VieCuri zoekt een

Farmaceutisch Analist Klinische Farmacie

Dienstverband

32-36 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Ziekenhuizen

Word jij onze nieuwe collega?

Dit wordt je nieuwe baan

Als farmaceutisch analist ga je aan de slag bij het Klinisch Farmaceutisch Laboratorium (KFL), dat onderdeel is van de afdeling Klinische Farmacie. Het KFL is ISO 15189 gecertificeerd en werkt met een uitgebreid bepalingenpakket, gespecialiseerd in o.a. psychofarmaca en antibiotica bloedspiegels. Naast lichaamsvreemde stoffen worden in samenwerking met het klinisch chemisch en hematologisch laboratorium van VieCuri analyses uitgevoerd op lichaamseigen stoffen. Het pakket aan bepalingen wordt regelmatig uitgebreid, waarbij nieuwe methoden worden ontwikkeld en samenwerking met andere partners wordt gezocht. Naast patiëntonderzoek worden werkzaamheden uitgevoerd op gebied van kwaliteitscontrole van bereidingen voor zowel intern als externe klanten. Tot slot werkt het laboratorium regelmatig mee aan het bepalen van geneesmiddelspiegels t.b.v. klinisch geneesmiddelenonderzoek.

Zie voor meer informatie: https://www.viecuri.nl/voor-professionals/klinisch-farmaceutisch-laboratorium/

Als Farmaceutisch Analist ben je samen met acht collega-analisten, de teamleider en aandachtsapothekers o.a. (mede) verantwoordelijk voor:

 • Het analyseren van de kwaliteit van grondstoffen en eindproducten voor de bereiding van geneesmiddelen en dialysewater;
 • Het bepalen van geneesmiddelenspiegels in patiëntmateriaal;
 • Het screenen en bevestigen van geneesmiddelen in kader van toxicologie;
 • Het nauwkeurig verwerken van de analyse gegevens;
 • Het werken conform en een bijdrage leveren aan de diverse kwaliteitssystemen: ISO-15189, ISO-9001, GMPz en JCI;
 • Het ontwikkelen van nieuwe en optimaliseren van bestaande analysemethoden;
 • De continuïteit van de bereikbare dienst.

De afdeling en je collega's

Met ruim 150 professionals, verdeeld over diverse subafdelingen/processen, leveren we een totaalpakket aan hoogwaardig specialistische farmaceutische zorg aan patiënten en professionals verbonden aan VieCuri, zowel in de kliniek, in de thuissituatie als voor diverse (zorg-)instellingen in de regio. De Klinische Farmacie beschikt over een GMPz erkende productieafdeling en een ISO15189- geaccrediteerd laboratorium. Onze speerpunten zijn professioneel, zichtbaar, betrouwbaar en collegiaal.

Binnen onze teams hangt een informele sfeer en is er volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Flexibiliteit en collegialiteit vinden wij belangrijk. We houden van hard werken en houden daarbij de kwaliteit en medicatieveiligheid op het vizier.

De afdeling biedt een dynamische werkomgeving. Wij zijn op zoek naar gedreven collega’s die open staan voor vernieuwingen en graag mee veranderen.

Dit ben jij

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste analist met een afgeronde HLO opleiding, liefst met specialisatie analytische chemie. Je wilt graag werken met een breed scala aan technieken. Daarnaast is het een pre als je ervaring hebt met kwaliteitssystemen zoals ISO-15189 en/of GMP(z).

Verder voldoe je aan de volgende eisen:

 • Je hebt ervaring opgedaan met instrumentele analysetechnieken, zoals LC-MSMS en UPLC-UV;
 • Je hebt passie voor je vak en bent bereid om je kennis te delen;
 • Je werkt graag samen met je collega's (analisten, teamleider en aandachtsapothekers);
 • Je bent waakzaam t.a.v. de kwaliteit van je eigen werk en dat van je collega’s;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed, zowel schriftelijk als mondeling;
 • Je bent klantgericht en beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden;
 • Je bent in staat om zowel zelfstandig als in een team effectief te werken;
 • Je bent in staat onder tijdsdruk te werken en kunt je werk zelfstandig organiseren en plannen.

Dit bieden wij

VieCuri Medisch Centrum wil graag het beste uit medewerkers halen en dus ook het beste geven. Wij streven naar een goede balans tussen werk en privé voor al onze medewerkers. 

 • In eerste instantie ontvang je een dienstverband voor de duur van één jaar, met in geval van wederzijdse instemming, mogelijkheid tot verlenging;
 • Salariëring geschiedt volgens cao Ziekenhuizen in FWG 50 (max. € 3.922,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek);
 • Je ontvangt 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • Je kunt gebruik maken van een groot aanbod van e-learnings die je helpen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Daarnaast biedt VieCuri onder de naam FlexieCuri nog een aantrekkelijk pakket flexibele arbeidsvoorwaarden aan, zoals korting op sportarrangementen en/of verzekeringen.

Belangrijk om te weten

Locatie Venlo

Inlichtingen over deze functie worden graag verstrekt door K. Shudofsky (ziekenhuisapotheker). Zij is te bereiken via telefoonnummer 077 – 320 5186.

Spreekt deze functie jou aan? Solliciteer dan vóór 11 juli 2022 aanstaande via de button 'Direct solliciteren'.