Maastricht UMC+ zoekt een

Diagnose Behandeling Combinatie (DBC) Medewerker / Kerngebruiker Zwaar

Dienstverband

32 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
De focus van de werkzaamheden ligt op het volgende: als DBC medewerker controleer, analyseer en corrigeer je de DBC’s en overige bronregistraties. Je beoordeelt de betrouwbaarheid en juistheid van de data en past hierbij de van toepassing zijnde wet- en regelgeving toe zodat dit leidt tot de juiste zorgproducten en facturatie. E.e.a. in afstemming met de productie controller.
Je signaleert en analyseert de risico’s en fouten binnen de bronregistratie en zoekt hierbij naar oplossingen.
Daarnaast geef je proactief uitleg c.q. presentaties, traint waar nodig plenair of geeft training ‘on the job’ over de DBC’s aan artsen, assistenten en overige medewerkers. Daarnaast geef je rechtstreeks feedback indien registraties niet juist, tijdig en/of onvolledig hebben plaatsgevonden.
Je adviseert en ondersteunt gebruikers (o.a. de Kerngebruiker Zorgadministratie Licht) ten aanzien van nieuwe registratierichtlijnen, afwijkingen en verbeteringen van de (bron-) registraties.
Van jou wordt ook verwacht dat je informatie verzamelt, groepeert en analyseert over de ontwikkelingen in het DBC proces, de implementatie van DBC richtlijnen en de knelpunten in de voortgang en dit (proactief) rapporteert aan de decentrale productiecontroller.

Wat vragen wij van jou?
Je beschikt over MBO+ (bij voorkeur HBO) werk- en denkniveau en je hebt inzicht in, ervaring, kennis en affiniteit met het primaire zorgproces.
Het is een pre wanneer je kennis en werkervaring hebt met de DBC systematiek en financiering in de zorg, SAP en SAP-gerelateerde programma’s, wet- en regelgeving, procedures en voorschriften.
Je bent pro actief en beschikt over een kritische signalerende houding inzake betrouwbaarheid en rechtmatigheid van te verwerken/verstrekken van geregistreerde medische gegevens.
Je bent in staat om op een constructieve en professionele manier feedback te geven.
Je bent klantvriendelijk en flexibel, kunt zowel individueel als in teamverband werken en beschikt over goede communicatie- en uitdrukkingsvaardigheden en overtuigingskracht waardoor je in staat bent kennis over te dragen aan zorgprofessionals.

Je overhandigt voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
Het DBC team van het Oncologie Centrum is op zoek naar een ambitieuze en proactieve collega, die enthousiast een bijdrage wilt leveren aan het juist, volledig en tijdig factureren van de DOT zorgproducten voor het aandachtsgebied Medische Oncologie. Vanuit jouw procesmatige en inhoudelijke rol ben je betrokken bij het analyseren en oplossen van knelpunten en beantwoorden van vragen omtrent zorgregistraties. Je werkt nauw samen met de collega’s van (poli)klinieken en medische afdelingen binnen het Oncologie Centrum. Je ontvangt operationele aansturing van de decentrale productiecontroller van Oncologie Centrum en je neemt deel aan (informatieve) overleggen met collega’s van de zorgadministratie.

Aanstelling
Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 32 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 3.280,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A07 van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl .

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.