Zuyderland zoekt een

Fellow orthopedisch chirurg sportorthopedie

Dienstverband

36

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Sittard – Geleen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Zuyderland Medisch Centrum is een van de Samenwerkende Topklinische opleidings Ziekenhuizen (STZ). STZ ziekenhuizen onderscheiden zich door steeds de voorhoede positie te kiezen met patiënt gericht wetenschappelijk onderzoek, topklinische zorg en opleiding. Zij richten zich hierbij op de volgende kernthema's: innovatie, medisch leiderschap en transitie van de zorg.

De vakgroep

De vakgroep Orthopedie bestaat momenteel uit 15 stafleden en 4 fellows, verzorgt opleiding in ROGO Zuid en wordt ondersteund door twee full-time wetenschappers en enthousiaste medewerkers. Vanaf 1 oktober zal dit worden uitgebreid met een fellow sportorthopedie. De fellow zou kunnen starten tussen 1 oktober 2022 en 1 januari 2023. De vakgroep levert volledige hoogwaardige orthopedische zorg in al zijn facetten. Het Zuyderland MC is één van de STZ-ziekenhuizen en kent meerdere locaties. De orthopedische zorg wordt aangeboden in Sittard-Geleen en Heerlen.

Specifiek zijn er 4 aandachtsgebieden:

 1. Arthrosezorg, heup- en knieprothesiologie en revisiechirurgie (STZ-functie). Er zijn grote patiënten aantallen met belangrijke ontwikkelingen zoals patiënt specifieke prothese, operaties in dagbehandeling en voorste en achterste benadering heup- en robotchirurgie in ontwikkeling. Tevens zijn er belangrijke onderzoekslijnen en promovendi.
 2. Wervelkolom. Zowel de conservatieve als operatieve behandelingen (traumatisch, degeneratief en oncologisch) worden multidisciplinair (neurologie en neurochirurgie) gedaan in het wervelkolomcentrum Zuyd. Tevens zijn er onderzoekslijnen en promovendi.
 3. Bovenste extremiteit. Er bestaat landelijke expertise op het gebied van schouder, elleboog, pols/hand. Belangrijk is de secundaire behandeling van plexus brachialis letsels.
 4. Sport. Er zijn vrijwel dagelijks sportspreekuren binnen het focus klinisch sportorthopedisch centrum. Er is een goed lopend regionaal netwerk m.b.t. sport-orthopedische problematiek en de sportorthopeden zijn consulent voor verschillende topsportverenigingen (o.a. voetbalvereniging Fortuna Sittard, handbalclub LIONS en ijshockeyclub Eaters). Er lopen wetenschapslijnen op gebied van kruisband revalidatie in goede samenwerking met fysiotherapeuten in de omgeving. Er bestaat o.a. expertise op het gebied van complexe knie- en kruisband reconstructies en schouderstabilisaties.

Naast deze specifieke aandachtsgebieden verzorgt de vakgroep de traumatologie gezamenlijk met traumachirurgie in een multidisciplinaire trauma-unit (MDTU). Binnen de MDTU wordt een grote variëteit aan traumatische letsels behandeld.

Wie bent u?

Wij hebben plaats voor een orthopedisch chirurg met belangstelling voor een NOV geaccrediteerd fellowship sportorthopedie (fellowship opleider dr. E. Jansen).

Wat wij van u verwachten:

 • een enthousiaste fellow met liefde voor de sport
 • de ambitie en bereidheid om, naast patiëntenzorg, nieuwe ontwikkelingen te stimuleren en het vakgebied uit te dragen;
 • een proactieve, zorggerichte en collegiale houding;
 • goede communicatieve en sociale vaardigheden;
 • belangstelling voor opleiding en onderzoek.
   

Ons aanbod

De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan met het MSB Zuyderland Medisch Centrum, voor de duur van 12 maanden. Salariëring vindt plaats conform de AMS-regeling.

Interesse?

Voor meer informatie en de inhoud van het fellowship programma kunt u contact opnemen met dr. E. Jansen (fellowship opleider) of dr. I. Curfs (vice-voorzitter vakgroep), beide orthopedisch chirurgen. Zij zijn bereikbaar via mevr. K. Hofman-Dongelmans (tel nr. 06-83895062 of per mail kr.dongelmans@zuyderland.nl).

Schriftelijke sollicitaties, vergezeld van een curriculum vitae, kunnen tot 1 september 2022 gestuurd worden naar het Bestuur Medisch Specialistisch Bedrijf Zuyderland, Postbus 5500, 6130 MB Sittard of per mail via msb-recruitment@zuyderland.nl.

Aanvullende informatie
Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks, kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.