Vereniging Woongroep Maasniel zoekt een

Enthousiaste begeleider woongroep

Dienstverband

Ca. 15 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Roermond

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Niet de oplossing willen zijn of hebben voor onze bewoners, maar hen stimuleren en motiveren om zelf op zoek te gaan naar mogelijkheden en kansen. Bewoners zelf de oplossing laten bedenken versterkt hun zelfvertrouwen. Als begeleider geef je hen het vertrouwen en ga je daarin mee, ook al zou het niet jouw keuze zijn. Persoonsgerichte begeleiding, waarbij je echt kijkt naar wat iemand nodig heeft om zo zelfstandig mogelijk te leven. Het anticiperen op gedragsuitingen en het begeleiden van een goede onderlinge communicatie vormen een belangrijk deel van je werk, zodat elke bewoner zich veilig bij je voelt. Wil jij onze bewoners een fijne dag bezorgen?

Wie zijn wij?
De Vereniging Woongroep Maasniel is een ouderinitiatief dat sinds 2000 bestaat. Ouders/verwanten zijn de drijvende kracht achter het initiatief dat 12 bewoners met een verstandelijke beperking een echt thuis geeft. De vereniging werkt met een eigen visie die er op neer komt de bewoners kwalitatieve zorg, warmte en geborgenheid te geven. Kortom, zorg op maat, mede mogelijk gemaakt door een maximale besteding van de PGB gelden van de bewoners. De begeleiders zijn allen als ZZP’er rechtstreeks als zorgverlener aan de groep verbonden. Dit bevordert het werken volgens korte lijnen waardoor de kwaliteit van de zorg toeneemt. Er wordt gewerkt volgens een rooster waarmee 24 uurs zorg wordt geleverd.

Wat verwachten we van je?
Als begeleider werk je direct met de bewoners. Je wordt aangestuurd door de coördinator. Maar bovenal werk je vanuit jouw expertise en ben je proactief op basis van de persoonlijke ontwikkelplannen van de bewoners en jouw observatie van de zorgbehoefte, zoals je dat ziet in de dagelijkse gang van zaken. In de woongroep werken naast begeleiders ook huishoudelijke medewerksters en gastvrouwen. We verwachten van elke medewerker in de woongroep een houding van natuurlijke samenwerking.

Zo maak jij het verschil
Onze 12 bewoners met een lichte tot matige verstandelijke beperking, in de leeftijd van 24 tot 65 jaar, wonen in hun appartement. Een aantal cliënten hebben bijkomende diagnoses zoals autisme.
Jij bent voor hen een belangrijk gezicht die hen een fijne dag bezorgt. Je kijkt gericht naar wat de ander nodig heeft. Vanuit een betrokken houding geef je de bewoners het gevoel dat je er voor ze bent en bijdraagt aan hun welzijn en gezondheid. Je stuurt en begeleidt op psychisch, praktisch, huishoudelijk en zelfzorggebied. Denk hierbij ook aan het ondersteunen bij de adl en eetmomenten en het monitoren en bewaken van lichamelijke gezondheid en uiterlijke verzorging.
Je onderneemt samen activiteiten zoals wandelen, winkelen, bezoek, spelletjes, boodschappen doen, bakken/koken en lichte huishoudelijke taken. Daarnaast ondersteun je de zorgcoördinator door bijvoorbeeld een bijdrage te leveren aan het persoonlijk plan. Je signaleert bijzonderheden en onderneemt zelfstandig actie. Daarbij stem je af met andere hulpverleners, de zorgcoördinator en het netwerk van de cliënt.

Welke talenten neem je mee?

  • Je bent zorgzaam, voelt goed aan wat een cliënt nodig heeft en je weet een fijne en veilige groepssfeer te creëren. Je zet de eigen regie van de bewoner daarbij centraal.
  • Je kunt omgaan met mensen met een verstandelijke beperking en werkt vanuit de visie van ons particulier wooninitiatief.
  • Je hebt talent om gedrag positief te beïnvloeden en je weet verbale conflicten tussen bewoners onderling bemiddelend te begeleiden.
  • Je hebt het vermogen om aan te sluiten bij de belevingswereld van de bewoner.
  • Je neemt een positieve en daadkrachtige werkhouding aan. Je staat stevig in je schoenen.
  • Je hebt inzicht in gezondheidsproblematiek en je bent bereid om je hier verder in te bekwamen zodat je het team kunt ondersteunen.
  • Je hebt een diploma op minimaal MBO-3 richting zorg / welzijn.

Wat bieden wij jou?

  • Een baan van ongeveer 15 uur per week waarbij je werktijden liggen tussen 7.00 uur en 21.30 uur. Daarnaast heb je enkele keren per maand ook slaapdienst.
  • De mogelijkheid om meerdere opleidingen, cursussen, workshops te volgen.
  • Je wordt ingezet als freelancer of ZZP-er.

Is je interesse gewekt?
Motiveer en ondersteun jij graag mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking? Dan nodigen wij je uit om via jverbraak@woongroepmaasniel.nl te solliciteren.

Heb je vragen over deze vacature?
Bel dan naar Jolanda Verbraak (coördinator Woongroep Maasniel) Je kunt haar bereiken op telefoonnummer 06-18230536.

Uiterste reactiedatum vacature: 27 september. Wij ontvangen bij voorkeur jouw sollicitatie wel zo snel mogelijk zodat we eventueel al voor de sluitingsdatum met elkaar in gesprek kunnen gaan.