U-center zoekt een

Dramatherapeut gezocht voor 24-28 uur per week

Dienstverband

24-28 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Epen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Dramatherapeut 
Wil jij bij ons als dramatherapeut aan de slag om onze cliënten zo snel mogelijk hun rol in de maatschappij terug te geven? Word je enthousiast van het werken binnen een klinische setting in een multidisciplinair team? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Wat houdt de functie in?
Als dramatherapeut bij U-center behandel je cliënten met complexe psychische stoornissen in combinatie met lichamelijke stoornissen. Je werkt met veel verschillende disciplines samen in bevlogen teams. Samen probeer je mensen met onder andere persoonlijkheidsproblematiek, verschillende achtergronden en culturen het beste uit zichzelf te laten halen. Door de mix van individuele sessies en groepscontacten biedt het werk veel variatie en hoef je je zeker niet te vervelen. Als jij iemand bent die graag met een veelzijdige, uitdagende doelgroep wil werken in een prachtige omgeving, dan is werken bij ons echt iets voor jou.

Waar kom je te werken?
U-center is een uniek psychotherapeutisch centrum dat klinische en ambulante behandelingen aanbiedt voor Nederlandse en internationale cliënten met meervoudige psychische aandoeningen en verslavingen. De kliniek bevindt zich in de regio Maastricht, vlakbij de grens van België en Duitsland en breidt dit jaar uit met een tweede kliniek voor internationale cliënten. Tijdens ons behandeltraject werken we samen aan het realiseren van de ‘U-turn’: het punt in het leven van onze cliënten waar écht een verandering plaatsvindt. Het traject bestaat uit een opname van zeven weken en een eventueel ambulant vervolgtraject. De behandeling is erop gericht om de cliënt zo snel mogelijk een rol in de maatschappij terug te geven, zowel in haar of zijn privéleven als op het werk. We bieden het gereedschap dat nodig is om vanuit eigen kracht toe te werken naar balans en controle.

Wie zoeken we?
Je hebt een afgeronde HBO/Master-opleiding vaktherapie, bij voorkeur dramatherapie. Daarnaast heb je affiniteit met de doelgroep en is werkervaring binnen de ggz een pré. Naast goede sociale vaardigheden kun je prima functioneren in een team, maar je kunt ook goed zelfstandig werken, je weet je goed uit te drukken in zowel Nederlands als Engels, je bent creatief, daadkrachtig en je weet hoe je mensen kunt motiveren en stimuleren. Daarnaast heb je of kun je:

 • minimaal vijf jaar ervaring als dramatherapeut;
 • afgeronde cursus schematherapie;
 • groepen geven en heb je ervaring met groepsdynamiek;
 • affiniteit met psychodrama;
 • het vak verder profileren binnen de organisatie.

Wat bieden wij?
Bij U-center in Epen heerst er een open en inspirerende bedrijfscultuur waar iedereen bereid is elkaar te helpen. Jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling vinden wij belangrijk. Jij krijgt daarom mogelijkheden om cursussen en trainingen te volgen.

 • een marktconform salaris o.b.v. de ggz-cao (fwg 55);
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder reiskostenvergoeding en een uitstekende pensioenregeling via PFZW;
 • een unieke werkplek in het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap;
 • persoonlijk perspectief en goede vakgerichte ontwikkelingsmogelijkheden;
 • tweemaal per jaar een inspirerende medewerkersdag aan de hand van een relevant thema;
 • een restaurant waar je terecht kunt voor o.a. een heerlijke lunch en gratis vers fruit;
 • gratis gebruik van het zwembad en de recent vernieuwde fitnessruimte op bepaalde tijden.
   

Meer weten en solliciteren?
Graag komen we met je in contact over deze vacature. Neem contact op met Claudia Nijssen, medewerker hr via tel.nr. 043-4559109 om een kennismakingsgesprek in te plannen. Of solliciteer direct door naast de tekst op de knop 'solliciteer' te klikken. Sluitingsdatum van deze vacature is 15 juli 2020. Vermeld bij je sollicitatie a.j.b. minimaal één referent met wie wij contact kunnen opnemen.