Zuyderland zoekt een

Dialyseverpleegkundige (in opleiding)

Dienstverband

24-36

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Ben je gediplomeerd dialyse verpleegkundige en op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dan kun je meteen aan de slag op de afdeling.

Werk je al jaren als verpleegkundige en ben je toe aan een nieuwe stap? Kom je vers uit de schoolbanken en heb je minimaal een half jaar klinische ervaring bij voorkeur op een interne afdeling. Laten we samen kijken of een leerwerktraject tot dialyseverpleegkundige bij jou past!

Nieuwsgierig geworden! Loop zeker een dag(deel) mee en bespreek de mogelijkheden. In ons leerwerktraject volg je de opleiding tot dialyseverpleegkundige én ga je direct, boventallig en met intensieve begeleiding, aan de slag als leerling dialyseverpleegkundige.

Wat ga je doen?

De opleiding: Theorie en praktijk

Wij bieden deze, CZO-erkende verpleegkundige vervolgopleiding aan samen met de Maastricht UMC+ Academie. Je volgt een interessant en intensief programma. Zo krijg je een stevige theoretische basis en leer je alles over klinisch redeneren en verschillende behandelvormen bij nierinsufficiëntie. Tevens doe je veel praktijkervaring op doordat je vanaf dag één werkzaam zult zijn op de dialyse afdeling.

Het theoretische gedeelte van de opleiding volg je bij de Maastricht UMC+ Academie. Het praktische deel vindt plaats op onze dialyseafdelingen binnen Zuyderland medisch centrum (locatie Heerlen en Sittard-Geleen). Eén van deze locaties is je thuisbasis gedurende het opleidingstraject. Tijdens de opleiding volg je een aantal stages waarin je de theorie in de praktijk brengt. Zuyderland medisch centrum biedt dialyse aan in dag, avond en nacht situatie en zet zich daarnaast in om peritoneaal dialyse thuis aan te bieden. Daarbuiten ondersteunen we ook in de kliniek diverse afdelingen met nierfunctie vervangende therapie.

Hoe word je begeleid?

Op de werkvloer word je begeleid door ervaren dialyseverpleegkundigen (werkbegeleiders). Het hele inwerktraject van 4 maanden sta je boventallig ingepland met je werkbegeleider. Een praktijkopleider van Zuyderland academie begeleidt en coacht je tijdens de opleiding. Hij coördineert samen met de afdeling de stageplanning en voert gesprekken die verplicht zijn vanuit de opleiding. Ook ondersteunt de praktijkopleider je bij de kwaliteitsopdracht waarmee je de opleiding tot dialyseverpleegkundige afrondt. Als je recent bent afgestudeerd als HBO verpleegkundige moet je een vervangende kortere opdracht uitvoeren.

Na je diploma

Als gediplomeerd dialyseverpleegkundige (NLQF 6) blijf je binnen één van onze dialysecentra aan het werk en verleen je gespecialiseerde zorg aan patiënten die nierfunctie vervangende therapie ondergaan. Het eerste jaar na diplomering werk je nog 32-36 uur om ervaring op te doen. Daarna is een dienstverband van minder uren bespreekbaar, hierbij wordt een minimum van 24 uur gehanteerd.

Natuurlijk blijf je je volop inzetten binnen de diverse werkgroepen en ontwikkelen. Dit kan zowel in het centrum als op regionaal of landelijk gebied zijn. Hier wordt goed gekeken naar persoonlijke interesse en affiniteit.

Leven lang leren

In de dialysezorg zijn goed opgeleide zorgverleners met kennis van actuele ontwikkelingen onmisbaar. Als dialyseverpleegkundige ben je eigenlijk nooit uitgeleerd. Daarom biedt Zuyderland MC een breed pakket aan cursussen en ondersteuning om je kennis actueel te houden en je vaardigheden en competenties te ontwikkelen.

Wie ben jij?

Het leerwerktraject is geschikt als je:

 • Verpleegkundige (A1, A2, inservice A, MBO-V, HBO-V) bent of binnenkort je opleiding afrondt.
 • Klinische ervaring is een must.
 • Beschikt over een geldige BIG-registratie, of bereid deze aan te vragen.
 • Recente klinische (stage) ervaring hebt in een ziekenhuis.
 • In staat bent om zorgvuldig, zelfstandig en in teamverband te werken.
 • Beschikt over goede sociale vaardigheden.
 • Initiatief toont en bereid bent om collega's te inspireren en feedback te geven.
 • Beschikt over een flexibele houding.
 • In het bezit bent van een rijbewijs en/auto i.v.m. het verrichten van bereikbaarheidsdiensten.

Voldoe je hieraan? Dan is de opleiding tot dialyseverpleegkundige wellicht iets voor jou! Twijfel je? Neem gerust contact met ons op, wie weet zijn er mogelijkheden. 

Uiteraard ben je van harte welkom om een dag of dagdeel mee te lopen met een dialyseverpleegkundige, zodat je een goed beeld krijgt van de functie en de werkzaamheden. Je kunt dan alle vragen stellen die je hebt en de sfeer proeven. Onze voorkeur heeft het als dit gedaan wordt voor de selectie gesprekken plaats vinden.

Wat bieden wij?

 • Een dienstverband voor de duur van de opleiding, bij positieve afronding volgt een vaste aanstelling.
 • Gediplomeerde kandidaten werken minimaal 24 uur per week en bieden we een contract voor onbepaalde tijd.
 • Lesdagen in werktijd.
 • Opleiding wordt volledig vergoed door de werkgever.
 • De opleiding start twee keer per jaar: voorjaar en najaar.
 • Duur: 15 maanden, op basis van een dienstverband van minimaal 36 uur per week. Bij een dienstverband van 32 uur duurt de opleiding 18 maanden.
 • Tijdens de opleiding werk je voornamelijk tijdens dag- en avonddiensten.
 • Je werkt minimaal enkele maanden op de afdeling voordat je start met de opleiding.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO ziekenhuizen.
 • Je salarisinschaling gedurende de opleiding is afhankelijk van opleiding en ervaring. Na diplomering wordt de functie ingeschaald in FWG functiegroep 50.

Interesse?

Inlichtingen worden verstrekt door Roger Milder, teamleider Sittard, telefoonnummer 06-57124254 of Roger Milder, teamleider Sittard, telefoonnummer 06-57124254 of Léon Heckmans, afdelingshoofd, telefoonnummer 06-23854362.

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.