Maastricht UMC+ zoekt een

(Decentrale) Controller

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
In de komende periode wordt een aantal van onze ervaren financial controllers ingezet op enkele grote projecten in het kader van organisatieontwikkeling. Daardoor is er tijdelijk behoefte om een deel van hun reguliere werkzaamheden over te dragen aan een enthousiaste bedrijfseconomische professional die snel ingewerkt kan worden in een nieuwe omgeving en flexibel en assertief genoeg is om (fysiek) te werken op twee plekken in de organisatie en daarbij rapporteert aan twee leidinggevenden:
 • Als financial controller bij cluster Control & Reporting van servicebedrijf F&I. Je werkzaamheden bij C&R hebben met name betrekking op het ontwikkelen en genereren van (periodieke) informatievoorziening ten behoeve van de Planning & Control cyclus zodat het MUMC+ de juiste bedrijfseconomische beslissingen kan nemen;
 • Als decentraal controller bij expertise-eenheid Beeldvorming & Laboratoria, in nauwe samenwerking met en begeleiding door de huidige controller.Je werkzaamheden bij B&L bestaan met name uit het vormgeven van de decentrale Planning & Control cyclus. Je geeft advies bij de vele (financiële) vraagstukken die komen vanuit de verschillende afdelingen en je bent sparringpartner voor het management ten aanzien van financiële, productie en inrichtingsvraagstukken.
Je werkt onder meer samen met je teamleden binnen C&R, collega's binnen overige clusters van F&I, collega stafmedewerkers binnen B&L en collega decentrale controllers van het MUMC+.

Wat vragen wij van jou?

 • Afgeronde academische of post-HBO opleiding op bedrijfseconomisch gebied;
 • Enkele jaren relevante werkervaring;
 • Analytisch en conceptueel sterk met tegelijkertijd een pragmatische insteek;
 • Beschikkend over helicopterview;
 • Focus op hoofdlijnen zonder nauwkeurigheid uit het oog te verliezen;
 • Adequate adviesvaardigheden;
 • Communicatief vaardig en enthousiast;
 • Het kunnen aanjagen en coördineren van bedrijfseconomische werkzaamheden, rapportagetrajecten en projecten;
 • Proactief, oplossingsgericht, klantgericht en resultaatgericht samenwerken in teamverband;
 • Gevoel voor verhoudingen binnen en buiten het UMC;
 • Gedegen kennis van Microsoft Office pakket;
 • Affiniteit met ICT systemen, bij voorkeur kennis van SAP/SAP BW.
Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
In de organisatiestructuur van het MUMC+ is het patiëntperspectief leidend. De patiënt volgt een zorgpad (“van huis tot thuis”) in één van de acht Centra voor Patiëntenzorg. In elk centrum werken professionals multidisciplinair samen. Specifieke ondersteuning vindt plaats vanuit Servicebedrijven (bijv. op het gebied van personeel, financiën, facilitaire diensten of IT).

In de diverse organisatieonderdelen (Centra voor Patiëntenzorg, Expertise-Eenheden en Servicebedrijven) fungeert een decentrale controller als aanspreekpunt en sparring partner voor de financiële aangelegenheden (bijv. begroting, budgetbewaking, financiële rapportages, opstellen business cases, afstemming personele formatie, bewaking kostprijzen etc.).

Het Servicebedrijf Financiën & Informatievoorziening (F&I) bestaat uit een aantal clusters, waaronder Control & Reporting (C&R). Binnen dit cluster zijn centrale controllers werkzaam om het MUMC+ en haar stakeholders te voorzien van de juiste, tijdige, volledige en betrouwbare informatie door het ontwikkelen, opzetten en beheren van een Planning & Control cyclus en het verstrekken van bedrijfseconomisch advies.

Aanstelling
Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 2 jaar voor gemiddeld 36 uur per week conform artikel 2.4.2 van de Cao umc.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 5.226,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A11 van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl .

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.