurg. Er is een uitgebreid scholingsprogramma opgezet voor minimaal-invasieve long-/thoraxchirurgie, waarbij Zuyderland de laatste jaren is uitgegroeid tot een internationaal trainingscentrum voor long-/thoraxchirurgen uit Nederland en EMEA. Ook wordt als faculty een bijdrage geleverd aan verschillende nationale en internationale trainingsprogramma's.

Het PGC Thoraxchirurgie is recent opgericht, is een van de belangrijke speerpunten van Zuyderland en wordt op dit moment met veel enthousiasme verder vormgegeven. Binnen dit PGC probeert een hecht multidisciplinair samenwerkingsverband van onder andere longartsen en thoraxchirurgen de perioperatieve zorg voor patiënten met longkanker in alle facetten te verbeteren, waarbij value based healthcare centraal staat. Het PGC heeft de ambitie om verder uit te groeien als (inter-)nationaal verwijscentrum.

Wat ga je doen?

De data-/researchmanager die wij zoeken gaat zich bezighouden met het verzamelen van data en verder optimaliseren en uitbouwen van onze lokale, nationale en internationale dataregistratie. Je voert kort-cyclische en continue data-analyses uit en richt terugkoppeling in zodat data ook daadwerkelijk van toegevoegde waarde wordt. Je combineert meerdere bronnen, legt verbanden en rapporteert klinische uitkomsten en PROMs. Je zorgt voor begeleiding in (kwaliteits-)besprekingen en verbeterinitiatieven en voert benchmarking (regionaal, landelijk, internationaal) uit. Daarnaast ben je actief betrokken bij het analyseren van de data, het beantwoorden van onderzoeksvragen en heb je een actieve rol bij wetenschappelijk onderzoek en publicaties.

Wie ben jij?

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau, het is een pré als je een medische achtergrond of ervaring hebt, bijvoorbeeld in de vorm van een afgeronde studie Gezondheidswetenschappen.
 • Kennis van kwantitatieve analysemethoden voor statistisch en wetenschappelijk onderzoek.
 • Vaardig met databeheer en data-entryprogramma’s.
 • Goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid voor het opstellen van verbetervoorstellen en voor het verwerken van datagegevens.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende nieuwe functie binnen een groot STZ ziekenhuis en STZ-erkend topklinisch verwijscentrum.
 • Samen met een zeer ambitieuze groep thoraxchirurgen en longartsen verder vormgeven en uitbouwen van het PGC Thoraxchirurgie
 • Participatie in een jonge en enthousiaste researchgroep.
 • Het dienstverband is initieel voor de duur van 2 jaar. De intentie is na afloop van de 2 jaar een dienstverband voor onbepaalde tijd aan te bieden.
 • De arbeidsduur is 36 uur gemiddeld per week.
 • De salariëring is conform FWG functiegroep 55 of functiegroep 60, afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Ziekenhuizen.

Interesse?

 • Informatie over de functie kun je inwinnen bij de heer Erik de Loos, thoraxchirurg, via telefoonnummer 06-21415180 of emailadres e.deloos@zuyderland.nl

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.