SGL zoekt een

Ervaren Recruiter / Adviseur W&S en Behoud

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Ervaren Recruiter/Adviseur W&S en Behoud

Jij krijgt het stuur in handen en gaat de richting bepalen.

De uitdaging
Een beetje gechargeerd, maar niet onwaar, recruitment wordt er op dit moment ‘bij’ gedaan. En op zich gaat dat nog goed, maar betekent ook dat er geen tijd en ruimte is om recruitment te professionaliseren en op tactisch en strategisch niveau zaken rondom werving, selectie en behoud te verbeteren.

Met jouw ervaring ga je ons helpen om een stevige basis neer te zetten voor recruitment en vanuit hier verder te bouwen aan een gestroomlijnd proces en de praktische uitvoering daarvan. Je hebt een actieve rol in de implementatie van het nieuwe wervingsproces, waarin jijzelf vanuit een centrale positie ook een uitvoerende rol hebt en je helpt tegelijk anderen in de operationele uitvoering van hun rol.

Daarnaast ga je aan de slag met het verder opbouwen van een sterk werkgeversmerk en vertegenwoordig je SGL op evenementen, banenmarkten en overleggen met externe partijen. Bovendien ga je je actief bezig houden met onboarding. Omdat jij vanuit jouw expertise trends herkent en weet wat kandidaten en nieuwe collega’s belangrijk vinden in de eerste maanden van hun nieuwe uitdaging, kun jij een belangrijke bijdrage leveren aan het doorontwikkelen van het onboardingsprogramma en de praktische uitvoering daarvan.

Hoewel je als recruiter vaak extern gericht werkt, heb je een sterk intern gerichte focus. Recruitment en het bijbehorende proces is nieuw binnen de organisatie waardoor een proactieve houding met betrekking tot interne verbinding belangrijk is. Je neemt mensen mee in het proces, je legt uit wat, waarom en hoe we dingen rondom werving doen. Je stelt vragen, kunt overtuigen en zoekt samen naar oplossingen wanneer iets niet helemaal lekker loopt.

Wat krijg je daarvoor terug?
 • Een salaris van maximaal €4349,- bij een fulltime dienstverband van 36 u/w (FWG 50 van de CAO Gehandicaptenzorg); Deze functie heeft een doorgroeiperspectief naar FWG 55 (max 4806,- per maand bij 36 u/w);
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Een hybride werkomgeving (geen vaste kantoordagen);
 • Bij een fulltime dienstverband krijg je 144 vakantie-uren en 57 uur Balansverlof dat je op diverse manieren in kunt zetten;
 • Uiteraard krijg je de middelen (zoals een telefoon en een tablet) die nodig zijn om je werk goed te doen;
 • Een goede pensioenregeling bij PFZW (Stichting Pensioenfonds Zorg & Welzijn).

Wat neem je mee?
 • Omdat recruitment nieuw is en we naar jou kijken als vakspecialist, neem je voldoende relevante ervaring mee om zelfstandig je werk als recruiter te kunnen doen. Met relevant bedoelen we ervaring als recruiter met het volledige wervingsproces, arbeidsmarktcommunicatie, interviewen, etc. Ervaring in de zorg is niet nodig, wel een pre;
 • Je hebt overtuigingskracht in zowel je mondelinge als schriftelijke communicatie;
 • Je bent resultaatgericht: je gaat voor duurzame invulling van vacatures, een soepel proces en een uitstekende ‘candidate experience’;
 • Je zoekt de verbinding op met mensen binnen de organisatie, maar ook daarbuiten om zo samen tot resultaten te komen;
 • Je bent bereid om met enige regelmaat (zeker in het begin) naar diverse locaties te gaan. Dit kan in principe met het OV, maar is niet altijd even praktisch, dus eigen vervoer is handig.

Het team
Als adviseur WS&S en Behoud werk je binnen de afdeling Mens & Organisatie. Je bent weliswaar de enige recruiter, maar er zijn genoeg collega’s waar je mee samenwerkt en met wie je kunt sparren. Net zoals de andere adviseurs vervul jij ook een klankbordrol voor de leidinggevenden binnen SGL.

Je leidinggevende is de Manager Mens & Organisatie. De afdeling bestaat uit diverse disciplines, waaronder de Personeels- en Salarisadministratie, functioneel Applicatiebeheerder, adviseurs Mens & Organisatie, adviseur Vrijwilligerswerk, de interne Flexpool, het Planbureau, de opleidingscoördinator, praktijkopleiders en de programmamanager Leren & Ontwikkelen.

Over SGL
SGL helpt mensen met hersenletsel in de chronische fase verder. Wij bieden onze cliënten en hun naasten ondersteuning op maat zodat zij een zo zelfstandig mogelijk leven kunnen leiden. SGL helpt mensen met hersenletsel met het bepalen en waarmaken van nieuwe dromen, wensen en het nemen van eigen regie.

Wij hebben 31 woonbegeleidingscentra en activiteitencentra door heel Limburg. Onze bijna 600 medewerkers zijn professionals. Zij ondersteunen en begeleiden vanuit oprechte betrokkenheid en vakmanschap. Samen met onze vrijwilligers en de mantelzorger/naasten helpen wij onze cliënten verder.

Hier vind je meer over onze missie, visie en kernwaarden.

De procedure en informatie
Lijkt het je een gave uitdaging, maar heb je nog vragen of wil je meer info? Neem dan informeel contact op met Fehim Nizam – Programmamanager Arbeidsmarkt. Hij is te bereiken op 06-34176501 (appen mag ook) en/of fnizam@sgl-zorg.nl.

De procedure bestaat uit maximaal twee gespreksrondes, die plaatsvinden op het hoofdkantoor in Sittard.