Vincent van Gogh, voor geestelijke gezondheidszorg zoekt een

Cognitief Gedragstherapeut, CGW-er, GZ-Psycholoog, Klinisch Psycholoog, Psychiater of Psychotherapeut | DGT

Dienstverband

Parttime

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Venray

Werkvelden

Jeugdzorg

We zoeken talentvolle, gemotiveerde en empathische professionals die een passie hebben voor Dialectische Gedragstherapie (DGT) en de wens hebben om een onderscheidend verschil te maken in het leven van cliënten met complexe problematiek. Bij ons team krijg je de kans om je expertise te ontwikkelen in een stimulerende en ondersteunende omgeving. Onze cliënten hebben een dringende behoefte aan deskundige hulp en door jouw inspanningen kunnen wij onze behandelingen verbeteren en liefdevolle impact creëren in onze omgeving. Dus, als je dit leest en je voelt dat je een buitengewoon (DGT)therapeut bent of kunt worden, wees niet bang en neem de uitdaging aan. We zien er naar uit jou te ontmoeten en samen te werken aan het behandelen en ondersteunen van cliënten op hun weg naar een betekenisvol en waardig leven. Neem contact op en kom ontdekken wat VIGO voor jou in petto heeft!

Wat jouw functie gewoon anders maakt

DGT is een behandelprogramma voor mensen met hevige emotionele ontregeling en impulsief suïcidaal en/of zelfdestructief gedrag. DGT is ontwikkeld door professor Marsha Linehan aan de Universiteit van Washington. In Nederland bestaat DGT sinds 1995. De effectiviteit van DGT is in meer dan 24 wetenschappelijke onderzoeken aangetoond. Daarmee is zij de best onderzochte psychosociale ambulante behandeling voor mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis (BPS).

DGT is een op-het-leven gericht programma, niet een suïcidepreventie programma. DGT helpt de cliënt erbij een leven te krijgen dat de moeite waard is. Door zich aan het leven te verbinden en met suïcidaal en zelfbeschadigend gedrag te stoppen, kan de cliënt een constructief leven opbouwen en handhaven.

Het doel van de behandeling is het verkrijgen van meer grip op het denken, voelen en doen, waardoor er meer stabiliteit in het leven komt. De cliënt leert verschillende vaardigheden om adequaat en minder schadelijk met emoties om te gaan. Hierdoor verbetert de kwaliteit van leven.

Als individueel therapeut coach je een individuele cliënt middels een individueel gesprek per week en telefonische coaching binnen afspraken die je samen maakt. Als vaardigheidstrainer geef je eenmaal per week, samen met een mede vaardigheidstrainer, de DGT vaardigheidstraining van 2,5 uur. Daarnaast heb je wekelijks een bijeenkomst met het consultatieteam van 1 uur waarbij je geholpen wordt DGT modelgetrouw uit te voeren.

Vereisten

 • We zoeken enthousiaste cognitief gedragstherapeuten, cognitief gedragstherapeutisch werkers, GZ-psychologen, klinisch psychologen, psychiaters en psychotherapeuten.
 • Samenwerken vind je leuk en ook stressbestendigheid is jou niet onbekend.
 • Je werkt zelfstandig maar stemt goed af met collega’s, je bent in staat om verbindend (samen) te werken en hebt goede communicatie vaardigheden;
 • Je houding kan je omschrijven als actief, onderzoekend, flexibel en transparant en je ben bereid om onder druk te blijven reflecteren op eigen handelen. 

Wat we jou bieden

 • Inschaling conform CAO GGZ, ingedeeld o.b.v. functie.
 • Innovatie en wetenschappelijk onderzoek zijn geïntegreerd in de dagelijkse behandelpraktijk.
 • Een vast contract voor een aantal uren in overleg (naar verwachting tussen de 4 en de 8 uur).
 • Een leuk team met betrokken collega's.
 • Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen door scholing, wekelijkse intervisie en meerdere keren per jaar supervisie.
 • Een fijne werkplek in Venray.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder vakantiegeld, een 13e maand, balansbudget, pensioenopbouw, een collectieve zorgverzekering en meer).
 • Een uitgebreid aanbod van producten en diensten om fiscaal gunstig aan te schaffen. Zo koop je bijvoorbeeld voordelig een nieuwe laptop of telefoon.
 • Studie- en scholingsmogelijkheden, zoals laagdrempelige onlinetrainingen die je op zowel persoonlijk als professioneel gebied ondersteunen, maar ook bijzondere scholingswensen zijn bespreekbaar. Als opleidingsinstituut zijnde bieden we mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen en persoonlijke ambities waar te maken.
 • Kom je met de auto? Parkeren is voor jou geregeld. Daarnaast zijn onze locaties ook met het OV goed bereikbaar.
 • Wil je meer weten over werken bij Vincent van Gogh? Klik dan hier voor meer informatie.

Gewoon even bellen?

Heb je nog geen ervaring met DGT? Geen probleem, we helpen je graag dit te leren en ook bieden we mogelijkheid tot het volgen van een basisopleiding DGT (https://www.dialexisadvies.nl/trainingen/5-daagse-basistraining/). Tevens maak je onderdeel uit van het consultatieteam, welke wekelijks bij elkaar komt ter intervisie. Ook krijgen we als team viermaal per jaar een middag supervisie van een erkend DGT supervisor.

Heb je vragen over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met Felicia Verzijl via feliciaverzijl-geerts@vigogroep.nl of met Linde van Dongen lindevandongen@vigogroep.nl of 0621610852, beiden lid van het DGT team.

Mocht je vragen hebben over de sollicitatieprocedure, dan kun je terecht bij Vera Urru, Corporate Recruiter, via 0612204724 of werken@vigogroep.nl.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van Cognitief Gedragstherapeut, CGW-er, GZ-Psycholoog, Klinisch Psycholoog, Psychiater of Psychotherapeut | DGT bij Vincent van Gogh? Stuur dan je cv en korte motivatie via de button onderaan de pagina.