Maastricht UMC+ zoekt een

Datamanager Netwerk Acute Zorg Limburg

Dienstverband

24 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
De traumaregistratie is een bijzondere, wettelijk verplichte, taak van het MUMC+ in het kader van haar functie als ziekenhuis met een Traumacentrumfunctie voor de regio Limburg. De datamanager heeft als primaire taak het verzamelen en analyseren van de data die worden gegenereerd in Limburg door de ziekenhuizen en de ambulancediensten in het kader van de traumaregistratie. Hiertoe werkt de datamanager nauw samen met de andere datamanagers binnen het team en de regio ziekenhuizen. De datamanager controleert de kwaliteit van de gegevens en verzorgt terugkoppeling in de vorm van rapportages, posters en presentaties. Voert kwaliteitsanalyses uit op basis van aangeleverde bestanden. Tevens zal de datamanager gegevens uit patiëntendossiers coderen en missende waardes aanvullen.
Secundair aan deze werkzaamheden moeten de gegevens worden ingelezen in twee landelijke databases (Nederland en Duitsland). Tevens wordt er maandelijks of per kwartaal een overzicht aangeleverd van het aantal ernstig gewonde patiënten in de regio.
Als lid van een klein team moet er tevens de bereidheid bestaan om, in voorkomende gevallen, een bijdrage te leveren aan andere activiteiten van de afdeling (bv ondersteuning bij het jaarlijkse symposium).

Takenpakket:
 • kwaliteit van de traumaregistratie verbeteren in de regio op basis van controles steekproeven, aanvullen van missings, kwaliteitsanalyses;
 • aanleveren van patiënten voor de Landelijke Traumaregistratie (LTR);
 • de LTR datadictionary kunnen toepassen, met speciale aandacht voor het coderen van de Abbreviated Injury Score (AIS);
 • contacten onderhouden met de regioziekenhuizen ivm aangeleverde databestanden en kwaliteitscontroles die gedaan worden.


Wat vragen wij van jou?
De datamanager die we zoeken beschikt over de volgende competenties:
 • HBO opleiding en grote mate van affiniteit met zorg en grote databestanden;
 • beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
 • ruime ervaring met het MS Office pakket (incl Access) en ervaring met SPSS is een pré;
 • medische basiskennis, kennis van anatomie en medische terminologie is een pré;
 • accuraat, gestructureerd en zelfstandig kunnen werken;
 • goede communicatieve vaardigheden, met weerstand kunnen omgaan en reflectief vermogen;
 • in een klein team kunnen functioneren.
Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
Het Netwerk Acute Zorg Limburg (NAZL) is een netwerkorganisatie (ondersteuning, stimulering, advisering, verbinden) die zorgdraagt voor de ontwikkeling van acute zorgketens in de regio Limburg. Het NAZL behartigt een 4-tal programma’s namelijk Traumazorg, Acute zorg, Opleiden-Trainen-Oefenen (opgeschaalde zorg) en het Antibioticaresistentie zorgnetwerk. Een van de doelstellingen van het programma Traumazorg is het realiseren van kwalitatief goede zorg aan (multi)traumapatiënten in de provincie Limburg in goede afstemming en samenwerking met andere ketenpartners in de regio. Daarnaast heeft het programma Traumazorg tot taak kennis en deskundigheid op het gebied van de traumachirurgie te verzamelen en toegankelijk te maken voor alle ketenpartners, alsmede onderwijs en (na)scholing op het gebied van traumazorg te regelen.

Aanstelling
De arbeidsovereenkomst wordt op grond van artikel 2.3 van de Cao umc voor onbepaalde tijd van gemiddeld 24 uur per week aangegaan.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring zal er een passend salarisaanbod worden gedaan conform de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl .

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.