Mondriaan zoekt een

Ervaren psychiatrisch verpleegkundige voor onze afdeling klinische verslavingszorg

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Dienstverband: 32-36 uur per week
Soort dienstverband: 1 jaar met de intentie tot verlenging tot onbepaalde tijd
Kernfunctie: Verpleegkundige 1 of 2
Standplaats: Maastricht
Opleiding: Hbo of mbo verpleegkunde of een vergelijkbaar diploma met een BIG registratie
Salaris: FWG 50 - CAO GGZ, min € 2.689,-- en max € 3.678,-- of FWG 45 - CAO GGZ, min € 2.357,-- en max € 3.326,--
Reageren voor: 29-10 -2020
Werving: In- en externe werving (Bij gelijke geschiktheid wordt voorrang gegeven aan de interne kandidaat)

Past deze functie bij jou?
Binnen de kliniek volwassenen, locatie Maastricht hebben wij een vacature voor een ervaren psychiatrisch verpleegkundige. Op deze afdeling wordt kortdurende klinische zorg geboden aan volwassenen met primair een verslavingsprobleem.

Afgestemd op de vraag van de patiënt, levert deze afdeling gedifferentieerde hulp aan mensen die verslaafd zijn aan alcohol, drugs, medicijnen en/of gokken. Daarnaast kan het ook zijn dat er sprake is van een psychiatrisch ziektebeeld of psychische kwetsbaarheid anderszins. Wij zijn erin gespecialiseerd het proces van ontwenning medisch gezien zo humaan en verantwoord mogelijk te laten verlopen door middel van medische observaties en interventies, zonder onnodig lang terug te vallen op medicatie. Wij werken dan ook vanuit het zo geheten 'Symptom Triggered' beleid.

De verpleegkundige zorg en begeleiding wordt geleverd door een jong ambitieus team. In dit team ben je met jouw senioriteit en ervaring een rolmodel en vraagbaak voor je collega's. Waar nodig stuur je bij en deel je inzichten met het team, terwijl je ook uitvoerend meewerkt als verpleegkundige: Je verstrekt medicatie en voert urinetesten uit, signaleert problemen op psychisch, lichamelijke en sociaal vlak en rapporteert dit aan het multidisciplinair team. Ook lever je een bijdrage aan de totstandkoming, uitvoering en evaluatie van het behandelplan. Daarnaast draag je zorg voor rapportages, overdrachten en neem je deel aan werkoverleggen.

Jouw kwaliteiten
Je bent in het bezit van minimaal het diploma A en/of B-verpleegkundige, MBO-V/HBO-V of een vergelijkbaar diploma en een BIG-registratie. Daarnaast beschik je over minstens 4 jaar ervaring in de psychiatrische verpleegkunde en kennis omtrent psychiatrische ziektebeelden en persoonlijkheidsstoornissen. Als je over kennis en praktijkervaring beschikt op het gebied van verslavingsproblematiek en kennis over de specifieke werking van alcohol en psychotrope stoffen, is dat een pré. Je beschikt over een hoge mate van zelfstandigheid, durft initiatieven te nemen en je kunt als rolmodel fungeren. Indien noodzakelijk ben je bereid op de andere locatie uit te helpen. Tenslotte ben je in het bezit van een rijbewijs.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen. Salaris en rechtspositie zijn conform de CAO voor de Geestelijke Gezondheidszorg.

Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen. Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.

Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website .

Is je interesse gewekt?
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Nathalie Coenen, bereikbaar op het telefoonnummer 06 27098328.

Je kunt op deze vacature reageren voor 29-10-2020. Heb je interesse, stuur dan zo spoedig mogelijk je reactie via onderstaande button.

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag en BIG-registratie te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden. Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.