Koraal zoekt een

Didactisch ontwerper Leren & Ontwikkelen

Dienstverband

14 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Overige
Innovatie en innovatief werken zijn sterke kanten van Koraal. We werken graag aan nieuwe producten die aansluiten bij de wensen en mogelijkheden van cliënten en leerlingen. Om dit te kunnen doen werken we continue aan het ontwikkelen van onze kennis en expertise. Samen met onze teams willen wij ontdekken waar hun kracht ligt en die verder tot ontwikkeling brengen met als doel het leveren van de beste zorg en onderwijs.

Kom jij als didactisch ontwerper ons team bij Koraal versterken? We zoeken een ondernemende collega waarvoor innovatie niet een wens is maar een must!

Over de functie

Bij Koraal werken we aan een rijk landschap voor leren en ontwikkelen met een stevig verankerde leercultuur en gedegen infrastructuur van mensen en middelen. Dit maakt continu, state-of-the-art ontwikkeling van organisatie en medewerkers mogelijk op een toekomstgericht en innovatieve wijze.

Als didactisch ontwerper vertaal jij kennis van uiteenlopende inhoudsexperts naar aantrekkelijke leer- en ontwikkelmiddelen. Je ontwerpt, ontwikkelt en actualiseert allerlei vormen van leren en ontwikkelen in de organisatie, binnen en buiten de digitale leeromgeving. Jij zorgt tevens voor het up-to-date, inzichtelijk en aantrekkelijk houden van deze digitale leeromgeving.

Wat ga je doen?
 • Je maakt de vertaling van leer- en ontwikkelvragen naar praktische en inspirerende leermiddelen.
 • Je maakt met authoring tools visueel aantrekkelijke leermiddelen en zorgt ervoor dat inhoudelijke teksten begrijpelijk én aantrekkelijk zijn voor de doelgroep.
 • Je ontwerpt, ontwikkelt en evalueert op verschillende niveaus om rendement te analyseren en verbeteringen door te voeren.
 • De leeroplossingen die je ontwerpt variëren van duidelijke praatplaten, infographics en animaties tot complete e-Learnings, trainingen, assessments, perfomance support tools, micro learning, on-the-Job training, Train de trainer, social learnings, webinars, video's etc.
 • Je zorgt voor samenhang van leerinterventies binnen en tussen de verschillende leerlijnen.
 • Je werkt nauw samen met de L&O adviseurs, inhoudsexperts en trainers, coaches en intervisoren en zorgt voor een extra opleidingskundige of onderwijskundige stimulans voor het ontwerpen van efficiënte, motiverende en effectieve leermethoden.
 • Je zorgt voor het up-to-date, inzichtelijk en aantrekkelijk houden van de digitale leeromgeving.
Wat bieden wij?

Een uitdagende functie met impact, waarin je daadwerkelijk het verschil kunt maken. Er zijn volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en ontplooien. Je krijgt de ruimte om je eigen creativiteit in te zetten en nieuwe ideeën aan te dragen. Je komt in een team met betrokken en gezellige collega's.

En verder:
 • Inschaling (FG 55 - CAO Gehandicaptenzorg), afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een aanstelling voor bepaalde tijd, voor de duur van een jaar (met de mogelijkheid tot verlenging).
 • Het betreft een functie voor 14 uur per week.
 • Eindejaarsuitkering (8,33%), een goede pensioenregeling en een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Meer info zie www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/arbeidsvoorwaarden
 • Aanvang van de functie, bij voorkeur zo spoedig mogelijk.
 • Ruime mogelijkheden om hybride te werken: op locatie en thuis.
Wie zoeken wij?

Een enthousiaste, inspirerende en betrokken collega met hands-on mentaliteit. Je krijgt energie van multidisciplinair ontwikkelen en het ontwerpen van (online) leeractiviteiten, maar hebt ook allerlei innovatieve ideeën voor o.a. werkplekleren en social learning.

Daarnaast:
 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur opleidingskunde of onderwijskunde en hebt een gedegen didactische achtergrond die je creatief toepast in je trainingsdesign.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met verschillende authoring tools en digitale platforms.
 • Ervaring met het onderhouden van een digitale leeromgeving is een pré.
 • Je weet hoe en wanneer didactiek en leeroplossingen werken, welke je wanneer kiest en welke uitdagingen we tegenkomen tijdens de uitvoering.
 • Je stemt goed af door het voeren van een open dialoog met uiteenlopende doelgroepen, waardoor je de vraag achter de vraag verscherpt.
Over Koraal

Bij Koraal werken we voor mensen van alle leeftijden met ernstige verstandelijke beperkingen en complexe gedrags- en/of psychiatrische problemen. Wij bieden zowel jeugdhulp, verstandelijk gehandicaptenzorg als onderwijs en participatie. Ons werkgebied is Limburg en Noord-Brabant. Onze ambitie is het bieden van een integraal pakket zorg, onderwijs en participatie. Dat is uniek. Het stelt ons in staat om kinderen, jongeren, volwassenen, leerlingen en hun netwerk altijd die ondersteuning te bieden die zij op een bepaald moment in hun leven nodig hebben. We doen dat gedeeltelijk vanuit onze eigen scholen en instellingen en gedeeltelijk aangevuld door samen te werken met onze

ketenpartners. Op dit moment werken bij Koraal bijna 4.000 professionals samen aan deze ambitie.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kate Moesman (Strategisch Adviseur Leren en Ontwikkelen) via 06 - 3495 6339.

Reageren

Reageer vandaag nog en misschien ben jij binnenkort wel onze nieuwe collega! Wij ontvangen graag je CV en motivatie uiterlijk 15 augustus 2022.

De gesprekken vinden plaats in de week van 15 augustus 2022.