Daelzicht zoekt een

Begeleider B Gehandicaptenzorg (MVG-LVB)

Dienstverband

36

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Koningslust

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg

Wil jij graag aan de slag in de gehandicaptenzorg op ons prachtig gelegen terrein in Koningslust? Loop jij warm voor de doelgroep volwassen cliënten met een licht tot matige verstandelijke beperking met complex gedrag en een lage sociaal-emotionele ontwikkeling? Werk jij graag lange diensten en wil jij direct een vast contract? Dan is dit de vacature voor jou!

Voor onze locatie Huybheide 14 in Koningslust hebben wij een vacature voor:

Begeleider Gehandicaptenzorg (Moeilijk verstaanbaar gedrag / LVB)

Fulltime 36 uur per week -  contract voor minder uren is ook mogelijk - vast contract -  FWG45

Zo ziet jouw baan eruit:

Als begeleider ondersteun je de diverse verstandelijk beperkte bewoners die samen leven binnen onze woongroep.  Hoe mooi is het dat jij je cliënten een fijne dag kunt laten beleven! Je doet dit door steeds opnieuw te kijken naar welke begeleiding/zorg iedere cliënt dagelijks nodig heeft. Als begeleider bestaan je werkzaamheden uit het, zowel individueel als in teamverband, bieden van begeleiding en ondersteuning aan de cliënten. Het ondersteuningsplan van de cliënt is leidend voor de zorg en dienstverlening die geboden wordt. Als begeleider ben je iemand die zelfstandig initiatieven durft te nemen om kwalitatief de juiste zorg te bieden. Je neemt de informatie in het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) van de cliënt als uitgangspunt en zorgt dat er ook volgens de juiste methodieken wordt gehandeld.

Fysieke agressie kan voor komen, het is belangrijk dat je alert bent en signalen kunt herkennen zodat escalaties zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden.

Het is belangrijk dat jij de capaciteit hebt om mensen aan te voelen en te begrijpen, ook al kunnen ze je niet precies vertellen wat ze bedoelen. Ook sta je voor elkaar klaar als het eens nodig is. Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat de cliënten de best mogelijke kwaliteit van leven hebben en zij zo gelukkig mogelijk zijn. Je gaat in de slag in een team dat zich nog aan het vormen en aan het ontwikkelen is. Hieraan bij willen dragen met een positieve instelling en de wil om hier iets moois neer te zetten voor onze cliënten is dan ook een absolute eis!

Locatieprofiel:

Huybheide 14 is een woongroep op ons mooie terrein Savelberg in Koningslust. Binnen deze woongroep wonen 7 cliënten. Naast een lichte tot matige verstandelijke beperking is er bij alle cliënten die er wonen sprake van een bijkomend (psychiatrisch) ziektebeeld en mogelijk onvoorspelbaar gedrag. De complexiteit van het gedrag binnen deze woongroep komt voor uit een disharmonisch profiel (LVB-problematiek in combinatie met een lage sociaal-emotionele ontwikkeling). De begeleiding is gericht op duidelijkheid en veiligheid bieden en waar nodig ondersteuning van verzorging.  Daarnaast is de begeleiding gericht op het stimuleren en in stand houden van zelfstandigheid. Verdiep jij je graag in de beleveniswereld van onze cliënten en wil jij je graag verder ontwikkelen als professional in de gehandicaptenzorg? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren.

Herken jij jezelf hierin:

  • Een diploma in Zorg en Welzijn op minimaal niveau MBO-4, zoals een diploma SPW/MMZ-4, MDGO Activiteitenbegeleiding, (z-)verpleegkunde of vergelijkbaar;  
  • Je staat stevig in je schoenen, ook als een cliënt jouw grenzen of die van anderen opzoekt
  • Om jouw cliënten structuur en duidelijkheid te kunnen bieden, is het belangrijk dat je rust en vertrouwen uitstraalt.
  • Geen ervaring in de gehandicaptenzorg, maar wel in de GGZ / Psychiatrie of een andere zorgsector? Solliciteer gerust!
  • Bereid om te werken in wisselende diensten: op deze locatie werken we met vroege en late diensten (geen nacht- of slaapdiensten). Er wordt verwacht dat je om het weekend werkt.

Dit bieden wij:

  • Een salaris conform inschaling FWG 45 (conform CAO gehandicaptenzorg) tussen € 2.381,- en € 3.452,- bruto per maand op basis van 36 uur.
  • Een vast contract op basis van 36 uur per week in de functie medewerker begeleiding b.
  • Een contract voor minder uren is naar wens mogelijk.
  • Het is ook, als jou dat leuk lijkt, mogelijk om samen op zoek te gaan naar een combinatie van werkplekken, zodat je naast Huybheide 14 ook een andere werkplek hebt (tot maximaal 36 uur samen).
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Belangstelling?

Interesse? Solliciteer  dan via de knop 'solliciteren'. Nieuwsgierig? Of wil je gewoon eens weten wat werken met een gedragscomplexe doelgroep inhoudt? Neem dan gerust eens contact op met  Kirsten Horbach , leidinggevende zorg via 0610753345. Voor vragen over de procedure kun je bellen met Frank Dullens (recruiter) via 0611179029.

Geschikte of geschikt te maken doelgroep kandidaten hebben conform de Nota Werving & Selectie voorrang in het plaatsingsproces.

Bij indiensttreding zal een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) worden gevraagd.