Zuyderland zoekt een

Fellow Traumachirurgie

Dienstverband

(0,8-1,0 fte)

Opleidingsniveau

WO, HBO+

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Zuyderland Medisch Centrum is een van de Samenwerkende Topklinische opleidings Ziekenhuizen (STZ). STZ-ziekenhuizen onderscheiden zich door steeds de voorhoede positie te kiezen met patiënt gericht wetenschappelijk onderzoek, topklinische zorg en opleiding. Zij richten zich hierbij op de volgende kernthema's: innovatie, medisch leiderschap en transitie van de zorg.

 

De vakgroep Heelkunde van Zuyderland Medisch Centrum zoekt een fellow traumachirurgie (0,8 - 1,0 fte)

 

Bent u die gedreven traumachirurg die hart heeft voor de patiënt? Dan zijn wij op zoek naar u!

 

Onze afdeling

De vakgroep Heelkunde van Zuyderland Medisch Centrum bestaat uit 25 chirurgen. Het chirurgisch palet wordt in de gehele breedte op de locaties in Heerlen en Sittard/Geleen uitgevoerd. De vakgroep heeft een regionale functie als slokdarm-, maag-, bariatrisch- en long chirurgisch centrum. Er zijn fellows voor de verschillende aandachtsgebieden aanwezig en een chef de clinique voor mammachirurgie en gastro-intestinale chirurgie. De vakgroep heeft een volledige officiële opleidingsbevoegdheid binnen Regio VIII. Er zijn in totaal 20 AIOS en 12 ANIOS werkzaam. Tevens verzorgt de vakgroep differentiaties voor de chirurgische aandachtsgebieden gastro-intestinale chirurgie, oncologische chirurgie, longchirurgie, vaatchirurgie en traumachirurgie. Vanzelfsprekend biedt het ziekenhuis ook onderwijsfaciliteiten aan voor semi-artsen en co-assistenten.

Wat gaat u doen?

De focus zal liggen op de traumachirurgie in de volle breedte, waar de kandidaat zelf een invulling kan geven, bij voorkeur voor complexere chirurgie. Door de nauwe samenwerking met de orthopedisch chirurgen traumatologie binnen de MDTU zult u ook met hen te maken hebben. Participatie in de opleiding van AIOS, semi-artsen en co-assistenten is vanzelfsprekend. Daarnaast kan het zijn dat u voor algemene taken wordt ingedeeld.

 

Wie bent u?

 • Een gedreven chirurg, collegiaal en met hart voor de patiënt
 • Participatie in wetenschappelijke activiteiten
 • Affiniteit met opleiding van arts-assistenten, semi-artsen en co-assistenten
 • Goede contactuele eigenschappen en communicatieve vaardigheden, zowel in omgang met
 • patiënten, als met collegae en overige medewerkers
 • Een promotie wordt zeer gewaardeerd.

 

Ons aanbod

 • Positie is per 01/10/2022 (of in overleg) beschikbaar
 • De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan met het Medisch Specialistisch Bedrijf Zuyderland, vooralsnog voor de duur van 1 jaar
 • De werktijden zijn in onderling overleg
 • Het betreft een vacature voor 0,8-1,0 fte
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform AMS (Arbeidsvoorwaardenregeling Medisch
 • Specialisten).

 

Interesse

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dr. R. van Vugt, via telefoonnummer

06-18110968. Schriftelijke sollicitaties, vergezeld van een curriculum vitae, kunnen tot 31 augustus 2022 gestuurd worden naar het bestuur Medisch Specialistisch Bedrijf Zuyderland, Postbus 5500, 6130 MB Sittard of per mail via msb-recruitment@zuyderland.nl.

 

Aanvullende informatie
Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.