Mondriaan zoekt een

Forensische kliniek (Radix) zoekt een Psychiater

Dienstverband

28 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor de forensische kliniek Radix zoeken we een psychiater (28-36 uur per week, Heerlen). Werken in de forensische zorg vraagt veel van je. Het niveau ligt hoog, je hebt te maken met zorg, behandeling en beveiliging van patiënten die een delict hebben gepleegd en daarvoor zijn veroordeeld. Alles draait om vertrouwen geven en krijgen. Grenzen stellen bij anderen en jezelf. Niet kijken naar hoe iemand nu is, maar naar wat iemand weer kan worden zodat ze op termijn zelfstandig een bestaan in de maatschappij kunnen opbouwen. Beschik jij over de juiste mentaliteit en skills? Dan maken we graag kennis met jou!

Past deze functie bij jou?
Radix behandelt patiënten die delicten plegen of dreigen te plegen in samenhang met een psychiatrische en/of verslavingsstoornis. Het doel is het bieden van een geïntegreerde behandeling gericht op het reduceren van het recidiverisico tot een maatschappelijk aanvaardbaar niveau, waarbij de samenhang tussen het delict, de psychiatrische stoornis en het eventuele middelengebruik centraal staan. Daarnaast bevat de behandeling elementen van de zorgprogramma's schizofrenie en psychotische stoornissen, verslavingszorg en persoonlijkheidsstoornissen.
Ook is er de mogelijkheid tot participatie in wetenschappelijk onderzoek binnen het domein van de forensische en transforensische psychiatrie. Ambities richting een promotietraject zijn bespreekbaar.

Profiel
Voor de functie van psychiater zijn we op zoek naar een betrokken professional die op een actieve en zichtbare wijze een bijdrage levert aan het resultaat van het multidisciplinaire team. Als psychiater ben je verantwoordelijk voor het verrichten van psychiatrische onderzoeken in het kader van de intake en het uitvoeren van behandelplannen. Je behandelt individuele patiënten, stelt indicaties en neemt deel aan de 7 x 24-uurs diensten. Het betreft patiënten met complexe diagnostiek en behandeling binnen een forensisch psychiatrische context. Je draagt op een inspirerende wijze bij aan de ontwikkeling van anderen door het bieden van begeleiding en supervisie, en je hebt ideeën over de verdere professionalisering en optimalisering van de kwaliteit van zorg. Je maakt deel uit van een team van drie ervaren collega psychiaters.

Wat zeggen onze medewerkers?
Het werkveld van de Forensische Zorg is breed, het takenpakket heel divers. Binnen de Forensische Zorg sta je niet stil en zijn er tal van mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Dat en mijn interesse voor de doelgroep maken dat ik heb gekozen voor de Forensische zorg, zegt Simone (GZ-psycholoog bij Radix). "Omdat het werkveld breed is, is het aanbod van studie- en doorgroeimogelijkheden dat ook. Werken in de Forensische Zorg betekent dat je nooit stilstaat op persoonlijk en professioneel vlak. Dat maakt het werken leuk! Je doet het niet alleen, maar samen."

Dit neem je mee
In verband met uitbreiding van een zorglijn zijn wij op zoek naar een psychiater die affiniteit heeft met onze doelgroep. Iemand die enthousiast is, passie heeft en:

  • enige ervaring heeft met het omgaan met mensen met meervoudig complexe problematiek, liefst in de (trans) forensische psychiatrische zorg;
  • waarde hecht aan samenwerken met verschillende disciplines;
  • beschikt over een open communicatiestijl en creatieve benadering bij de aanpak van psychiatrische problematiek;
  • oog heeft voor zorginhoudelijke vernieuwing en een actieve bijdrage levert aan de verdere professionalisering en ontwikkeling van ons behandelaanbod.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:
  • Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd;
  • Het salaris is conform de AMS-regeling voor medisch specialisten werkzaam in de GGZ, trede 6, verhoogd met een tijdelijke toeslag van 5% in het kader van het specialistenbeleid.
  • Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto, uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
  • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website.

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jeroen Dinjens (Manager Zorg), bereikbaar op nummer: 06-24583085

Heb je interesse, stuur dan een reactie via de sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.