Koraal zoekt een

Fysiotherapeut - regio Noord- en Midden Limburg

Dienstverband

16 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Voor de regio Noord- en Midden-Limburg zoeken we een Fysiotherapeut voor 16 uur per week.


Over de functie


Een verstandelijke beperking kan invloed hebben op hoe iemand beweegt. Het tempo van bewegen, de concentratieboog en de manier van informatieverwerking zijn bij mensen met een verstandelijke beperking vaak anders. Als fysiotherapeut zorg je dat je eerst een goed beeld krijgt van het niveau van de cliënt.

Je bent verantwoordelijk voor:
 • Het stellen van een fysiotherapeutische diagnose
 • Het opstellen, uitvoeren en evalueren van behandelplannen
 • Het aanschaffen van hulpmiddelen gericht op het oplossen, verbeteren en/of compenseren van problemen van bewoners die veroorzaakt worden door aandoeningen of stoornissen op het gebied van bewegend functioneren.
Je hebt dagelijks contact met de bewoners over begeleiding, behandeling en advies met betrekking tot de klachten. Ook heb je regelmatig contact met begeleiders, behandelaars en (para-) medici over advisering, begeleiding en afstemming met betrekking tot de behandeling/begeleiding van bewoners. Ook onderhoud je contacten met leveranciers en ziektekostenverzekeraars inzake de aanschaf, gebruik en vergoeding van hulpmiddelen.

Over de locatie

Koraal heeft zijn dienstverlening regionaal ingericht. Aansluitend op de regio-indeling die gemeenten hanteren, hebben wij onze organisaties ingedeeld in zes regio's in Limburg en Noord-Brabant en een landelijk werkend Expertise Centrum waarin alle specialistische kennis van Koraal is gebundeld. Dat stelt ons nog meer in staat mensen met een complexe zorg- en ondersteuningsvraag breed, integraal en vanuit één regionaal aanspreekpunt te ondersteunen.

In elke regio biedt Koraal een compleet pakket ondersteuning. Cliënten en leerlingen hebben dankzij deze werkwijze één aanspreekpunt voor hun vragen op het gebied van gehandicaptenzorg, jeugdzorg, speciaal onderwijs en arbeidsparticipatie. Veel vragen kunnen we bij Koraal zelf beantwoorden. Voor expertise die wij niet in eigen huis hebben, werken we samen met onze partners in het veld.

In de regio Noord- en Midden-Limburg is Koraal sterk vertegenwoordigd door St. Anna (gehandicaptenzorg) en het orthopedagogisch behandelcentrum Gastenhof (jeugdzorg). Wim Swaak is regiodirecteur van deze Koraal-regio.


Wat bieden wij?


Werken bij Koraal betekent werken in een prettige werkomgeving met veel mogelijkheden.
 • Salaris conform CAO Gehandicaptenzorg FWG 55: min €2.675 en max €3.948 bruto p/mnd op basis van 36 u/w
 • Je krijgt gelijk een vast contract aangeboden.
 • ORT, reiskostenvergoeding, vakantiegeld en eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Meer informatie omtrent de arbeidsvoorwaarden binnen Koraal tref je aan via de bijgevoegde link: https://www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/arbeidsvoorwaarden
 • Ontwikkeling van medewerkers vinden we belangrijk. W e bieden je een opleidingspakket met alle relevante trainingen, o.a. voor het werken met doelgroepen.

Wat vragen wij van jou?

 • Je beschikt over een afgeronde HBO-opleiding fysiotherapie met de KNGF-registratie.
 • Je hebt ervaring, affiniteit en kennis omtrent de begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking en het werken binnen een multidisciplinair team.
 • Je bent sterk in het geven van adviezen en richtlijnen, uitgaande van een door jou opgesteld behandelplan.
 • Ben je in staat om zelfstandig te werken, ben je tactvol én kun je bewoners en begeleiders motiveren en stimuleren. Je hebt overtuigingskracht. Dit weet je ook uit te dragen bij het bespreken van problemen en het bereiken van consensus met medewerkers en familie, net als bij contacten (intern als extern) inzake de aanschaf en vergoeding van noodzakelijke aanpassingen/hulpmiddelen. Daarnaast is gevoel voor humor en relativeringsvermogen belangrijk.
Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marcel Joosten (teamleider) via telefoonnummer: 06 - 8152 0962.

Reageren

Spreekt deze functie je aan? Wij ontvangen graag je CV en motivatie uiterlijk 20 april.

De vacature zal intern en extern gelijktijdig worden opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.