Zuyderland zoekt een

Fellow long-/thoraxchirurgie (0,8 – 1,0 fte)

Dienstverband

0,8 – 1,0 fte

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Wij zijn op zoek naar een jonge en enthousiaste chirurg als fellow long-/thoraxchirurgie!

Ons ziekenhuis

Zuyderland Medisch Centrum is een van de Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ).
STZ-ziekenhuizen onderscheiden zich door steeds de voorhoedepositie te kiezen met patiënt gericht wetenschappelijk onderzoek, topklinische zorg en opleiding. Zij richten zich hierbij op de volgende kernthema's: innovatie, medisch leiderschap en transitie van de zorg. Daarnaast is Zuyderland Medisch Centrum onderdeel van mProve, een innovatief netwerk van zeven ambitieuze topklinische ziekenhuizen, die samenwerken aan merkbaar betere zorg.

De vakgroep

De vakgroep Heelkunde bestaat uit 25 chirurgen. Het chirurgisch palet wordt op de locaties in Heerlen, Brunssum en Sittard-Geleen aangeboden. De vakgroep heeft een regionale functie als slokdarm-, maag-, bariatrisch en long-/thoraxchirurgisch centrum. De vakgroep heeft opleidingsbevoegdheid binnen Regio VIII en verzorgt chirurgische differentiaties en fellowships voor de aandachtsgebieden gastro-intestinale - en oncologische chirurgie, thoraxchirurgie, traumachirurgie en vaatchirurgie. Er zijn in totaal 20 AIOS, 12 ANIOS en meerdere physician assistants en verpleegkundig specialisten werkzaam.

De long-/thoraxchirurgie wordt in de volle breedte uitgevoerd, cardiale ingrepen uitgezonderd. Minimaal invasieve longchirurgie is ons speerpunt, met uniportal VATS als standaard benadering. Zuyderland Medisch Centrum is verwijscentrum voor aangeboren en verworven thoraxwandaandoeningen, waaronder pectus excavatum/carinatum en thoraxwandtrauma. Ook hierbij staat minimaal-invasieve behandeling centraal. Daarnaast functioneert Zuyderland Medisch Centrum als regionaal upper-GI centrum, waarbinnen onder andere minimaal invasieve oesofaguschirurgie wordt verricht.
Zuyderland Medisch Centrum kent een rijke opleidingstraditie in long-/thoraxchirurgie. Voorheen werd het CHIVO-schap longchirurgie aangeboden, dit wordt momenteel ingevuld als fellowship long-/thoraxchirurgie. Daarnaast kan de SCHERP-differentiatie longchirurgie worden gevolgd. Innovatie speelt een essentiële rol. Zuyderland Medisch Centrum heeft een belangrijk aandeel in de ontwikkeling van de minimaal invasieve longchirurgie in Nederland en is de laatste jaren uitgegroeid tot een internationaal trainingscentrum voor long-/thoraxchirurgen uit Nederland en EMEA. Ook wordt als faculty een bijdrage geleverd aan verschillende nationale en internationale trainingsprogramma's. Er is een actieve thoraxchirurgische researchgroep.
Binnen Zuyderland is thoraxoncologie een van de speerpunten, waarin er voor thoraxchirurgie een prominente positie is. Door de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) zijn ons centrum voor minimaal-invasieve longchirurgie en ons centrum voor thoraxwandaandoeningen officieel erkend als topklinische functie.

Wie bent u?

Wij zoeken een enthousiaste en ambitieuze chirurg met aantoonbare interesse en ervaring in de thoraxchirurgie, die de uitdaging aandurft om te gaan werken in een van de grootste perifere ziekenhuizen van Nederland.

De kandidaat:

 • Is bij voorkeur gecertificeerd als NVvL-longchirurg.
 • Is gedreven, collegiaal en heeft hart voor de patiënt.
 • Participeert binnen onze researchgroep.
 • Levert een bijdrage aan onze lokale en internationale opleidingsactiviteiten.
 • Is actief betrokken bij de verdere uitbouw van long-/thoraxchirurgie binnen Zuyderland Medisch Centrum.

Ons aanbod

 • Een interessant en veelzijdig fellowship met ruim en gevarieerd aanbod aan pathologie waarbij de nieuwste minimaal-invasieve technieken worden toegepast.
 • De mogelijkheid tot het opdoen van ervaring in de cardiochirurgie (in samenwerking met MUMC⁺).
 • De mogelijkheden tot verdere verdieping door het volgen van cursussen (nationaal en internationaal).
 • Participatie in lopende onderzoekslijnen.
 • Invulling van een eventueel tweede aandachtsgebied in onderling overleg.
 • Startdatum 1 september 2023.
 • Het betreft een aanstelling voor de duur van 1 jaar.
 • Het betreft een vacature voor 0,8 – 1,0 FTE.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform AMS (Arbeidsvoorwaardenregeling Medisch Specialisten).

Interesse

Informatie kan worden ingewonnen bij dr. Erik de Loos, long-/thoraxchirurg en opleider longchirurgie, via telefoonnummer 06-21415180 of e-mail (e.deloos@zuyderland.nl).

Schriftelijke sollicitaties, vergezeld van een curriculum vitae, kunnen tot 1 mei 2023 gestuurd worden naar het bestuur Medisch Specialistisch Bedrijf Zuyderland, Postbus 5500, 6130 MB Sittard of per mail via msb-recruitment@zuyderland.nl

Over Zuyderland Medisch Specialistisch Bedrijf

Binnen het Medisch Specialistisch Bedrijf Zuyderland zijn vrijgevestigd medisch specialisten en medisch specialisten in loondienst van Zuyderland Medisch Centrum verenigd. De circa 400 medisch specialisten hebben zich samengevoegd in vakgroepen. Zuyderland is als één van de 27 Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) landelijk koploper met 13 erkende topklinische functies en sedert 2003 NIAZ-geaccrediteerd.

Meer weten?

Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Voor alle functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd.

Voorrangskandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op interne en externe kandidaten.