Zuyderland zoekt een

Fellow vaatchirurgie (0,8 fte)

Dienstverband

36 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Zuyderland Medisch Centrum is een van de Samenwerkende Topklinische opleidings Ziekenhuizen (STZ). STZ-ziekenhuizen onderscheiden zich door steeds de voorhoedepositie te kiezen met patiënt gericht wetenschappelijk onderzoek, topklinische zorg en opleiding. Zij richten zich hierbij op de volgende kernthema's: innovatie, medisch leiderschap en transitie van de zorg.

De vakgroep Heelkunde van Zuyderland Medisch Centrum zoekt een Fellow vaatchirurgie (0,8 fte)

Bent u die gedreven chirurg die hart heeft voor de patiënt? Dan zijn wij op zoek naar u!

Onze afdeling

De vakgroep Heelkunde van Zuyderland Medisch Centrum bestaat uit 25 chirurgen. Het chirurgisch palet wordt in de gehele breedte op de locaties in Heerlen en Sittard/Geleen uitgevoerd. De vakgroep heeft een regionale functie als slokdarm-, maag-, bariatrisch- en long chirurgisch centrum. Er zijn fellows voor de verschillende aandachtsgebieden aanwezig en een chef de clinique voor mammachirurgie en gastro-intestinale chirurgie. De vakgroep heeft een volledige officiële opleidingsbevoegdheid binnen Regio VIII. Er zijn in totaal 20 AIOS en 12 ANIOS werkzaam. Tevens verzorgt de vakgroep differentiaties voor de chirurgische aandachtsgebieden gastro-intestinale chirurgie, oncologische chirurgie, longchirurgie, vaatchirurgie en traumachirurgie. Vanzelfsprekend biedt het ziekenhuis ook onderwijsfaciliteiten aan voor semi-artsen en co-assistenten.

Wat gaat u doen?

Wij zoeken een fellow vaatchirurgie die de uitdaging aandurft om te gaan werken in een van de grootste vaatchirurgische centra van Nederland. De vaatchirurgie is sinds 1 januari 2016 gelateraliseerd naar locatie Heerlen. Dat wil zeggen dat alle operatieve open en endovasculaire procedures, alsook alle klinische opnames, plaatsvinden op deze locatie. Op zowel locatie Heerlen, alsook locatie Sittard-Geleen wordt poli gedaan. Op locatie Brunssum is sprake van veneuze spreekuren. Er bestaat een lange traditie met vasculaire chirurgie, endovasculaire interventies en de opleiding hierin. Het ziekenhuis beschikt over een hybride operatiekamer en een angiokamer.

Vaatchirurgie wordt over de volle breedte uitgeoefend. Het endovasculaire palet beslaat zowel perifere alsook centrale procedures, waarbij ook branched, gefenestreerde en chimney procedures verricht worden. Er lopen verschillende onderzoekslijnen en er wordt deelgenomen aan meerdere (internationale) trials.

Wat vragen wij van u?

  • Een gedreven chirurg, collegiaal en met hart voor de patiënt
  • Participatie in wetenschappelijke activiteiten
  • Affiniteit met opleiding van arts-assistenten, semi-artsen en co-assistenten
  • Goede contactuele eigenschappen en communicatieve vaardigheden, zowel in omgang met patiënten, als met collegae en overige medewerkers
  • Een promotie wordt zeer gewaardeerd.

Ons aanbod

  • Startdatum 1 oktober 2022 (of in overleg)
  • Het betreft een aanstelling vooralsnog voor de duur van 1 jaar, met een mogelijke verlenging voor een tweede periode van 1 jaar
  • De werktijden zijn in onderling overleg
  • Het betreft een vacature voor 0,8 fte
  • De arbeidsvoorwaarden zijn conform AMS (Arbeidsvoorwaardenregeling Medisch Specialisten). De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan met het MSB Zuyderland Medisch Centrum.

Interesse?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met prof. dr. L. Bouwman, vaatchirurg, via telefoonnummer 06-24865501 of drs. O. Yazar, vaatchirurg, via telefoonnummer 06-30023959. Schriftelijke sollicitaties, vergezeld van een curriculum vitae, kunnen tot 5 september 2022 gestuurd worden naar het bestuur Medisch Specialistisch Bedrijf Zuyderland, Postbus 5500, 6130 MB Sittard of per mail via msb-recruitment@zuyderland.nl.

Over Zuyderland Medisch Specialistisch Bedrijf

Binnen het Medisch Specialistisch Bedrijf Zuyderland zijn vrijgevestigd medisch specialisten en medisch specialisten in loondienst van Zuyderland Medisch Centrum verenigd. De circa 400 medisch specialisten hebben zich samengevoegd in vakgroepen. Zuyderland is als één van de 27 Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) landelijk koploper met 13 erkende topklinische functies en is sedert 2003 NIAZ-geaccrediteerd.

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor alle functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.