Zuyderland zoekt een

Fellow Orthopedisch Chirurg – Traumatoloog m/v (0,8 fte)

Dienstverband

36 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

De vakgroep Orthopedie van Zuyderland Medisch Centrum heeft per 1 september 2023 plaats voor een

Fellow Orthopedisch Chirurg – Traumatoloog m/v
(0,8 fte)

Zuyderland Medisch Centrum is een van de Samenwerkende Topklinische opleiding Ziekenhuizen (STZ). STZ-ziekenhuizen onderscheiden zich door steeds de voorhoedepositie te kiezen met patiënt gericht wetenschappelijk onderzoek, topklinische zorg en opleiding. Zij richten zich hierbij op de volgende kernthema's: innovatie, medisch leiderschap en transitie van de zorg.

De vakgroep

De vakgroep Orthopedie bestaat momenteel uit 15 stafleden en 5 fellows, verzorgt opleiding in ROGO Zuid en wordt ondersteund door twee fulltime wetenschappers en enthousiaste medewerkers.  De vakgroep levert volledige hoogwaardige orthopedische zorg in al zijn facetten. Het Zuyderland MC is één van de STZ-ziekenhuizen en kent meerdere locaties. De orthopedische zorg wordt aangeboden in Sittard-Geleen en Heerlen.

Specifiek zijn er 5 aandachtsgebieden:

  • Arthrose-zorg, heup- en knieprothesiologie en revisie-chirurgie (STZ-functie). Er zijn grote patiënten aantallen met belangrijke ontwikkelingen zoals patiënt specifieke prothese, operaties in dagbehandeling, voorste- en achterste benadering heup- en robotchirurgie in ontwikkeling. Ook zijn er onderzoekslijnen en promovendi.
  • Wervelkolom. Zowel de conservatieve als operatieve behandelingen (traumatisch, degeneratief en oncologisch) worden multidisciplinair (neurologie en neurochirurgie) gedaan in het wervelkolomcentrum Zuyd. Ook zijn er onderzoekslijnen en promovendi.
  • Bovenste extremiteit. Er bestaat landelijke expertise op het gebied van schouder, elleboog, pols/hand. Belangrijk is de secundaire behandeling van plexus brachialis letsels.
  • Sport. Er is een goed lopend regionaal netwerk m.b.t. sport-orthopedische problematiek. Verschillende topsportverenigingen worden begeleid. Er bestaat o.a. expertise op het gebied van complexe knie- en kruisband reconstructies.
  • Er is een goed functionerende Multidisciplinaire trauma-unit (MDTU) waarin een hoog volume aan diverse letsels wordt verzorgd. Het gaat hier jaarlijks om 3000 trauma ingrepen.

Wie bent u?

Wij zoeken een orthopedisch chirurg met belangstelling voor traumazorg. U heeft recent de opleiding afgerond of zit in de laatste fase van de opleiding. Algemene orthopedie kan een onderdeel zijn van de dagelijkse werkzaamheden.

Daarnaast heeft u:

  • Een actuele traumacertificering.
  • De ambitie en bereidheid om, naast patiëntenzorg, nieuwe ontwikkelingen te stimuleren en het vakgebied uit te dragen in relatie tot de MDTU.
  • Een proactieve-, zorggerichte- en collegiale houding.
  • Goede communicatieve en sociale vaardigheden.
  • Sterke belangstelling voor opleiding en onderzoek of organisatie.         

Ons aanbod

De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan met het MSB Zuyderland Medisch Centrum, voor de duur van 1 jaar. Salariëring vindt plaats conform de AMS-regeling.

Interesse?

Voor meer informatie en de inhoud van het fellowship programma kunt u contact opnemen met dr. B. Boonen (fellowship opleider) of drs. R.P.M. Hendrickx (voorzitter vakgroep), beide orthopedisch chirurgen. Zij zijn bereikbaar via mevr. K. Hofman-Dongelmans (tel nr. 06-83895062 of per mail k.dongelmans@orthopediezuyderland.nl).

Schriftelijke sollicitaties, vergezeld van een curriculum vitae, kunnen tot en met 1 mei 2023 gestuurd worden naar het Bestuur Medisch Specialistisch Bedrijf Zuyderland, Postbus 5500, 6130 MB Sittard of per mail via msb-recruitment@zuyderland.nl.

Over Zuyderland Medisch Specialistisch Bedrijf

Binnen het Medisch Specialistisch Bedrijf Zuyderland zijn vrijgevestigd medisch specialisten en medisch specialisten in loondienst van Zuyderland Medisch Centrum verenigd.
De ongeveer 400 medisch specialisten hebben zich samengevoegd in vakgroepen. Zuyderland is als één van de 27 Samenwerkende Topklinische opleiding-Ziekenhuizen (STZ) landelijk koploper met 13 erkende topklinische functies en sinds 2003 NIAZ-geaccrediteerd.

Meer weten?

Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Voor alle functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd.

Voorrangskandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op interne en externe kandidaten.