MET ggz zoekt een

Financieel Business controller

Dienstverband

36 uur

Opleidingsniveau

HBO, HBO+

Standplaats

Roermond Roermond

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Bij MET ggz begeleiden en behandelen we mensen met psychische klachten. Dat doen we in heel Limburg en een deel van Zuidoost-Brabant. Zowel kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen als hun naasten kunnen bij ons terecht voor ondersteuning. We hebben het complete zorgaanbod in huis: een naadloze keten van begeleiding en behandeling. Samen met de cliënt, onze ketenpartners en stakeholders werken onze betrokken collega’s aan de kortste weg naar herstel. Bij MET ggz leren we van onze ervaringen. Durven we kritisch te zijn. Dingen anders te doen. Én beter. Met aandacht, met vertrouwen, met elkaar!

Recent hebben we onze strategie herijkt en ook de inrichting van de topstructuur en middenkader aangepast. Dit betekent dat op zorg niveau van Begeleiding en Behandeling Directeuren aangesteld worden. Daarnaast wordt er een Directeur Bedrijfsvoering / concern controller, een Manager Innovatie & Ontwikkeling en twee programma leiders aangesteld, die aansluitend en aanvullend samenwerken. Voor deze functie zijn wij op zoek naar een Financieel Business Controller.

De Uitdaging
De dynamiek in de zorg is groot; hoe kunnen we voorzien in een stijgende zorgbehoefte, de kosten beheersen en de kwaliteit van zorg waarborgen. Ben jij de kandidaat die wij zoeken die hier vanuit zijn rol mede vorm aan kan geven?

Wat ga je doen
Als Financial Business controller maak je onderdeel uit van het team Finance & Control, met als aandachtsgebied ‘Behandeling’. Het team F&C wordt aangestuurd door een teamleider. Als team willen wij de zorgmedewerkers zo efficiënt en optimaal mogelijk in hun werk faciliteren. Je adviseert en ondersteund het management bij ontwikkelingen, implementatie en uitvoering van financieel- / bedrijfseconomisch beleid en -processen. Daarbij zorg je dat kosten beheersbaar blijven en de kwaliteit gewaarborgd is.

In deze uitdagende functie

 • Draag je zorg voor het proactief en professioneel adviseren en ondersteunen op het gebied van bedrijfseconomisch en/of financieel beleid, zowel voor de specifiek aan jouw toegewezen sector, als MET ggz breed. 
 • Je zorgt voor een actueel overzicht betreffende de bedrijfsvoering en de directeuren worden adequaat geïnformeerd en ondersteund;
 • Je zorgt ervoor dat controle- en analysewerkzaamheden accuraat zijn en professioneel zijn uitgevoerd en vormen een betrouwbare bron van informatie;
 • Je bent op de hoogte van externe ontwikkelingen, wet- en regelgeving, en weet financieel economische beleid daar op aan te passen;
 • Je neemt verantwoordelijkheid voor overige financiële processen risicobeheersing, uitwerken business cases en andere complexe analyses.

 Wat breng je mee:

 • Je beschikt over een financieel- / bedrijfseconomische opleiding op academisch niveau;
 • Je hebt relevante werkervaring en goede kennis van financiële processen.
 • Ervaring bij een zorgorganisatie is een pre;
 • Je hebt kennis voer relevante wet- en regelgeving en financieringsstromen binnen de GGZ.
 • Je heb kennis en ervaring met financiële systemen  (en bij voorkeur ruime vaardigheden in Excel). 

 Kerncompetenties:

 • Je bent uiterst communicatief vaardig en organisatie sensitief. Je stelt je flexibel op en toont eigenaarschap betreffende jouw taken en bent in staat om analytisch de denken;
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid die onafhankelijk in staat is om de juiste prioriteiten te stellen;
 • Je bent analytisch ingesteld en je vindt het verhaal achter het cijfer belangrijk zodat je sterke en transparante analyses kunt opstellen.
 • Je bent in staat om verschillende situaties in te schatten en komt met ideeën of acties om vervolgens te anticiperen op deze situatie.

Arbeidsvoorwaarden
De functie is ingedeeld in FWG 60 van de CAO ggz.

Contact / meer weten?
Wil je graag eerst meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Peter Stroeken – Concerncontroller – t: 06 – 21 58 20 53 of e: pstroeken@metggz.nl

Procedure
Stuur je cv voorzien van een uitgebreide motivatiebrief via onderstaande solliciteer button. 
Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Deze vacature wordt zowel intern als extern verspreid. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.