Mondriaan zoekt een

Functioneel applicatiebeheerder

Dienstverband

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Bij de afdeling Informatisering & Automatisering zijn wij op zoek naar een functioneel applicatiebeheerder (36 uur p.w. in Heerlen). Bij ons vind je een uitdagende baan waarin ontwikkeling op professioneel en individueel vlak volop mogelijk is. Als je stevig in je schoenen staat, initiatiefrijk bent en houdt van afwisselende werkzaamheden binnen een gezellig team, dan heten wij je graag welkom.
Eigen verantwoordelijkheid is vanzelfsprekend, plezier in je werk ook!

Past deze functie bij jou?
Binnen Mondriaan tref je een interessant en veelzijdig ICT landschap aan met een grote diversiteit aan applicaties die in een architectuur met elkaar in verbinding staan. Onze afdeling Informatisering & Automatisering (I&A) is op zoek naar een functioneel applicatiebeheerder die zorgt voor optimaal werkende applicaties. Je bent samen met je teamleden verantwoordelijk voor het onderhouden en door ontwikkelen van het Mondriaan I&A applicatielandschap. Hierbij vorm je de brug tussen de interne klanten, je I&A collega's en de leveranciers in een omgeving waar steeds iets gebeurt. Het nemen van deze regie alsmede het tonen van eigenaarschap zijn je op het lijf geschreven. Het team waar je onderdeel van gaat uitmaken is een prettig, open team in beweging: er is ruimte voor vernieuwing, voor eigen inbreng en voor zelfontplooiing. Eigen verantwoordelijkheid is hierbij vanzelfsprekend. Plezier in je werk ook!

Wat ga je doen?
 • Samen met je collega's (ook functioneel applicatiebeheerders) ben je verantwoordelijk voor het goed functioneren van de bestaande applicaties en het ondersteunen bij de inrichting van nieuwe applicaties.
 • Je hebt een rol in het oplossen van incidenten/problemen en het ondersteunen van key-users bij veranderingen.
 • Je verdiept je in het systeem en je lost het incident op. De eventuele uitwerking van de wijzigingsaanvragen neem je ook voor je rekening.
 • Om als functioneel applicatiebeheerder in dit omvangrijke en complexe domein van toegevoegde waarde te kunnen zijn, en jezelf te blijven ontwikkelen, is het noodzakelijk dat je het interessant vindt om je inhoudelijk te verdiepen in de applicaties en het toepassingsgebied.
 • Wanneer werkzaamheden zijn uitbesteed, bewaak je de voortgang en hou je de key-users op de hoogte van de vorderingen.
 • Naast het functioneel applicatiebeheer denk je mee in de doorontwikkeling van de afdeling.
Wat zegt Ivo, functioneel applicatiebeheerder ?
"Het leukste aan het werken binnen de I&A afdeling vind ik dat geen dag hetzelfde is! Door de diversiteit en complexiteit binnen het applicatielandschap, gekoppeld aan de verwachtingen en behoefte van de interne klant moet je jezelf blijven ontwikkelen en uitdagen. Het samen met de zorgcollega's verbeteren van de processen om zodoende tot een nog betere cliëntenzorg te komen, blijft iets waar je veel voldoening van krijgt."

Dit neem je mee
 • Deze functie vereist een hbo werk- en denkniveau --> je hebt minimaal een afgeronde MBO ICT gerelateerde opleiding met de nadruk op applicatiebeheer/functioneel beheer;
 • Je hebt kennis van en ervaring met het vakgebied functioneel beheer (BISL/BISL-Next);
 • Je hebt kennis van IT processen en methodieken (Prince2, ITIL, ISM);
 • Je hebt ervaring (niveau key-user) met het inzetten en/of beheren van zorg gerelateerde systemen is een pre;
 • Je bent zowel een zelfstandig professional als een teamwerker;
 • Je beschikt over sensitiviteit op het gebied van impact van systemen op gebruikers en zorg;
 • Je hebt een flexibele instelling, klantgericht en stressbestendig en uiteraard heb je een proactieve werkhouding;
 • Je hebt kennis en ervaring van onder andere Teams, het nieuwe werken en Microsoft 365 is een pre;
 • Delen van kennis en sparren met als doel toe komen tot de best mogelijke oplossing behoort behoren tot je DNA;
 • Je bent doortastend, resultaatgericht, een kartrekker (met bijbehorende overtuigingskracht) en je beschikt over zowel doorzettingsvermogen als geduld.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:
 • Je krijgt een contract voor bepaalde tijd (jaar) met de intentie dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
 • Het salaris bedraagt minimaal € 2.218,-- en maximaal € 3.678,-- (FWG 50 - CAO GGZ).Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur;
 • De kernfunctie is I&A beheerder 2;
 • Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto, uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website en op werkenbijmondriaan .

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jacqueline Vossen, I&A beheerder, bereikbaar op het nummer: 088-5066347.

Heb je interesse, stuur dan een reactie vóór 17 mei 2021 via de sollicitatiebutton.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.