Zuyderland zoekt een

Fellow orthopedisch chirurg of neurochirurg wervelkolomchirurgie (0,8 fte)

Dienstverband

0,8 fte

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Zuyderland Medisch Centrum is een van de Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ). Wij onderscheiden ons door steeds de voorhoedepositie te kiezen met patiënt gericht wetenschappelijk onderzoek, topklinische zorg en opleiding. Onze kernthema's zijn: innovatie, medisch leiderschap en transitie van de zorg.

De vakgroep en het Wervelkolomcentrum

De vakgroep Orthopedie bestaat momenteel uit 15 stafleden en 5 fellows, verzorgt opleiding in ROGO Zuid en wordt ondersteund door twee fulltime wetenschappers en enthousiaste medewerkers.  De vakgroep levert volledige hoogwaardige orthopedische zorg in al zijn facetten. Het Zuyderland MC is één van de STZ-ziekenhuizen en kent meerdere locaties. De orthopedische zorg wordt aangeboden in Sittard-Geleen en Heerlen.

Er zijn 4 aandachtsgebieden, waaronder de wervelkolom. Zowel de conservatieve als operatieve behandelingen (traumatisch, degeneratief en oncologisch) worden multidisciplinair samen met neurologie en neurochirurgie verzorgd in het Wervelkolomcentrum Zuyd. Sinds 2023 is Zuyderland EUROSPINE Surgical Spine Centre of Excellence (SSCoE) geaccrediteerd.

Gedurende het fellowship zult u zich volledig bezighouden met wervelkolom pathologie in alle facetten. Poliklinisch participeert u in het Wervelkolomcentrum Zuyd, alwaar er een nauwe samenwerking is met de neurologen. Op chirurgisch vlak opereert u met orthopedisch chirurgen,  maar ook met de neurochirurgen, en bent u betrokken bij gecombineerde ingrepen. Hierdoor is er een aanbod van hernia chirurgie tot uitgebreide spondylodeses, en van cervicaal tot sacraal.

Er is een programma beschikbaar en de vorderingen worden bijgehouden in VREST en ook gedurende kwartaalgesprekken. Er is ruimte om voldoende onderwijs te volgen, congres te bezoeken en in overleg kunnen de Modules voor het Basic Spine Diploma van Eurospine worden gefaciliteerd.

In overleg kunnen er bij interesse andere facetten van de orthopedie aan de werkzaamheden worden toegevoegd.

Wie bent u?

Wij hebben plaats voor een orthopedisch chirurg/neurochirurg met belangstelling voor een NOV en EUROSPINE Surgical Spine Centre of Excellence (SSCoE)geaccrediteerd fellowship wervelkolomchirurgie (fellowship opleider dr. W.L.W. van Hemert).

Wat wij van u verwachten:

-       de ambitie en bereidheid om, naast patiëntenzorg, nieuwe ontwikkelingen te stimuleren en het vakgebied uit te dragen;

-       een proactieve, zorggerichte en collegiale houding;

-       goede communicatieve en sociale vaardigheden;

-       belangstelling voor opleiding en onderzoek.

Ons aanbod

De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan met het MSB Zuyderland Medisch Centrum, voor de duur van 1 jaar. Salariëring vindt plaats conform de AMS-regeling.

Interesse?

Voor meer informatie en de inhoud van het fellowship programma kunt u contact opnemen met dr. W. van Hemert (fellowship opleider) of dr. B. Boonen (vice-voorzitter vakgroep), beide orthopedisch chirurgen. Zij zijn bereikbaar via mevr. K. Hofman-Dongelmans (tel nr. 06-83895062 of per mail k.dongelmans@orthopediezuyderland.nl).

Schriftelijke sollicitaties, vergezeld van een curriculum vitae, kunnen tot en met 1 oktober 2023. gestuurd worden naar het Bestuur Medisch Specialistisch Bedrijf Zuyderland, Postbus 5500, 6130 MB Sittard of per mail via msb-recruitment@zuyderland.nl.

Over Zuyderland Medisch Specialistisch Bedrijf

Binnen het Medisch Specialistisch Bedrijf Zuyderland zijn vrijgevestigd medisch specialisten en medisch specialisten in loondienst van Zuyderland Medisch Centrum verenigd. De circa 400 medisch specialisten hebben zich samengevoegd in vakgroepen. Zuyderland is als één van de 27 Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) landelijk koploper met 13 erkende topklinische functies en sedert 2003 NIAZ-geaccrediteerd.

Aanvullende informatie
Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.